İllustrator-Corel-Photoshop Öğrenım Azmi !
-
Herkese hayırlı geceler abiler.
Uzun zamandır birlikte olduğum kız arkadaşım, Bir reklam şirketinde, Stajerlik yapıyor.
Haliyle bizde okumadık .)
Uzun zamandır tabir ise, Karpuz büyütmekteyiz. Yalnız amaç ve hedeflerim olduğundan,
Ve gelecek vaatleri konusu açıldığında, İleriye dönük her planımın arkasında, Kesin cümleler ama bir okadarda çelişki içeren düşüncelerim var.
Bilgisayara olan hefesim yıllardır devam etmekte. Kendımı ınat ettiğim veyahut hefesıne kapıldığım, Sadece 2 saatimi boşuna harcadı diye o konuyu öğrenıp amacıma ulaşabilicek bir inat ve sinir mevcuttur. Yanı isteyip gerekli yardım ve öz güvene eriştikten sonra yapabiliceğime her zaman emin olmuşumdur.
En geç 1 ay içerisinde standart düzeyde işlerden birine başlamış olucam.
Yarıda bıraktığım liseyi yüksek kredi imkanı ile en fazla 2.5 sene içersinde bitirmeyi düşünüyorum.
Önümde değerlendirmem gereken tam tamına 3 senem var. Bunu hesaplayıp hayatma göre planladım.Hatunun işi gayet iyi. Benımde çok iyi bilgisayar bildiğim bilıyor. Çokta istiyor aynı işte çalışmayı. Evlilik süreci yaklaştığında veya bu süreci geçtiğimde.
Arçı mesleğim olan mağazacılık değilde, Böyle işlerde çalışmayı isterim.
Aynı maaş düzeyi aynı rütbe aynı iş, Hoş düşüncelerimi pekte dökemiyorum kusura bakmayın.
Sadece istediğim bir şey. Yardımı ve azmi bulursam isteğimi gerçekleştirebilirim.
velhasıl kelam lafı çok uzattım .)
Kullanılan programlar ;
İllustrator- corel draw –photoshopBu programların,
Eğitim setlerini ve tek başıma öğrenebiliceğim her türlü yardımı arıyorum abiler.
Birde Hangi sıraya göre öğrenmem gerekir. Hangisinden başlayıp hangısınde bitirmeliyim.
Google’ amcaya sormadım ondan önce siz varsınız .)
3günde bir, 1-2 saatliğine kendı başıma çalışmak istiyorum.
Eğitim setine ve daha fazla bilgiye ihtiyacım var.
Öğrenıp, Açıktan okulu bitirip, Grafik kursanada gittimmi tamam’dır.
Not ; Maddi durum -0’ın altında gezdiği için, Kurs veya dışarıdana eğitim almam şu aralar imkansızdır. Bu yüzden şimdilik hem kendımı test etmiş olucam, Hemde kayıp zamanın değerlendirilmesini.
Vaktim oldukça attığınız postları cevaplarım abiler, Olmadı sabah hepinizi görürüm inşlhHerkese hayırlı geceler şimdiden canını yediğimin muridlerine muridelerine teşekkurler
Amd-x sana bi gülücük abim .) -
BlacKShelD bunu yazdı
3günde bir, 1-2 saatliğine kendı başıma çalışmak istiyorum.
Eğitim setine ve daha fazla bilgiye ihtiyacım var.
Öğrenıp, Açıktan okulu bitirip, Grafik kursanada gittimmi tamam’dır.
Not ; Maddi durum -0’ın altında gezdiği için, Kurs veya dışarıdana eğitim almam şu aralar imkansızdır. Bu yüzden şimdilik hem kendımı test etmiş olucam, Hemde kayıp zamanın değerlendirilmesini.
