folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İngiliz-İskoç İlişkisi

İngiliz-İskoç İlişkisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Dün gece televizyonun karşısında zap yaparken bir kanalda "kürtleri kimler kullanıyor" başlığı altında bir tartışmaya denk geldim. Katılımcılardan biri "1. Dünya Savaşı'ndan ingilizler kullanıyor" diye bir açıklama yaptı.

Sıkılıp zap yapmaya devam ettim. Sonra Cesur Yürek filminin son sahnesine denk geldim. William Wallet karakterinin "özgürlüüük!" diye bağırıp idam edildiği sahne.
    .
    .
    .
    Yatağıma uzanıp uyumaya çalışırken bir fikir geldi aklıma;
    - Bu ingilizler kürtleri kullanıyor da biz neden iskoçları kullanmıyoruz?
    .
    .
    .
    Sonra internetten bir arıştırma yaptım. İskoçların %60'ından fazlası halen William Walles'ın izinde yaşıyormuş. Hepsi bağımsız bir ülke istiyormuş. Ve futbol maçlarında iskoç ingiliz müsabakaları bir savaş gibi geçiyormuş...
    .
    .
    .
    Demem o ki bu kozu bizde kullanamaz mıyız? Yani iskoçları onlara karşı kışkırtamaz mıyız?

Çocukça bir fikir gibi gelebilir ama düşünelim. Youtube gibi videolara william walles'ın bikinili resmini ve ya iskoçları aşağılayacak herhangi bir videoyu ingilizler adına upload edersek... En azından yeni nesil iskoçlar daha bir milliyetçi olur.

...

Bu yazımı bi kaç üniversitenin öğretim görevlisine gönderdim. Genelde verdikleri cevap şu şekilde. Mesela Osman Özsoy adında fatih üniversitesinin öğretim görevlisine attım bir mail. Gönderdiği cevapta şu an ki durumu bilmiyorum yazıyor:

merhabalar...
    arşiv belgelerine göre, Sultan II. Abdülhamit, İngilizler Kürtleri kışkırtmasına mukabil o da, İngilizlere karşı İrlandayı bağımsızlık mücadelesinde desteklemiştir.

şu an ki durumu ise bilmiyorum...
    selamlar..

özsoy

16 Haziran 2009 Salı 09:38 tarihinde Hayvan Hayvan <hayvan@tahribat.com> yazdı:

Bi kaç öğretim görevliside aynı şekilde kaçamak cevap veriyor. Mail'i bi kaç gazete köşe yazarlarına da atmayı düşünüyorum. Ben iskoçları sormuşum adam bana irlandayı anlatıyor.

Neyse bi kaç öğretim görevlisi ve gazeteciyle de paylaşayım bu yazıyı cevapları paylaşırım. Sizin görüş ve önerilerinizi de merak ediyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehveniser
    ehveniser's avatar
    Erkek

onların kaçamak  cevap verme nedeni senin mail adresin olmasın :D

korkar yani adamlar :D

----------------------------------------------

konuya gelince, yapamayız biz onu

şurda abd'ye rest çekip terörü bitiremiyorsak

oraya nasıl elimiz uzanacak

Koca hestiy aya bedenem ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek
    Penche1995 bunu yazdı:
    -----------------------------

konuya gelince, yapamayız biz onu

şurda abd'ye rest çekip terörü bitiremiyorsak

oraya nasıl elimiz uzanacak

Hacım terörü bitiremediğimiz için böyle bir yola başvursak diyorum.

Bak abdulhamit o zaman desteklemiş irlandalıları kendi ülkelerini kurmuşlar.

E bizde şimdi iskoçları kışkırtalım diyorum. William Walles'a adamlar çok bağlı. Bi hakaret et kendilerini yakarlar. Şimdi biz ingilizler adına william'a hakaret etsek bi şekilde...

