İllustrator-Corel-Photoshop Öğrenım Azmi !
-
anaconda bunu yazdı
Son sürüm cs6 ama genelde eğitimler cs5 veya cs5.5 onun için ikisinden birini yükle derim.
Yukarıda verilen video kaynakları hocam onlar işimi görürmü 4 başlangıc ve 5in ilerisi var
-
arayüzlerinde çok değişiklik yok temel butonlar ve kısa yollar aynı. Eğitim setinde başlangıçları öğrendikten sonra Photoshop CS5 Dekupe Teknikleri konusuna bak ufak tefek bir şeyler kazanabilirsin dekupeyi tasarımcılar hiç sevmezler basit ve zaman alan bir iştir. Ama sana günde 15 20 lira maddi kaynak sağlayabilir.
-
anaconda bunu yazdı
arayüzlerinde çok değişiklik yok temel butonlar ve kısa yollar aynı. Eğitim setinde başlangıçları öğrendikten sonra Photoshop CS5 Dekupe Teknikleri konusuna bak ufak tefek bir şeyler kazanabilirsin dekupeyi tasarımcılar hiç sevmezler basit ve zaman alan bir iştir. Ama sana günde 15 20 lira maddi kaynak sağlayabilir.
Teşekkurler üstad saolasın eyvlhh .)
-
Ben CorelDraw a bir türlü ısınamadım... Piyasada çokca CorelDraw cı eleman arandığı halde...
İlk önce bazı şeyleri yerli yerine koyalım...
Adobe Illustrator 2 boyutlu çizim programıdır... Logo türü vektörel işleri yapmaya yarar...
Kartvizit türü işleri tasarlamaya yarar.. Az bir kaç eklenti ile bazı nesneleri 3 boyutlu hale getirebiliyorsun ama o da çok sınırlı..
Ben Illustrator a da ısınamadım :) Aslında ben Freehand ciyim...
Adobe tarafından öldürülmüş olan Freehand in yerine, alternatif olarak yeni bir program yazma çalışmaları var...
Merak edenler http://www.stagestack.com/en_US/ adresini ziyaret edebilirler...
Adobe Photoshop ise resim üzerinde işlem yapmaya yarayan pixel tabanlı bir yazılımdır...
Bir fotoğraf üzerinde aklınıza gelebilecek herşeyi bu program ile yapabilirsiniz..
CorelDraw a gelince... CorelDraw, adı üzerinde Draw yani çizim programı olduğu halde, daldan dala atlamaya çalışan bir programdır.
Fotoğraf üzerinde işlem yapmaya çalışmak mı dersin ? 3 boyutlu çizim yapmaya çalışmak mı dersin ?
Dergi - gazete mizanpaj yaymaya çalışmak mı dersin ? Her türlü işe el atmaya çalışıyor.
Her türlü işi halletmeye çalışan Corel, tabiiki sonunda çalışma esnasında şişip kalıyor... Pek verimli olamıyor..
Arkadaşın sorusuna gelince...
Bana kalırsa ilk önce çizim programlarından başlasın.. Benim önerim Freehand - Illustrator dur ..
(Freehand e başlasa, Illustrator a el sürmez ama o ayrı bir mesele :) )
Sonra da photoshop a el atsın...
Çünkü photoshop daha büyük bir derya dır, sonu pek yoktur...
-
SerYolcu bunu yazdı
Ben CorelDraw a bir türlü ısınamadım... Piyasada çokca CorelDraw cı eleman arandığı halde...
İlk önce bazı şeyleri yerli yerine koyalım...
Adobe Illustrator 2 boyutlu çizim programıdır... Logo türü vektörel işleri yapmaya yarar...
Kartvizit türü işleri tasarlamaya yarar.. Az bir kaç eklenti ile bazı nesneleri 3 boyutlu hale getirebiliyorsun ama o da çok sınırlı..
Ben Illustrator a da ısınamadım :) Aslında ben Freehand ciyim...
Adobe tarafından öldürülmüş olan Freehand in yerine, alternatif olarak yeni bir program yazma çalışmaları var...
Merak edenler http://www.stagestack.com/en_US/ adresini ziyaret edebilirler...
Adobe Photoshop ise resim üzerinde işlem yapmaya yarayan pixel tabanlı bir yazılımdır...
Bir fotoğraf üzerinde aklınıza gelebilecek herşeyi bu program ile yapabilirsiniz..
CorelDraw a gelince... CorelDraw, adı üzerinde Draw yani çizim programı olduğu halde, daldan dala atlamaya çalışan bir programdır.
Fotoğraf üzerinde işlem yapmaya çalışmak mı dersin ? 3 boyutlu çizim yapmaya çalışmak mı dersin ?
