İnanılmaz Erken Emeklilik™: 5 Sene İçerisinde Emekli Olun!
-
UYARI!
Burada anlatılan yöntemler kesinlikle saadet zinciri, piramit sistemi, ponzi oyunu gibi sizi bir labirente sokup cebinizdeki parayı hortumlamayı amaçlamaz; üyelik, aidat, kayıt parası vs.. isteyen bir oluşuma hizmet etmez.
Oltaya gelecek kadar salak insanlar olmadığınızı varsayıyorum ama TL;DR(Kim okuyacak amk) insanları ortalığa bokladığı için bu açıklamayı yapma gereği duydum.
Kredi kartı borçları belinizi büküyor, maaş gününü iple çekiyor, geleceğinizi öngöremiyorsanız bu yazı dizisi size yeni bir bakış açısı sunacak.
Sihir yok, sadece biraz zaman ayırın ve zihninizi yorun.
İnanılmaz Erken Emeklilik™ sistemi; "yaşam stili tasarımı"na yönelik teorik yaklaşımların üzerine oturtulmuş, her bir bireyin farklı yaşam stiline kendi güçlü stratejisini oluşturmasına imkân veren, maliyeti ve eforu minimize ederek tüm ihtiyaçların ve makul isteklerin karşılanmasını sağlayan bir prensipler bütünüdür.
Tüketim çılgınlığına karşı, kendin pişir-kendin ye usulü, ev ekonomisini dikkate alan, bireyi esas alan, çevreci, ortak mülkü savunan bu düşünce sistemi ile bireysel ekonomik bağımsızlığınıza hızlı bir şekilde kavuşmuş olacaksınız.
Bir çalışan basit yaşayarak, kendisine yeterek ve ihtiyatlı olarak maaşının %50-%80’lik bir dilimini rahatlıkla biriktirebilir. Bileşik faiz ve vadeli hesapların matematiği bizlere bir bireyin sadece 5-10 sene içerisinde çalışmaya ihtiyaç duymayacak kadar para sahibi olabileceğini göstermektedir.
Bu noktadan sonra, ister çalışmaktan tamamen vazgeçebilir, kazancı bol olmayan fakat sevdiğiniz bir işte çalışabilir, ya da diğer yaşam amaçlarınıza odaklanabilirsiniz.
İlginizi çekti değil mi?
Manifestoma göz atın: http://www.tahribat.com/forum/manifestom-luks-ve-konfor-222958
Hayal gibi görünen bu hedefin nasıl başarılabileceğine dair gün geçtikçe paylaşımlarda bulunacağım. Bekleyin :)
Felsefem
İnanılmaz Erken Emeklilik™, kişilerin yaşam stilini onlara özgü koşulları dikkate alarak kişisel finans ve yaşam stili değişikliklerini kişinin yaşamına bütünleşmiş etmekle ilgilenir. Yaşam stilini seçimlerimizin bir toplamı olarak düşünürsek (nerede yaşayacağız, nerede çalışacağız, işe nasıl gideceğiz, ne yiyeceğiz...) İnanılmaz Erken Emeklilik™ bu seçimlerin kendisi yerine aralarındaki bağlantıya odaklanır. Yani İnanılmaz Erken Emeklilik™ bir takım tüyolar, numaralar ya da seçimler değil, yapılan seçimlerin yapısına bir bakış açısı ve bunların arasındaki ilişkinin en uygun değer şekilde düzenlenmesidir. İnanılmaz Erken Emeklilik™ amacı israfı önleyecek ve seçimlerimiz arasındaki görevdeşlik sağlayarak etkinlik ve fırsatlar yaratacak bir yapı oluşturmaktır.
İnanılmaz Erken Emeklilik™'in prensiplerinin özünde, negatif yan etkilerin mümkün olduğunca elendiği ve hedeflerin ortak bir şekilde pozitif etkileri destekleyeceği, Hedefler Ağı olarak da isimlendirebileceğimiz sistematik düşünceler yatmaktadır. Eğer bir hedef öncelikli görülüyorsa, onun yan etkileri de ikincil öncelikli hedefler olarak görülebilir. Ancak, ikincil öncelikli hedefler birbirlerini takviye ederler. Böylece bu hedefler daha kolay başarılırlar ve hatta öncelikli hedefler halinde gelerek stratejimizi değiştirmemize imkân sağlarlar. Bu özellik orijinal hedefin başarısız olması ya da bizleri tatmin etmemesi durumunda devreye sokulur.