İskoçların kendilerine ait meclisleri var ama ingilizler istediği an dağıtabiliyorlar. Bi gaza gelsin iskoçlar sikerler ingilizleri... Bunun için büyük bir devlet olmamız gerekmiyor. İstersen filistin olalım... Yeter ki biraz kafayı çalıştıralım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehveniser
    ehveniser's avatar
    Erkek

evet,youtube'a bişeyler yapılabilir,william wallet 'in adına pis siteler açılabilir , ingliz süsü verilerek

ama anlaşılırsa keserler :D

Koca hestiy aya bedenem ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Iruretta
    Iruretta's avatar
    Erkek
    Kuzey Atlantik Koruma Pahtı (NATO)'nın en önemli iki ismi İngilizler ve Abd. 2. dünya savaşının sonlarında Rusya'nın Türkiye üzerinde oynadığı Kars Ardahan Artvin olayı sonucunda İngiltere ve Abd sayesinde Rusya'nın Türkiye'yi işgali önlenmiştir. İngilizler kürtleri kışkıtıcak bir güce sahip çünkü kürtler sürekli olarak türkleri kıskanmışlardır aynı durum iskoçlardada var ama bu kışkırtmalara ne abd nede ingiltere izin vermez tek kalemde ülkemizi nato dışı rusya'nın hedefi yapabilir güzel demoktartik bi dünya diyoruz ama hepsi yalan. Düzmece bi dünyada yaşıyoruz

http://yanduvar.blogspot.com/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek
    xz bunu yazdı:

Abdülhamit'in ingilizlerin 'şark' topraklarındaki kabileleleri kışkırtmasına karşılık olarak IRA olarak bilinen örgütün temelini oluşturacak yapılanmayı maddi ve lojistik açıdan desteklediği biliniyor. Aynı şekilde SSCB nin yıllarca pkk ya verdiği desteğe Türkiye çeçenleri silahlandırarak yanıt verdi. Bu kürtler son 20 yılda kime köpeklik edeceklerini şaşırdılar hakkaten , gidene gelene kuyruk sallıyorlar ama ilk sahipleri kanımca sscb dir , kgb nin terör labarotuarlarında üretilmiş mutant bir "bolşevik" mahlukat olarak ortaya çıktılar. Marxist fln olduklarından da değil sadece sahipleri öyle istediğinden, bakın şindi talabani yahudi oldum diyomuş mesela...

yani insan biyerde düşmanda olsa saygı duymak istiyor , kendine olan saygısını kaybetmemek için en azından ama bu kürtlerle mümkün değil ne yazıkki. 

iskoçları destekleyelim ne olacak ? ingiltere bugün pkk yı fiilen destekleyen bir ülke değil - ya da öyle gözüküyor - ama Türkiye böyle bir saçmalık yaparsa hakkaten boşuna düşman kazanmış olur. Zaten Türkiye nin sesi avrupada sözde kürt kongresi kadar bile geçmiyor / dinlenmiyor. Onca ekonomik siyasi askeri gücüne rağmen , yahudi kuklası hükümet Türkiyenin haklı davalarını savunmak yada seslendirmek gereği bile duymuyor. Bir de çıkıp onun bunun teröristini desteklersek , hepten kaybederiz, akıllı insanlar durduk yere sorun çıkarmaz bunu unutmamak lazım.

İlla birilerini desteklemek istiyorsan , mesela bağımsızlık mücadelesi veren Uygur Türklerini destekle, soyun bir dilin bir tarihin bir bu toplumla. Aşağılık çinliler karşısında varoluş savaşı veriyorlar ayrıca. 

İngilizler kürtleri desteklemiyor diyorsun. -ya da öyle gözüküyor-. E bizde öyle gözükelim. Ama destekleyelim diyorum. Kimse farkına varmasın. Teknolojiyi kullanmak en mantıklı şey olur.

Resmen desteklemek tabii ki mantıksız olur.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek
    xz bunu yazdı:

bitirmemiz gerektiği ise elin iskoçunu, irlandalısını destekleyene kadar kendi ülkemizde kendi toplumumuzda bu terör illeti ile "SAVAŞACAK"  iktidarı destekleyelim bu iktidarı nasıl oluşturabilirz onu düşünelim. Türkiyenin bu çapulcular gibi onlarcasını bir kerede silkeleyip atacak soyunu kurutacak gücü vardır ama iradesi yok ve bu iradenin oluşmaması için toplum üzerinde yoğun bir ekonomik, psikolojik baskı var bu baskıya karşı nasıl ayakta kalırız bunu düşünelim bence , elimizi silahımıza atacak, düşmanla savaşacak kararımız irademiz olsun . bize ne vilyım dan valıs dan , ayrıca ingiltere gibi büyük ve bağımsız bir devlet senin ne yaptığını kimi desteklediğini farketmeyecek mi , farkettiğinde bunun bedelini istemeyecek mi ? 