Dergi - gazete mizanpaj yaymaya çalışmak mı dersin ? Her türlü işe el atmaya çalışıyor.
Her türlü işi halletmeye çalışan Corel, tabiiki sonunda çalışma esnasında şişip kalıyor... Pek verimli olamıyor..
Arkadaşın sorusuna gelince...
Bana kalırsa ilk önce çizim programlarından başlasın.. Benim önerim Freehand - Illustrator dur ..
(Freehand e başlasa, Illustrator a el sürmez ama o ayrı bir mesele :) )
Sonra da photoshop a el atsın...
Çünkü photoshop daha büyük bir derya dır, sonu pek yoktur...
freehandi bende çok seviyordum. Kullanımı basit , Arayüzü sade ama bi illustrator olamaz bence. Ama freehandle harikalar yaratan insanlar var çevremde. Aslında birazda hangi programa ısındığına bağlı.
-
tamda buna benzer bir konumu açsam derken arşivde varmış. illustrator ile corel arasındaki fark nedir
neden millet corelden vageçmiyor .
tek güzel tarafı corelde tasarladığını illıstrator olarak kaydedebiliyorsuın.
ilustratorde böyle bir seçenek varmı c5 te mesela
-
futurist bunu yazdı
tamda buna benzer bir konumu açsam derken arşivde varmış. illustrator ile corel arasındaki fark nedir
neden millet corelden vageçmiyor .
tek güzel tarafı corelde tasarladığını illıstrator olarak kaydedebiliyorsuın.
ilustratorde böyle bir seçenek varmı c5 te mesela
Millet Corel den vazgeçmiyor, çünkü alışkanlık edindiler...
İnsanlar alışkanlıklarını kolay kolay bırakamazlar...
AI => Corel dosya aktarımı için kısa yol var mı bilmiyorum.
AI formatını hemen hemen tüm programlar açabilirler..
Not : Eğitim için www.videmy.com un ücretsiz eğitimlerinden faydalanabilirsiniz...
-
Hacu abi adobe programlarını tavsiye ederim arayüz benzerliginden kolaydın öğrenimi.Corel denilen çağ dışı programdan uzak dur.
grafik okuyorum amın oglu bi hoca var corel hastası nalet ettim o programdan.
-
bugün iş görüşmesinden geldim illustrator diye yok dediler illa corel bilmen lazım diye.
şimdiye kadar bütün müşteri dosyaları corel
dedim ben illustrator de yapıyorum eski müşteri geldi tekrar düzenleyip baskı istedi kullanamayınca sorun oluyor
ben illustratorde yapsam corele çevirerek kaydetsem diye düşündüm.
coreldede kolay şeyler var kötü değilde dediğiniz gibi alışkanlık.
autocad de çiz illustratore at kullanışlı diye corele dönüş yapmak istedmedim ö ğrenemeside zaman alacak biraz.
-
Hacım vektör tabanlı başla Freehand harikadır ögrendikten sonra ai e geç freehande dönüp bakmak istemiceksin çok eksik varmış, çok eski tarihi geçmiş falan diceksin ama yanılıcaksın tabi ki :D Freehand ile 5 sn de yapabildigin bir işi ai de 5 dk da yapıcaksın tabi tam tesri olan durumlar da söz konusu.(benim fikrim bu şekilde.)
https://www.youtube.com/watch?v=6f8CKjsYS9k
ikisinide bilmem senin açından çok iyi olur. Corel için tek kelime edemem bilmiyorum ögrenmedik ögretmediler de. Piyasada pay sahibi ama üniversitesini okuyorum yine de coreli ögretmiyorlar mk .
Ps için ucu bucagı yok onu sona bırakırsan daha iyi olur çünkü herşeyi yapabildigin için sadece araçların ne işe yaradıgını bilmek yetmiyor.(piksel tabanlı)
Kartvizit nasıl yapılır ölçüleri nedir falan gibi ögren ve kendine ödev ver x firmaya logo calış sonra kurmsal bi kartvizit yap. zarfın ölçülerini ögren x firmaya zarf yap. Firmalar yarat firmalara iş yap kısacası. Bu şekilde daha iyi ilerler ve elinde kendi hazırlamış oldugun şablonlar olur.
Örnek amaçlı çalışmalarına uzun bir süre sonra bakınca ne kadar basit işler yapmışım diyip ne kadar geliştiginin farkına varıcaksın.
Birde bütün bu programların baskı hazırlıkları var yada sadece yapmak yetmicek bunu bir de baskıya hazırlık yapman lazım bunu göz ardı etme ve en iyi baskı hazırlık kısmını kavra çok ciddi bir sorun. Bir hata yaptın mı bütün iş çöp olur ve kol gibi girer sana :)
Bir ara yanına geliyimde konuşalım özledim seni mk :D