folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İnancın Güvenilirliği

İnancın Güvenilirliği

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=ENb0r_4EuqY

sonuna kadar izlemenizi öneririm.

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

sonu çok sağlam bitti ama isa mesih tanrı olduğunu iddia etmemiştir we dünyanın sonunu belirtmemiştir bu maalesef hurafe

dewdim dewrildim geldim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

irwa bunu yazdı:
    -----------------------------

sonu çok sağlam bitti ama isa mesih tanrı olduğunu iddia etmemiştir we dünyanın sonunu belirtmemiştir bu maalesef hurafe

isa'nın tanrı olduğunu belirtmiyor zaten. isa'nın doğumu zamanında dünyanın sonu gelecek söylentileri dolaşmış sadece.

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

isanın öngörüsü demiş ya we onu kendini tanrı ilan edenlerin arasına koymuş sadece o tanrının oğlu we biz bunun böle olduğuna inanıyruz o meryem anamızın oğlu bir sudan oluştu

dewdim dewrildim geldim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahta
    tahta's avatar
    Erkek

Çok güzel bi videoydu bu aralar sorgular olduğum dini inancın üzerine güzel gitti

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek

Güzelmiş..

Her Hakkım Saklıdır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

bütün dinler birbirinin kopyası ve hurafedir, insanlar yok olacaklarına inanmak istemedikleri için bunlardan birini seçer ve ona inanır. sümerler, mısırlılar, maya ve inka medeniyetleri incelendiğinde bütün dinlerin kaynağının güneş olduğunu görebilirsiniz, insanlar bilmedikleri şeylerden korkar korktukları şeye karşı ya inanç geliştirir yada onu inancın merkezine oturturlar.

örnekler:  alemlerin rabbı olan allah bir peygamber gönderecekse eğer yıldızlarla duyururdu bu haberı. kamer mevzilerinde 3 YILDIZ doğdu. şimdi son kez doğacak... 3 kral yıldızından baysediliyor. Peygambelerin doğumunu anlatan bütün efsanelerde sirius yıldızından bahsediyor hint dinleri de buna dahildir. 12 imam 12 havari... meleklerin hep aynı melekler olması (ilginçtir islamiyetten önce de varolan dinlerde de aynı melekler var) çok fazla kurcalamaya gerek yok, hristiyanlık ve musevilik pagan inancın devamıdır, islamiyet de bu iki dinin devamı olarak kendisini gösterir, kanaatim şudur ki bütün dinler toplumları düzenleme amacı güderek hazırlanmış bir önceki versiyonun eksiklerini gideren anayasalar gibi olup tamamı insanlar tarafından oluşturulmuştur. 

tabi dine inanmamak tanrı yada bütünün mantığına inanmamak olarak algılanmamalı tanrıya inanırım, :D gösterim şeklim de islamdır kurban keserim oruç tutarım hatta bazen namaz bile kılarım ama işime gelmeyen kısımlarını kullanmıyorum.

selam ve dua ile kardeşlerim.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

pessimist bunu yazdı:
    "Din en büyük rpg‘dir.." 

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Aynısını videonun altına da sordum buraya da sorayım (:

...

İyi de 570'te de Dünya'nın Güneş etrafında döndüğünü bilmiyordu insanlar.
    Ancak kuranda incilin insanlar tarafından değiştirildiği yazıyordu. Yanılıyor muyum?

570'te de insanlar uçup gökyüzünü keşfedemiyordu ancak gök tanrıya değil allaha inanıyorlardı. Burada da mı yanılıyor muyum?

...

Benzetme ve ilişkilendirmeler bence çok saçma. Çünkü video da islam milenyumla birlikte gelmiş bir din de daha ileri ki bir tarihte çürütülecek. İnsan o kadar zeki 1500 yıldır çürütemedi hayret :\

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

Kur'an 610 yılında geldiğine göre 570 yılında yaşayanlar müneccim olmalı.. 610'da (sözde) gelecek olan Kur'an'ı bilip Allah'a inanıyorlar..

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

mustaphachan bunu yazdı:

Kur'an 610 yılında geldiğine göre 570 yılında yaşayanlar müneccim olmalı.. 610'da (sözde) gelecek olan Kur'an'ı bilip Allah'a inanıyorlar..

Ateist savunması :\

Saptırma varsay ki 9 yy.da geldi. İnsanlık tarihi ne zaman dünyanın güneş etrafında döndüğünü keşfetti?

Toplam Hit: 2279 Toplam Mesaj: 19