Benim amacım sadece ingizleri az da olsa zayıflatmak. Türkiye'yi süper güç yapmak ya da başka bişey değil.

Ve iskoçları kışkırtmak için teknolojiyi iyi kullanırsak ingiltere hiç bir bok yiyemez diye düşünüyorum. Yani biraz zekice davranmak lazım. Türkiye'de de bu konuda gelişmiş kişiler buluruz bence.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Erkek
    - Allah yeryüzünde fesat çıkaranları –bozguncuları SEVMEZ:
    -O, iş başına geçti mi (ya da sırtını çevirip gitti mi) yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya, ekini ve nesli helak etmeye çaba harcar. Allah ise, bozgunculuğu-fesatçılığı sevmez. (BAKARA SURESİ / 205) 
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Felony
    Felony's avatar
    Erkek

tam tersine ingilizlerin kürtlerden nefret ettiğini bir kaynaktan okumuştum ben. tam hatırlayamıyorum hangi kaynak olduğunu

nefretlerinin sebebi ise, anadolunun kapılarını türklere açmaları olmuş...

Güçsüz halklar güçlü liderler çıkarır, güçlü halklarınsa lidere ihtiyacı yoktur. "Viva ZAPATA"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

xz bunu yazdı:

efrasyap bunu yazdı:
    -O, iş başına geçti mi (ya da sırtını çevirip gitti mi) yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya, ekini ve nesli helak etmeye çaba harcar. Allah ise, bozgunculuğu-fesatçılığı sevmez. (BAKARA SURESİ / 205) 

savaşta herşey mübahtır, düşmanı ezmekten başka bir gerçek de yoktur.  bu okuduğun kitaplarıda tarihide medeniyetide savaşta sağ kalanlar yazacaktır. Allah yada başka bir tanrı sağ kalanları ve muzeffer olanları kutsayacak(!)  cenneti onlara vaad edecektir. 

- savaşta düşmana merhamet etmeyiniz , çünkü onlar size merhamet göstermeyeceklerdir ( arbede / 568 ) 

- en iyi savaş , yensende yenilsende en kısa süren savaştır. ( nursuz  / 1053 )

- mutluluğu barışta değil zaferde arayınız ( resident evil  / 3  ) 

hayvan arkadaşımız düşmana arkadan saldırıp, düşmana saldırablecek diğer zayıfları kışkırtmaktan bahsediyor bende bunun bir faydası olmayacağı kanaatimi dile getiriyorum. Terör olarak adlandırdığımız düşman "zayıftır" birilerinin piyonudur, doğrudan bu piyonu imha etmeyi düşünmek şu an kendi açımızdan daha verimli olur ki eldeki kıt kaynaklar ve aleyhimize işleyen zaman bu savaşta düşmanı kuşatacak ya da zaten "bozgunculuk" yapabilecek imkan ve zamanımızın olmadığını gösteriyor. 

Hmmm Bu Günkü Söylemlerin Oldukça Düzenli ve anlaşılabilir netlikte, Hangi Dağda Kurt öldü, Neyse Bu Netliğin Devamını Diliyorum...

Ancak Saçmalamışsın diyemeyecem, Çünkü Nihayetinde Ortaya Bir Fikir Koymayı Başarmışsın. Gel gelelim Fikrine Katılmayacam Neden.?

Çünkü, Ortaya Attığın Fikrin Doğruları İbre olarak Göstersede, Türkiyenin içinde yaşadığı gerçekleri Malesef Göstermemektedir, Türkiyenin içinde yaşadığı Gerçek nedir peki.?