Hedefler Ağı kendiliğinden israfı (her türlü negatif yan etkiyi) minimize eden, sürekli evrilen bir yaşam hikâyesi olarak görülebilir. Böylece zenginliğin dünyasındaki tüm fırsatları mümkün olduğunca maksimize ederken, fakirliğin dünyasına esnekliği maksimize edersiniz. Zaman geçtikçe bu yüksek etkinliğe sahip kararların karmaşık bir düzenine dönüşerek hedeflenen yaşam standardının normalden çok daha ucuza mal edilmesini sağlayabildiği gibi, benzer yaşam maliyetleriyle çok daha üst düzey yaşam kalitesi yakalamak da mümkündür.
Kararlarımızın fiyat düzleminde tek yönlü düşünüldüğü, alım gücünün bir malın ya da hizmetin diğerine feda edilerek belirlendiği tüketim toplumu felsefesiyle karşılaştırıldığında, İnanılmaz Erken Emeklilik™ S şeklinde öğrenme eğrisiyle tüketici toplumun felsefesinin yerine geçen beyin emeği isteyen bir felsefedir. İnanılmaz Erken Emeklilik™ bir malın satın alınması yerine onun edinilmesi ya da üretilmesini savunarak, bizlere esneklik sağlar.
Bu durum tarımdaki monokültür ve permakültür tekniklerinin karşılaştırılmasıyla benzerlik gösterir. Monokültür tek bir ürünün verimini gübre ve tarım ilacı miktarını arttırarak yükseltmeyi hedefler. Permakültürde ise pek çok farklı tarım ürünün görevdeşliği ile verim artışı sağlanır. İnanılmaz Erken Emeklilik™ ile tüketim toplumunun yaşam standartlarının maliyet açısından karşılaştırılması, monokültür ve permakültür tekniklerinde kullanılan gübre ve tarım ilacı miktarının karşılaştırılmasına benzer.
İnanılmaz Erken Emeklilik™ de yüksek verim pek çok farklı ürünün daha büyük kişisel bütünlük hissini beslemesi dışsallığıyla sağlanır. İnanılmaz Erken Emeklilik™ tekniği verimini arttırmak için basit yaşam, minimalizm, tutumluluk, kendin pişir-kendin ye etiği, yaşam savaşı, arabasız yaşamak ve diğer fikirlerden teknikler ödünç alır.
Hedefler
Var Olanın Çok Azını Harcayarak Finansal Özgürlüğü Kazanmak
Ağ yaklaşımının kilit kısmı burası. İnanılmaz Erken Emeklilik™ tekniğini uygulamak yaşama giderlerinde ciddi düşüşe sebebiyet verir. Orta düzey bir gelirle bu teknik birleşince, yüksek tasarruf oranları elde edilir. Harcamalar azaltıldığı için, harcamalara ve gelire bağlı olarak ekonomik özgürlük 5-10 yıl arasında gerçekleşmesi beklenir. Normalde tüketicilere tavsiye edilen %10-20 tasarruf oranları yerine, İnanılmaz Erken Emeklilik™ %60 tasarruf oranı öngörür. Bunun dışında kullandığım hesaplama yöntemleri gelenekseldir.
Kişinin yaşam tarzının her kısmı bu şekilde analize tabi tutulabilir. Ancak en fazla getiri bütçenin en pahalı üç parçasını oluşturan kalemlerin optimizasyonuyla sağlanır (Pareto prensibinden bahsedeceğim). Bunlar genellikle barınma, gıda ve ulaşımdır. Bunları ayrı ayrı satın almak yerine, bütüncül bir barınma-gıda-ulaşım üçlüsü oluşturmak gerekir.
Bu sorunun çözümü için tipik, sistematik bir çözüm olarak sağlıklı ve tok tutan gıdalar satan bir market ve yine yürüme mesafesinde iş ve diğer yükümlülüklerin yerine getirebileceği küçük bir apartman dairesi ya da ev sahibi olunması önerilebilir. Evin stratejik mekânı seyahat süresini minimize ederek, kişisel otomobil ihtiyacını giderir. Bu sayede garaj ihtiyacı da ortadan kalkar ve daha küçük bir ev hedefi daha kolay başarılır. Yemek pişirmek hazır gıdalara ya da restoranlara göre daha az ulaşıma ihtiyaç duyar, böylece ulaşım ihtiyacı daha da azalır.
