İngilizce

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek

Yıllardır az çok bildiğimiz bir türlü öğrenemediğiz ingilizce :)

Okul olsun, çevre olsun, film dizi gibi her yerden 3-5 ingilizce öğrenmişizdir.

Adam akıllı neden öğrenemiyoruz şu dili ?

Öğrenicem bu sefer taktım kafaya 3 aydır bakınıyorum uygulamalar olsun, kitap felan aldım.

Kullandığım uygulama ve kitaplarla ilgili feedback vermek istiyorum. Sizlerinde varsa deneyimi veya yazmak istedikleri merakla bekliyorum.

---

Uygulamalar:

Duolingo: Başta güzel geldi 60 günlük seri yaptım. 6 bölüme ayırmış CEFR gibi A1-A2-B1-B2-C1-C2.

A1 kısmı bitti. A2 ortasında sıkıldım bıraktım. Premium üyelik aldım yıllık duruyor hala devam ederim belki :D

BUSUU: Duolingodan daha zevkli. Konu bittimi bir soru veriyor onu ister cevapla ister yaz topluluğa at cevaplıyorlar.

Bu aralar bakmıyorum ama devam edicem busuuya.

ABA English: Belki aralarındaki en iyi uygulama olabilir. 7 günlük deneme sürümünü kullandım. Bir kısa video sonrası telafuz, yazma, gramer dersi ve konuşmadaki bir rolü üstlenip sesli bir şekilde metni okuyorsunuz sırayla. Sonra dinleyin. Bunun premiumunu alabilirim.

EWA: Yani biraz kullandım. Eh diyeyim.

Beespeaker: Ücretsiz ilk derse bakmıştım. 7 günlük deneme sürümünü deneyeceğim. Güzel bir şeye benziyor.

Bright: Deneme sürümünü kullandım. Günlük 10-15 dakika ingilizce çalıştırıyor. Günlük mesela kelime öğretiyor. Cümle içinde kullandırtıyor. Onu ertesi gün sonraki günler soruyor. Başlangıç için olabilir.

Falou: Premiumu ucuzdu yıllık 250 lira aldım bunu. Kelimeyi hece hece telafuz olarak öğretiyor. Kullanılabilinir.

Memrise: Premiumunu alabilirim bunu güzel geldi gözüme.

Tandem: Biraz ingilizce öğrendikten sonra premium alınır. 20 tane kişiye yazdım 15 tanesi döndü. Ama dil olmayınca ne konuşucan.

Lingusta: Değişik bir öğretme metodu var. Geçmişte 5-6 ders dinlemiştim işe yaramıştı ama o aralar ingilizce öğrenme hevesim yoktu nedense bırakmıştım bakacağım yeniden.

---

Kitaplar:

Özer Kiraz: Geçen yıl 6 tane felan kitabı + eğitim videolarını almıştım 1 hafta felan bakmıştım hevesle sonra bıraktım başlayacağım buna güzel.

English Grammar in Use: Bir arkadaşım önerdi. Hazırlıkta kullanmış çok iyi bir kitap dedi. Aldımda başlangıç için değil gibi geldi bana zorladı biraz.

Varsa deneyimleriniz önerileriniz beklerim arkadaşlar.

Dil dile değmeden öğrenilmez biliyorum :)))

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

Valla ben ortookul lise üniversite İngilizce eğitim gördüm.

Ne zaman öğrendim ?

Ecnebi memlekette marketten Snickers alayım derken konusmaya utandigimi farkettigimde.

Sonrası çorap söküğü gibi geldi.

Mecbur kalmadıkça ögrenmiyorsun, atıyorum pazartesileri sadece İngilizce konuşmaya zorlayacaksin evdekileri falan gibi...

Ya da yakın bir arkadaşla sadece İngilizce iletişim kuracaksın falan.

Ya da kimsenin Türkçe bilmediği bir ortama gireceksin, kendini mecbur bırakacak durumlar yaratacaksin.

anca gidersin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Erkek
    garga bunu yazdı

Ne zaman öğrendim ?

Ecnebi memlekette marketten Snickers alayım derken konusmaya utandigimi farkettigimde.

Mecbur kalmadıkça ögrenmiyorsun, atıyorum pazartesileri sadece İngilizce konuşmaya zorlayacaksin evdekileri falan gibi...