İzah edeyim, Türkiye Yıkılan Osmanlı İmparatorluğu Ardından, İşgale Uğradığı Yıllarda Sevr Antlaşmasında Kürtler ile Yaptığı Anlaşmalara Dış Güdümlü, Karıştıran Güçler Vesilesi ile Üstüne Düşenleri Yerine Getirememiştir, ki Bu Kürtler le Birlikte yaşama Sözüdür. Bu Söze İsmet Paşa Dahil Pek Çok Çevre Tepki Göstermiştir. Kürtler ile Bir Arada Yaşanmaması Gerekliliği Her Zaman Ortada Olan Bir Gerçeklik olarak, Vede Kürtlerin Türkler ile Düşman Oluşunun Sağlanmasına Yönelik Temeller Taaaa O Zamandan Atılmıştı...

Nihayetinde Sağ ve Sol Çatışmalarının Çıkışında Yatan Temel Unsur İsmet Paşanın Temelini Attığı Bu Durumlardan Kaynaklanmıştır, Kürtlerin Varolduğunun bile İnkar edilişine Dayalı Uygulamalar Nitekim 30 Yıldır, Süren Lanet Pkk Türkiye Çekişmesini Gündeme Getirmiştir...

Düşman diyorsun, Üstü Kapalı Kürt Katliamından Bahsediyorsun, Acaba Düşman Kim.?

Dilini Konuşmasına İzin vermeyen Çevrelermi, Kürdü Düşman Bellemeyi Vatan Severliğin En hası sayan Çevrelermi, Ne Tür Bir Oyunun İçinde Olduğumuzu Acaba Anlayabilecek Durumda olduğumuzdan Eminmiyiz.

Nihayetinde Kürt Emin Olun Katliamla Bile Bitmeyecek kadar Nüfus olarak Çok fazladır, Senin fikrin ile Gidilirse İnan bana Geriye Yanmış Kül olmuş şehirler, Milyonlarca Öldürülmüş İnsanlar, Ve Büsbütün Çökmüş Türkiye Kalacaktır. Sonuçmu, İşte Nihayi Finish Bu Topraklar Kürde de Türkede Kalmayacak, Nedenmi Avrupai Devletler, 1500 Yıldır Bekledikleri Bu Fırsatı Elbette Pas Geçmeyeceklerdir, Çökecekler Tepemize, Kendi Aramızdaki Savaştan Geriye kalanlarımızıda Bir Güzel Katledecekler, Irzlarımıza Geçecekler. Olacak olan budur. Bu Gerçekleri Görmeyen Gözler Acaba Ne Kadar Hayata Gerçekçi Bakıyorlar, Yada Kendi Gerçeklikleri Neye Dayalı Çok merak ediyorum.. Bizi Çözerlerse Onlara Karşı Dayanabilecek Tüm güçten ve Milli Dayanışmadan da Mahrum kalacağız... Söylemlerimi Yabana atmayın, Akıl Olun....!!!

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:

xz bunu yazdı:

efrasyap bunu yazdı:

savaşta herşey mübahtır, düşmanı ezmekten başka bir gerçek de yoktur.  bu okuduğun kitaplarıda tarihide medeniyetide savaşta sağ kalanlar yazacaktır. Allah yada başka bir tanrı sağ kalanları ve muzeffer olanları kutsayacak(!)  cenneti onlara vaad edecektir. 

- savaşta düşmana merhamet etmeyiniz , çünkü onlar size merhamet göstermeyeceklerdir ( arbede / 568 ) 

- en iyi savaş , yensende yenilsende en kısa süren savaştır. ( nursuz  / 1053 )

- mutluluğu barışta değil zaferde arayınız ( resident evil  / 3  ) 

hayvan arkadaşımız düşmana arkadan saldırıp, düşmana saldırablecek diğer zayıfları kışkırtmaktan bahsediyor bende bunun bir faydası olmayacağı kanaatimi dile getiriyorum. Terör olarak adlandırdığımız düşman "zayıftır" birilerinin piyonudur, doğrudan bu piyonu imha etmeyi düşünmek şu an kendi açımızdan daha verimli olur ki eldeki kıt kaynaklar ve aleyhimize işleyen zaman bu savaşta düşmanı kuşatacak ya da zaten "bozgunculuk" yapabilecek imkan ve zamanımızın olmadığını gösteriyor. 