Barınma, gıda ve ulaşım gibi temel ihtiyaçların tamamının ucuza karşılanmasına ek olarak, bu çözümün oluşturduğu, ek yaşam amaçlarını destekleyici yan etkiler vardır. Ev işlerine ve ulaşım sırasında harcanan zaman ve enerji minimuma çekildiği için bu kaynaklar başka projelere yönlendirilebilir. Yürüyerek ya da bisikletle seyahat egzersiz olduğu için, egzersize harcanacak ek zaman ihtiyacını azaltacaktır. Yemek pişirmek sağlıklı bir diyeti destekler ve hafif bir egzersizdir. Bu yaşam tarzı seçimleri boş zaman yaratır, fiziksel sağlığı arttırır ve tasarruf eder. Böylece yaşam kalitesi artar ve hastane masrafları azalır.
Tüketimden Ziyade Üretime Odaklanmak
İnanılmaz Erken Emeklilik™ üretimi tüketimin üzerine koyarak sadece maddi harcamaları kısmakla kalmaz, aynı zamanda kişinin kendisini gerçekleştirmesini de esas alır. Hobiler gelir getirecek ya da kişisel ihtiyaçları karşılayacak şekilde özenle tercih edilir. Üretim kavramı geniş manada ele alınmalıdır. Üretim, bir şeyleri satın almak yerine üretecek aletleri kullanmak olduğu gibi insanlarla network oluşturmak, gönüllülük, ya da başka çeşit getirileri olan diğer aktiviteler de olabilir. Değer katmaya odaklanın. Bu motivasyon, İnanılmaz Erken Emeklilik™ öğretisini seyahat, eğlence ve diğer saf tüketim formundaki klasik emeklilik planlarından ayırır.
Evde yapılan üretimin getirdiği katma değer neticesinde, basit harcamalar ile idame ettirilen standart yaşamın kalitesi, benzer düzeyde harcama yapan tüketim toplumunun yaşam kalitesinden ciddi biçimde ayrılır. Tüketici nihai ürünlere ya da hizmetlere para harcamak zorundadır. İnanılmaz Erken Emeklilik™ insanı ise parasını kendi ürünlerini ya da hizmetini üretecek aletlere, parçalara ve eğitime yatırır. Bu nedenle yapılan harcamaları doğrudan karşılaştırmak anlamsız olur.
Beceriler Geliştirmek
İnanılmaz Erken Emeklilik™ in ağ yaklaşımını beceri kazanırken kullanmak sadece işe yarar yetenekleri geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda kişiye bu yetenekleri gelir elde etme ya da fırsata çevirme imkânı sağlayarak onu güvence altına alır. Farklı becerilerden oluşan çeşitlilik etkinliği arttırır. Bu sayede bir problemin çözümünde farklı kombinasyonların denenmesi mümkün olur. Kişi, bir çözümü satın almak yerine kendi beceriyle onu çözme alışkanlığı edinir. Aynı şekilde kişi kendi ihtiyaçlarını da bir şeyler satın almadan görebilir.
İnanılmaz Erken Emeklilik™ Beceri Örnekleri
- Araba/Bisiklet tamiri
- Temel kişisel bakım
- Marangozluk
- Yemek pişirmek
- Bahçıvanlık / Çiftçilik
- Yatırım yapmak
- Tesisat / elektrik becerileri
- Dikiş
Bilinçli tüketimi bir kenara koyarsak, hazır ürünleri satın almak seçenekleri azaltır. Örneğin, kişi sadece satılan üzüm şaraplarından birisini alabilecekken, şarap yapmayı öğrendiği takdirde istediği meyve veya sebzeden kendi damak tadına uyan şaraplar yapabilir. Bir diğer örnek ise gıdadır. Aynı şekilde hazır gıda yerine kişi kendi yemeğini yaparak ihtiyaçlarına ve damak zevkine uygun gıdalar tüketebilir. Genel olarak, fabrikasyon ürünler asla tam olarak ihtiyacı gidermezler, üstelik üretim sürecindeki zevkten mahrumdurlar.
Başka şeyler para harcanmadan ikame edilebiliyorsa, bu durum kendiliğinden yaşam kalitesini koruyup, bunun için harcanan para miktarını düşürür. Ayrıca, artan bilgi ile diğerlerinin göremediği fırsatlar görülebilir. Örneğin, bilinçli bir alıcı sadece küçük bir kusur sebebiyle satın almaktan vazgeçeceği fiyat/performans ürünlerini bulabilir.