Vaktim oldukça attığınız postları cevaplarım abiler, Olmadı sabah hepinizi görürüm inşlhHerkese hayırlı geceler şimdiden canını yediğimin muridlerine muridelerine teşekkurler
Amd-x sana bi gülücük abim .)halk eğitim merkezlerinin üzretsiz eğitimleri oluyor dönem döenm onlara bakabilirsin
ama bağış adı altında para topluyorlar biraz diretinçe milli eğitim bakanlığını aradım sordum diye el mahkum
geri adım atıyorlar
onun dışında koyu yaptığım yer var ya he onu unut
günde en az 2 saat uğraşman lazım
öğrenme açısından photoshop-illustrator-corel daha rahat olur diye tahmin ediyorum
çünkü corel veya illustratorde başlarsan bir noktadan sonra sıkılabilirsin diye düşünüyorum
photoshop daha eğlencelidir başlarda sivilce silersin sonra araba modifiye edersin makyaj yaparsın
manipülasyon montaj felan derken
kartvizit yapayım davetiye yapayım illustrasyon yapayım felan derken bir bakmışın vector tabanlı tasarım olayına girmişin ve photoshop sana yetersiz kalır bu konuda ozaman illustrator a geçersin aynı firmanın programı olacağı için arayüze alışma konusunda sıkıntı çekeceğini zannetmiyorum hatta ben illustrator ü photoshopla neredeyse aynı arayüzde kullanıyorum
illustratorden sonra coreldraw pek sıkıntı olmayacaktır
programların mantık aynı zaten geriye birtek corelin arayüzene alışmak kalır
şunu söyleyeyim ben bu işin eğitimini almadım
bu site bu işlerin eğitimini alan profesyonel olarak ilgilenen arkadaşlarda mevcut onlar daha iyi bilgi verebilirler
ben bir nevi benim öğrenme sürecim nasıl oldu onu anlattım sana
aslında ben photoshoptan sonra illustratore değilde 3d ye yöneldim
-
belediye ya da iş kur tam hatırlamıyorum bu tarz kursalar açıyo kursa gittin süre para da veriyolar başarılı olursan seni iş konusunda yönlendiriyolar hem bu şekilde kesin bir hedefde koyarsın kendine istersen bi arayıp bilgi al yanlış da biliyo olabilirim
-
bizlerin en büyük eksiğide birşeyi tam öğrenmek değil, herşeyden biraz biraz öğrenmek istememizdir. hevesimi gidermek denir bunada aslında.
ilistrator eğitim seti almıştım.
bir süre sonra sıkıldım. aslında iki bilgisayarım olsa birinde izleyip diğerinde çalıssam daha mantıklı olur gibi ama bende bıraktım gitti.
benden sana tavsiye.
nette grafik işlerinde kullanabileceğin tonlarca vector, psd ve walper var. hatta bazı sitelerden üyelik alıp bi süre download da yapabiliyorsun ama o siteler hakkında hangisi kullanışlı bilmiyorum.
mesela bi market poşetine reklam bastırıcak. sende ajansta çalısıyorsun. giriyorsun siteye uygun vectoru alıyorsun güzel bi fontla ismide basıyorsun looyla beraber. al sana iş teslimi.
bu arada unutmadan.. bi çok yeni ajansta şunu gördüm. anlaşmalı firmalara iş yaptırıyolar. ikiye alıp 5 e satma mantığı. kendileri sade folyo yapışkan üzerinden çıktı alıyor diğer tüm grafik işlerini büyük anlaşmalı firmalara yaptırıyolar. bu iştede sağlam bağlantı çok önemli.
heves merak ve kendine ücretsiz iş bulmayla başla. bedava logo yapıyorum diye konu aç her isteyene logo yap. 3 ay sonra paraya dönüştür :) buna benzer kendini geri dönemez hale getir iş yakala referans da yapmış olursun.
birebir eğitimin yerini hiçbişi tutmaz elbette. dediğim gibi arşivini iyi tut. elma klasöründe elma ile ilgili tüm bilgi ve belgen hazırda olması gerek ki elma konfeksiyoncusu iş verdiğinde hemen anında müşteriye görüntü sergilemen senin işi iyi bildiği düşüncesi katar müşterilerine. buda + yanları tabi.
-
wert bunu yazdı
halk eğitim merkezlerinin üzretsiz eğitimleri oluyor dönem döenm onlara bakabilirsin
ama bağış adı altında para topluyorlar biraz diretinçe milli eğitim bakanlığını aradım sordum diye el mahkum
geri adım atıyorlar
onun dışında koyu yaptığım yer var ya he onu unut
günde en az 2 saat uğraşman lazım
öğrenme açısından photoshop-illustrator-corel daha rahat olur diye tahmin ediyorum
çünkü corel veya illustratorde başlarsan bir noktadan sonra sıkılabilirsin diye düşünüyorum
photoshop daha eğlencelidir başlarda sivilce silersin sonra araba modifiye edersin makyaj yaparsın
manipülasyon montaj felan derken
kartvizit yapayım davetiye yapayım illustrasyon yapayım felan derken bir bakmışın vector tabanlı tasarım olayına girmişin ve photoshop sana yetersiz kalır bu konuda ozaman illustrator a geçersin aynı firmanın programı olacağı için arayüze alışma konusunda sıkıntı çekeceğini zannetmiyorum hatta ben illustrator ü photoshopla neredeyse aynı arayüzde kullanıyorum
illustratorden sonra coreldraw pek sıkıntı olmayacaktır
programların mantık aynı zaten geriye birtek corelin arayüzene alışmak kalır
şunu söyleyeyim ben bu işin eğitimini almadım
bu site bu işlerin eğitimini alan profesyonel olarak ilgilenen arkadaşlarda mevcut onlar daha iyi bilgi verebilirler
ben bir nevi benim öğrenme sürecim nasıl oldu onu anlattım sana
aslında ben photoshoptan sonra illustratore değilde 3d ye yöneldim
Hocam çok mantıklı yaklaşmışsın. Ama kursa gidicek vaktimin olmıycağını, Çalışıcağım işte sadece gece vaktımın olucağını biliyorum.