Hmmm Bu Günkü Söylemlerin Oldukça Düzenli ve anlaşılabilir netlikte, Hangi Dağda Kurt öldü, Neyse Bu Netliğin Devamını Diliyorum...

Ancak Saçmalamışsın diyemeyecem, Çünkü Nihayetinde Ortaya Bir Fikir Koymayı Başarmışsın. Gel gelelim Fikrine Katılmayacam Neden.?

Çünkü, Ortaya Attığın Fikrin Doğruları İbre olarak Göstersede, Türkiyenin içinde yaşadığı gerçekleri Malesef Göstermemektedir, Türkiyenin içinde yaşadığı Gerçek nedir peki.?

İzah edeyim, Türkiye Yıkılan Osmanlı İmparatorluğu Ardından, İşgale Uğradığı Yıllarda Sevr Antlaşmasında Kürtler ile Yaptığı Anlaşmalara Dış Güdümlü, Karıştıran Güçler Vesilesi ile Üstüne Düşenleri Yerine Getirememiştir, ki Bu Kürtler le Birlikte yaşama Sözüdür. Bu Söze İsmet Paşa Dahil Pek Çok Çevre Tepki Göstermiştir. Kürtler ile Bir Arada Yaşanmaması Gerekliliği Her Zaman Ortada Olan Bir Gerçeklik olarak, Vede Kürtlerin Türkler ile Düşman Oluşunun Sağlanmasına Yönelik Temeller Taaaa O Zamandan Atılmıştı...

Nihayetinde Sağ ve Sol Çatışmalarının Çıkışında Yatan Temel Unsur İsmet Paşanın Temelini Attığı Bu Durumlardan Kaynaklanmıştır, Kürtlerin Varolduğunun bile İnkar edilişine Dayalı Uygulamalar Nitekim 30 Yıldır, Süren Lanet Pkk Türkiye Çekişmesini Gündeme Getirmiştir...

Düşman diyorsun, Üstü Kapalı Kürt Katliamından Bahsediyorsun, Acaba Düşman Kim.?

Dilini Konuşmasına İzin vermeyen Çevrelermi, Kürdü Düşman Bellemeyi Vatan Severliğin En hası sayan Çevrelermi, Ne Tür Bir Oyunun İçinde Olduğumuzu Acaba Anlayabilecek Durumda olduğumuzdan Eminmiyiz.

Nihayetinde Kürt Emin Olun Katliamla Bile Bitmeyecek kadar Nüfus olarak Çok fazladır, Senin fikrin ile Gidilirse İnan bana Geriye Yanmış Kül olmuş şehirler, Milyonlarca Öldürülmüş İnsanlar, Ve Büsbütün Çökmüş Türkiye Kalacaktır. Sonuçmu, İşte Nihayi Finish Bu Topraklar Kürde de Türkede Kalmayacak, Nedenmi Avrupai Devletler, 1500 Yıldır Bekledikleri Bu Fırsatı Elbette Pas Geçmeyeceklerdir, Çökecekler Tepemize, Kendi Aramızdaki Savaştan Geriye kalanlarımızıda Bir Güzel Katledecekler, Irzlarımıza Geçecekler. Olacak olan budur. Bu Gerçekleri Görmeyen Gözler Acaba Ne Kadar Hayata Gerçekçi Bakıyorlar, Yada Kendi Gerçeklikleri Neye Dayalı Çok merak ediyorum.. Bizi Çözerlerse Onlara Karşı Dayanabilecek Tüm güçten ve Milli Dayanışmadan da Mahrum kalacağız... Söylemlerimi Yabana atmayın, Akıl Olun....!!!

Evet shockman doğru sölüyorsun en iyisi bölelim doğuyu verelim kürtlere yada en başlarda resmi dili kürtce yapalım kürtce dersler verelim özgürlük,insan hakkı diye diye kürt nufusunu Türk nufusuna ulaştıralım.Biri de kalkıp bu nasıl düzendir yav ben kendi ülkemde kendimi mi asimile ettiricem dediğinde sus bakayım faşist seni diyelim.

Güzel bir fikir.

Toplam Hit: 4183 Toplam Mesaj: 31