Ya da kimsenin Türkçe bilmediği bir ortama gireceksin, kendini mecbur bırakacak durumlar yaratacaksin.

bir tık alt yapı olsa zorda kalmaya mecbur kalırım :D

BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    garga bunu yazdı

Ne zaman öğrendim ?

Niye utaniyon ki

Ne acaıp

Kurtlar tasma takmaz....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek

Fransaya gittim. O zaman anladım niye dil yerinde öğrenilir dendiğini...

Dil öğrenmek için hareket bile etmeyen beynim, bir anda teyakkuza geçti. Nasıl da dikkat kesildi anlatamam yaşanır.

Neyse uygulama falan fasa fiso sana tek katkısı kelime öğrenirsin. Bu işi çözmenin tek yolu dil ile uğraşmak.

Yurtdışına çıkamıyorsan dinlemeyi iyi geliştirip, konuşmaya çabalamak. 

https://www.eslfast.com/

Bu site güzel basitten zora..

İyi odaklanırsan 6 ay sonra derdini anlatırsın. 

siberturq tarafından 09/Ara/24 00:43 tarihinde düzenlenmiştir

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Learning English with misterduncan

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

Hocam kitaptan grammar öğrenirsin vocabulary öğrenirsin. Ama listening & speaking yapmazsan uzun vadeli bir kazanım bence zor. Dizi filmlerde b1 ve üzeriysen ingilizce altyazıyla deneyebilirsin. Bulunduğun şehirde speaking club düzenleniyorsa katılabilirsin. Konuşurken hata yaparsan yargılanacakmış hissiyatına kapılıyorsan bu en büyük düşmanın. Bizim millet hakikaten de yargılayabiliyor gerçi, ben yabancılarla ing konuşurken daha rahat hissettim uzun bir süre. Trde speaking clubda daha natural konuştuğum için bana gülmüşlerdi kasmama gerek olmadığını söyleyerek, iyi konuşmamla dalga geçildi yani, takma o yüzden :D Konuşacak ortam yoksa şimdilik wp'den kendine ses atabilirsin. Writing için sevdiğin konularda yazı okuyup sonra aklından onun ingilizce özetini çıkarmayı deneyebilirsin. Kolay gelsin.

edit: ek olarak belirli bir pratikten sonra düşüncelerini konuştuğun dilde toparlayabilmen önemli. yoksa konuşmak daha yorucu oluyor

slanger tarafından 09/Ara/24 01:29 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı
    garga bunu yazdı

Ne zaman öğrendim ?

Niye utaniyon ki

Ne acaıp

Abi acaibim ben zaten.

anca gidersin...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

What you mean ? "English". Title is fucked up murido.

Fix it. Or you might be banned by Lake Ban Monster @underzero

Böyle böyle yani :P

anca gidersin...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MikRoBiT
    MikRoBiT's avatar
    Erkek

Oxford English Dictionary Head writter "Ümit BESEN"İN  (UUMEET BİSSİN DİYE OKUNUR) dediği gibi;

I love you, I love you Do you love me? Yes, I do. If you want me, tell me, tell me If you love me, kiss me, kiss me

YANİ TÜRKÇESİ

DİL DİLE DEĞMEDEN DİL ÖĞRENİLMEZ !!!

P.S. konuya kilit dağılalım. :)

Ban servis - Instagram Facebook WhatsApp Snapchat
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

ingilizce film + ingilizce altyazı

anlamasan da izle

liseden sonra 1 sene bu şekil dizi izledim. günde 1 bölüm dizi ya da 1 film şekli.

bi bok anlamıyodum ilk başlarda

2-3 ay sonra anlamaya başladım ciddili.

1 sene sonra kötü bir telaffuzla konuşabilmeye başladım.

bu yöntemle izleyince adam orda "eat" diyo, yemek yiyo. ne olduğunu görüyosun ekranda (yiyo adam), telaffuzunu duyuyosun + nası yazıldığını da altyazıdan görüyosun.

işleniyor bilinçaltına

daha önemlisi hangi kelime nerde kullanılır vs bunu anlıyosun. 

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
Toplam Hit: 1486 Toplam Mesaj: 22
ingilizce