Bilgisayar başında sadece iş sonrası gece uykusu arasında geçirebilirim. Yanı örnek verilirse ; akşam 8de bırakılan işin, 10'a kadar dinlenme eve hatuna vakit ayırma, 10dan 12ye dışarıdan verilicek sınavların çalışma süreci, 12den 2 ye kadarda grafik çalışımı olarak nitelendirdim. Tabi saatler örnek olarak. İnternet üzerinde sosyal hayatımı bir hafta önce bitiridim.
Facebook,twitter gibi birçok sosyal site defacte edildi .) Artık girip baktığım tek site, tahribat kaldı. Yapıcaklarımı sınırlayıp, sistematik bir hale getirdim. Şayet bu durumu zorlansam dahi alışırsam, Saat ve sistematik çalışmalara, Hedefime daha kısa sürede varabilirim.
2 saat günlük ayırmalısın demişsin hocam, Aslında önümde sadece çalışıp ve boş vaktimi dediğim gibi grafik çalışmak için ayrılmış tam 3 yılım var.
Eğer bu 3yılın sonunda öğrenme çapasında olduğum grafik yazılımlarını öğrenirsem, herşey çorap söküğü gibi gelıcektir.Koskaca 3yıl çok fazla bir zaman zaten. Önce geçim derdi atlatılır, sonra kalan vakit ayrılıştırılıp, Değerlendirmeye bölünür, daha sonra her bir saat zaman zarfı bir işe ayrılır. Öğrenmeyi bitirdiğim vakitlerde tabi öğrenebilirsem, Dışarıdan okulumda biticek ( Lise ) Diplomayı almış olucam.
okadar kazandığım parayla halıyle, Güzel bir kurs ve üni. Sonrasında meslek deişimi derken oturtturabiliceğimi düşünüyorum.
Kurulu planlar genelde bozulur ama benım planımı bozabilicek hiçbir etken yok. Benım kendı saçmalama dürtüm olmadığı sürece. Eğer hevesim kırılmazsa ki kırılmaması için şuan bu kadar yazıyı yazmaktayım .)
Program sıralamasını bende öle düşünmüştüm o konudada gayet güzel demişsin hocam.
Arayüzler konusunda içimide rahatlattın, Birini öğrenırsem benzerlik yüzünde minimum %20sını bilmiş olurum tahminimce,
Zaten birini öğrenmişsem diyerinin peşinide asla bırakmam, Başını getirip kalıpsal bilgileri edinirsem, Abim dediğim biri, Oda bu programların hakimiyetine sahip, Aklım yettiği her sürerde yardımıda alabilirim.Konuşman çok iyiydi hocam .) Biraz olsun soruları aldın kafamdan, Şimdi eğitim setlerini en iyisi en düzgünü nerden nasıl bulabilirim o kaldı.
Bana en iyi yardım edebilicek bir eğitim gerekli ( Download ) Olarak madem bu kadar zahmete girdik indirmek içinde vaktim olur haliyle,
Eğitim setine ücret verebiliceğimi sanmıyorum çünkü. -
sahinka bunu yazdı
belediye ya da iş kur tam hatırlamıyorum bu tarz kursalar açıyo kursa gittin süre para da veriyolar başarılı olursan seni iş konusunda yönlendiriyolar hem bu şekilde kesin bir hedefde koyarsın kendine istersen bi arayıp bilgi al yanlış da biliyo olabilirim
Hocam daha önce kursuna gittim, Yanı standart bilgisayar kullanıcı kursana birincilik çıktı zaten, ama sıkıntım,
Bakmakla görevli olduğum bir aile evim var, Bu sebeble sadece günlük iş sonrası, geceye ayrılan vakitim,
Yoksa istisnasız kabul edebiliceğim birşeydirMuhammeT bunu yazdıbizlerin en büyük eksiğide birşeyi tam öğrenmek değil, herşeyden biraz biraz öğrenmek istememizdir. hevesimi gidermek denir bunada aslında.
ilistrator eğitim seti almıştım.
bir süre sonra sıkıldım. aslında iki bilgisayarım olsa birinde izleyip diğerinde çalıssam daha mantıklı olur gibi ama bende bıraktım gitti.
benden sana tavsiye.
nette grafik işlerinde kullanabileceğin tonlarca vector, psd ve walper var. hatta bazı sitelerden üyelik alıp bi süre download da yapabiliyorsun ama o siteler hakkında hangisi kullanışlı bilmiyorum.