Esneklik, Adaptasyon ve Sürdürülebilirlik
Kaynak kullanımının azaltılması, geri dönüşümü, tamiri ve kullanılmayan malların başkalarına satılması yollarıyla elde edilen yüksek verimlilik hali daha sürdürülebilirdir. İnanılmaz Erken Emeklilik™ yaşam tarzının bünyesindeki esneklik, sistemin değişen sosyal, finansal ve fiziksel çevrelere adapte olmasını ve gelişmesini sağlar. Bu durum. İnanılmaz Erken Emeklilik™ yaşam tarzının tipik maaş günü odaklı tüketim yaşantısından çok daha esnek kılar. Burada yeterince büyük bir birikim portföyü ve geniş bir beceri seti kilit öneme sahiptir. Para inanılmaz kullanışlıdır, fakat hiçbir portföy tamamen güvende değildir. Edinilen beceriler bu duruma yeni bir güvenlik katmanı ekler ve adaptasyonu kuvvetlendirir. İnanılmaz Erken Emeklilik™ prensipleri insanlara daha az parayla ihtiyaçlarını karşılamayı, gelir kaynaklarını çoğaltarak yeterinden fazla paraya sahip olmayı ve paranın az veya değersizleştiği durumlarda kendi ayakları üzerinde duracak yetenekleri edinmeyi öğretir. Toplum zenginleşirse, portföy günü kurtarır. Kriz varsa, . İnanılmaz Erken Emeklilik™ bilincindeki kişi çoğunluğun sorunlarını çözmek için ödeme yaptığı piyasada toplumsal bir değer olur.
Şans Faktörünü Maksimize Etmek
Şans beklenmedik şekilde karşımıza çıkan pozitif bir fırsattır. İnanılmaz Erken Emeklilik™ kişiye beklenmedik fırsatların karşılarına çıktığı vakit onlardan faydalanma esnekliğini kazandırır. Bu şans yeni bir beceri, gelir ya da iş olanağına sahip olmak olabilir. Hatta bu politik veya hayır işleriyle alakalı zaman ayırmak istediğiniz bir durum bile olabilir. Genellikle bu şanslar, fırsat yaratamamak, fırsatların farkına varamamak ya da başka öncelikli sınırlamalar yüzünden harcanır. İnanılmaz Erken Emeklilik™, çalışılan işi bırakamamak, parasızlıktan harekete geçememek ya da zorluklarından dolayı taşınamamak gibi sınırlamaları minimize ederek fırsatların getirisini maksimize eder. Aynı zamanda İnanılmaz Erken Emeklilik™ kişinin yetkinliğini ve bilgisini arttırarak fırsat farkındalığını arttırır ve pek çok insanla iletişim kurmayı sağlayarak (sadece iş arkadaşları ve komşular değil) ya da diğer projeler aracılığıyla yeni şansların doğmasına yol açar. Şans nadiren kapıyı çaldığı için, fırsat varken harekete geçmek önemlidir. Çünkü belki de asla tekrarlanmayacaktır.
synx tarafından 22/Eyl/16 15:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Saadet zinciri zannettim okurken 😀
-
okurken beş kere "vay amk" dedim hayretler içerisinde böyle hayat yaşanıyorsa paylaş hocam hemen uyguluycam dediklerini tabii kendi yorumumşa :P
edit : multi mi o?
sercoo tarafından 21/Eyl/16 18:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Jet alıcam 15 milyon dolar diyorlar onun için biraz daha çalışmam gerek,
-
http://www.millipiyango.gov.tr/sonuclar/_cs_superloto.php
Sana lazım olan şey .
Çok iyi bir işin yada ana dan baba dan kalacak bişeyler yoksa .
samaccc tarafından 21/Eyl/16 18:28 tarihinde düzenlenmiştir -
samaccc bunu yazdı
Sana lazım olan şey .
Büyüklerin yazıyor. Kır kıçını oku yazdıklarımı.
-
synx bunu yazdısamaccc bunu yazdı
Sana lazım olan şey .
niye banladınız la adam haklıydı bence, okumadan yorum yapmış haketmiş
-
Aha birini daha küstürdüler. Kıralım kıçımızı okuyalım nolmuş yani
-
synx bunu yazdısamaccc bunu yazdı
Sana lazım olan şey .
Bende sana diyorumki . Benim yazdığım seninkinden daha olası .
-
tam kafama göre birini bulmuştum, hemen konusunu takip edeyim diyordum, banlanmış.
-
mkeles84 bunu yazdı
tam kafama göre birini bulmuştum, hemen konusunu takip edeyim diyordum, banlanmış.
bunu da banlayın muhtemelen multisi