İnancın Güvenilirliği
-
Neyi saptırdım hoca.. Yanlışlığını düzelttik 'Ateist savunması' diye etiketledin.. Dawkins gerekli cevabı vermiş ;) Din o kayaysa, bilim de sudur. O kaya, su tarafından aşındırılacaktır.. Ayrıca dini içerikli konulara ateist ve agnostiklerin girişi yasaklanmak isteniyorsa senide konu dışına bekliyoruz hoca ;)
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
Aynısını videonun altına da sordum buraya da sorayım (:
...
İyi de 570'te de Dünya'nın Güneş etrafında döndüğünü bilmiyordu insanlar.
Ancak kuranda incilin insanlar tarafından değiştirildiği yazıyordu. Yanılıyor muyum?
570'te de insanlar uçup gökyüzünü keşfedemiyordu ancak gök tanrıya değil allaha inanıyorlardı. Burada da mı yanılıyor muyum?...
Benzetme ve ilişkilendirmeler bence çok saçma.
-----------------------------yazılı tarih isadan önce 5000 yılında başlar der tarihçiler... insanlar gökyüzünü binlerce yıldır gözlemliyor... maya takvimlerinin tutarlılığını şu anki bilimsel gelişmelere açıklayamayız adamlar gözlemlemiş yapmış yıldızları seyretmek takım yıldızları bulup yörüngesel hareketleri saptamak ve kayda almak için illa ki uzaya çıkmaya gerek yok,kaldı ki 570 çok yakın bir tarih... neyse tartışmaya gerek yok, merak edenlere biraz inceleme konusu :) dabu, tarot, zeigeist, kabala, fil suresi, sirius.
-
mustaphachan bunu yazdı:
Din o kayaysa, bilim de sudur. O kaya, su tarafından aşındırılacaktır..
-----------------------------Hayır güzel bir söz de 1500 yıldır akan sunun son dönemlerde hızlanmasına rağmen kayayı aşındıramaması bana ilginç geldi. Yanılıyor mu eleman ne :D
-
mustaphachan bunu yazdı:
-----------------------------Neyi saptırdım hoca.. Yanlışlığını düzelttik 'Ateist savunması' diye etiketledin.. Dawkins gerekli cevabı vermiş ;) Din o kayaysa, bilim de sudur. O kaya, su tarafından aşındırılacaktır.. Ayrıca dini içerikli konulara ateist ve agnostiklerin girişi yasaklanmak isteniyorsa senide konu dışına bekliyoruz hoca ;)
-----------------------------a.q. şimdi hristiyan musevi yada müslüman değilim budaya inanmıyorum şöyle bir sorun var tanrıya inanıyorum ama dindarların inandığı şekilde inanmıyorum, kesin ateist muamelesi gören deistlere yaptıkları gibi tepki verecekler, şimdiden hepinizi kınıyorum yazıklar olsun size :)
-
Nesini aşındırmıyor hoca kendindemisin sen ya? Bak bakalım son zamanlardaki gündeme.. Pek çok İslam ülkesinde dine dayalı olayların nasıl değiştiğine.. En azından Türkiye'ye bak. Kimliklerdeki din hanesi kalkıyor.. Bu da artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti, islam devletidir diyenlere kapak oluyor. Avrupa halklarına bak.. Bak yeterki.. Codec lazım sana hoca harbiden lazım.
-
mustaphachan bunu yazdı:
En azından Türkiye'ye bak. Kimliklerdeki din hanesi kalkıyor..
-----------------------------Benim bildiğim islam şu anda yeryüzüne geldiği günden beri en büyük yüzdeye ulaşmış durumda.
Hem kimlikteki din hanesinden islamı kaldırmanın kuranı ve islamı çürüttüğünü düşünmek çok üzücü gerçekten (:
-
Genelde ilahi olarak gösterilmeyen dinlerden örnekler verilmiş. İncil zaten bozulmuştu. Biz müslümanlar olarak bile onların saçma sapan din adetleriyle dalga geçtiğimiz oluyor. Ateistlerinde dinin bu yanlarını ele alması normaldir. Bence ateistler bilime inanıyorsa edebiyatı bırakıp bilime kafa yorsunlar. Herkesin inancı kendine. Kimse kimseyi sittin seneye ikna edemeyecek.
-
FireX bunu yazdı:
Genelde ilahi olarak gösterilmeyen dinlerden örnekler verilmiş. İncil zaten bozulmuştu. Biz müslümanlar olarak bile onların saçma sapan din adetleriyle dalga geçtiğimiz oluyor. Ateistlerinde dinin bu yanlarını ele alması normaldir. Bence ateistler bilime inanıyorsa edebiyatı bırakıp bilime kafa yorsunlar. Herkesin inancı kendine. Kimse kimseyi sittin seneye ikna edemeyecek.
-----------------------------+1 hocam cok doğru söylemişsin ne Kuran'dan ayetler ateistleri teist yapar nede böyle videolar müslümanları ateist