mesela bi market poşetine reklam bastırıcak. sende ajansta çalısıyorsun. giriyorsun siteye uygun vectoru alıyorsun güzel bi fontla ismide basıyorsun looyla beraber. al sana iş teslimi.
bu arada unutmadan.. bi çok yeni ajansta şunu gördüm. anlaşmalı firmalara iş yaptırıyolar. ikiye alıp 5 e satma mantığı. kendileri sade folyo yapışkan üzerinden çıktı alıyor diğer tüm grafik işlerini büyük anlaşmalı firmalara yaptırıyolar. bu iştede sağlam bağlantı çok önemli.
heves merak ve kendine ücretsiz iş bulmayla başla. bedava logo yapıyorum diye konu aç her isteyene logo yap. 3 ay sonra paraya dönüştür :) buna benzer kendini geri dönemez hale getir iş yakala referans da yapmış olursun.
birebir eğitimin yerini hiçbişi tutmaz elbette. dediğim gibi arşivini iyi tut. elma klasöründe elma ile ilgili tüm bilgi ve belgen hazırda olması gerek ki elma konfeksiyoncusu iş verdiğinde hemen anında müşteriye görüntü sergilemen senin işi iyi bildiği düşüncesi katar müşterilerine. buda + yanları tabi.
Haklısın hocam, Aslında benımkı hevesi geçti, İnadı geçti, Artık bi kan davası haline geldı resmen, Bir hedef oldu, İçimin içimi yediği birşey oldu,
EricNorthman tarafından 16/Eyl/13 01:57 tarihinde düzenlenmiştir
Öğrenıp yapmam gerekiyor. Çok inadım çok ahtım var .) Bolca vaktim olucak, Öğrenip ilerleme kaydettiğim zaman dediğin gibi ufak ufak iş olanaklarıyla başlayıp daha sonrasında referanslara şans çıkarmaya çalışıcam -
bi hoca vidobu üyeliğini vermişti daft hocamda upload etmişti
http://www.tahribat.com/Forum-Vidobu-Paylasim-Alani-171308/1/videobu
ben arşivledim sana da tavsiye ederim.
not: öğrenme sırası konuda sorulmuştu ve işi bilen müridler yanıtlamıştı
-
WebJas bunu yazdı
bi hoca vidobu üyeliğini vermişti daft hocamda upload etmişti
http://www.tahribat.com/Forum-Vidobu-Paylasim-Alani-171308/1/videobu
ben arşivledim sana da tavsiye ederim.
not: öğrenme sırası konuda sorulmuştu ve işi bilen müridler yanıtlamıştı
Hocam saolasın verdiğin konu ve muridin paylaşımı çok işe yarıycak sormak istediğim birşey var,
Verilen linkler aşaya koydum, Verilmiş sırasıyla gitmeliyim dimi ?
Adobe illustrator
Dosya adı
Boyut (MB)
151
562
157
29
96
186
13
168
222
119
1703
Adobe Photoshop
Dosya adı
Boyut (MB)
90
229
553
76
160
175
80
154
26
105
128
60
1836
-
4 yıllık grafik tasarım mezunuyum sana tavsiyem photoshoptan başlıyarak ufak tefek sihirbazlıklar yaparak eğlenebilir programı çözebilirsin internetteki videolarla. grafikerler.net sitesine hemen üye ol derim hem takıldığın yerleride forumda sorabilirsin. İllustrator vectorel tabanlı olduğu için ona 2. kademede göz at. Çünkü photoshopu çözdükten sonra illustratorde çalışmak sana keyif vericek. Corel eğitimi almadım onunu hakkında yorum yapamıcam. Ama sana tavsiyem 3. olarak indesign öğren!!!
-
anaconda bunu yazdı
4 yıllık grafik tasarım mezunuyum sana tavsiyem photoshoptan başlıyarak ufak tefek sihirbazlıklar yaparak eğlenebilir programı çözebilirsin internetteki videolarla. grafikerler.net sitesine hemen üye ol derim hem takıldığın yerleride forumda sorabilirsin. İllustrator vectorel tabanlı olduğu için ona 2. kademede göz at. Çünkü photoshopu çözdükten sonra illustratorde çalışmak sana keyif vericek. Corel eğitimi almadım onunu hakkında yorum yapamıcam. Ama sana tavsiyem 3. olarak indesign öğren!!!
Eyvlh hocam şuan murıdın verdiği videoları çekmekteyim, Yarın verdiğin adrese üyelik yapıcam, İlk olarak shop olduğunu tamamen öğrendim,
Shop cs modellerinde en iyi hangisinde öğrenmem tavsiye edersin ? Yalan yok ömrümde kullanmadım, cs kaç kullanmalıyım -
Son sürüm cs6 ama genelde eğitimler cs5 veya cs5.5 onun için ikisinden birini yükle derim.