folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İngilizce Bir Soru

İngilizce Bir Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek

The Thirteen Colonies were established by Great Britain on the Atlantic coast of North America between 1607 and 1733. In 1776 they declared their independence and formed the United States of America.

Bişeler çıkabilir :d 

http://en.wikipedia.org/wiki/Thirteen_Colonies 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rushOut
    rushOut's avatar
    Erkek

hmm anladım kardeşim eyw sağolasınız ben bu konuda biraz tereddüt etmiştim soru yanlış ozman cevap anahtarı yanlış ozman :) 

Biz bizimle bizdeydik Biz bizimle bize geldik Biz bizimle bizdeyken Bizi bizden mi sorarlar
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    Cevap B diyen S... Gitsin, Gözüme Görünmesin :) ( Sana değil cevap kağıdını hazırlayana söylüyorum )
    B olur mu yaaa
    Dediğim sebepten ötürü imkansız olmaz.
    Şüpheye düştüğüm nokta I live in London denir, I am living in London denmez... Aynı mantıkla cevap aranırken C ile D arasında gidip gelinebilir ama B olmaz!!!

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek

AnaMuhalefet bunu yazdı:
    -----------------------------
    Cevap B diyen S... Gitsin, Gözüme Görünmesin :) ( Sana değil cevap kağıdını hazırlayana söylüyorum )
    B olur mu yaaa
    Dediğim sebepten ötürü imkansız olmaz.
    Şüpheye düştüğüm nokta I live in London denir, I am living in London denmez... Aynı mantıkla cevap aranırken C ile D arasında gidip gelinebilir ama B olmaz!!!

well done :) hocam katılıyorum sana cevap kesinlikle B olmaz.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

F şıkkı olamaz mı hocam peki ? :/

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek

ingilizceyi çok net hatırlamıyorum ancak şöyle birşey düşündüm.

dün şu saatlerde ne yapıyordun diye soru sorulduğunda cevabını i have been watching tv. gibi veriyorduk yanlış hatırlamıyorsam.

bu açıdan bakarsak 1607 ile 1733 tarihleri arasında şunu şunu yapıyorduk demek için have been kalıbı kullanılabilir gibi geldi bana. yanlış hatırlıyorsam düzeltin müridler yanlışımı

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    alibaba bunu yazdı:

ingilizceyi çok net hatırlamıyorum ancak şöyle birşey düşündüm.

dün şu saatlerde ne yapıyordun diye soru sorulduğunda cevabını i have been watching tv. gibi veriyorduk yanlış hatırlamıyorsam.

bu açıdan bakarsak 1607 ile 1733 tarihleri arasında şunu şunu yapıyorduk demek için have been kalıbı kullanılabilir gibi geldi bana. yanlış hatırlıyorsam düzeltin müridler yanlışımı

I had been wathching de dersin anormal olur, was watching uygundur,have been watching de olur.
    Ama dün bugüne yakın bir zaman olduğu için olur. Yani yeniye yakın bir şeyden bahsediyorsun.
    Sorudaki 1600-1700 yılları için kullanamazsın present perfect, olmuş bitmiş geçmiş,imkansız ötesi :S

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Yanıt b hocam.

burda önemli olan kronoloji.

<------------1607-1733------------1750----------------günümüz-->

Şeklinde bir kronoloji doğrusu çizelim.

İpuçları:

1-Verilen iki tarih de günümüzden önce. O halde geçmiş anlamı verilen bir tense kullanılacak.

2-İki tarihten de biri diğerinden de önce. O halde 1607-1733 için kullanılacak tense, 1750 için kullandığımızın bir derece past'ı olacak.

3-1607-1733 bir süreç, o halde bu zaman için continious bir tense kullanılacak.

Bu durumda yanıt b.

Diğerleri neden değil:

A:"will be living" kullanılamaz, çünkü future continioustur. Fakat 1750 dediğimiz zaman bizim geleceğimizde değil geçmişimizde kalan bir tarihtir. (ipucu 1in ihlali)

C:"established" kullanılamaz, çünkü 1607-1733 bir zaman aralığıdır ve continious tense kullanmak gerekir. (ipucu 3ün ihlali)

D:A ve Cdeki iki hataya da sahip. Hem "had established" yerine continious olmalı, hem ikincisinde future tense kullanmamalıydı.

E:Bunda da ilkinde continous tense kullanmalıydı diyebiliriz ama daha bariz bir hata var: 1750 için kullanılan tense 1607-1733 için kullanılan tense'in bir derece pastı. 1750 tarihi 1607-1733'ten sonra olduğuna göre tam tersi olmalıydı (ipucu 2nin ihlali)

Umarım işine yaramıştır.

sigara değil, balık olan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@izzmarit elinde üds için edook var mı?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Pikacu bunu yazdı:

@izzmarit elinde üds için edook var mı?

Yok pikaçu ya bende ne gerçeğinden kitap var ne elektroniğinden.

sigara değil, balık olan.
Toplam Hit: 2726 Toplam Mesaj: 29