İngilizce Geliştirmek İçin Film İzleme
-
Recoba_20 bunu yazdı
buda çok efsane siteymiş valla günde 5-10 dakka ayırmakta fayda var, sık kullanılanlara ekleyek:)
-
ReeX bunu yazdı
Gramer için ne öneriyorsun ?
hocam ingilizce grameri baya zor, yani o kadar çok istisna var ki :) irem yayıncılığın yds için kitabını aldım.. bilmediğim bir sürü şey varmış ki bunları
öğrenmem zor.. ancak uygulama yapa yapa gelişir bazı kısımlar..
üniversitenin hazırlığında

bu kitabı kullanmştık. ancak sadece sorular falan var, ama kaliteli kitaptır tavsiye ederim..
eğitim olarak hangi kitap ya da eğitim seti iyidir açıkçası çok bilmiyorum. daylight a bakmıştım gayet basit anlatıyordu. ona bak ve şu kitabı temin
edip sorularla pekiştirisen sağlam olur. zaten bu kitap temel bir kitap.. ileri seviyeleri de var bu kitabın, mavi renkliydi o da sanırım.
unbalanced tarafından 09/Nis/13 12:06 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdıReeX bunu yazdı
Gramer için ne öneriyorsun ?
hocam ingilizce grameri baya zor, yani o kadar çok istisna var ki :) irem yayıncılığın yds için kitabını aldım.. bilmediğim bir sürü şey varmış ki bunları
öğrenmem zor.. ancak uygulama yapa yapa gelişir bazı kısımlar..
üniversitenin hazırlığında

bu kitabı kullanmştık. ancak sadece sorular falan var, ama kaliteli kitaptır tavsiye ederim..
eğitim olarak hangi kitap ya da eğitim seti iyidir açıkçası çok bilmiyorum. daylight a bakmıştım gayet basit anlatıyordu. ona bak ve şu kitabı temin
edip sorularla pekiştirisen sağlam olur. zaten bu kitap temel bir kitap.. ileri seviyeleri de var bu kitabın, mavi renkliydi o da sanırım.
Bunun pdf si var bende ondan bakıyorum arkada teşekkürler güzel kitap
-
unbalanced ' in dediği gibi film izleyerek gramer gelişmez ki gramer bir dilin en önemli noktasıdır.Gramer demek sadece kibar konuşmanın kuralları demek değil dili doğru konuşmanın kuralları demektir.
Mesela gramer bilmezsen "he have a apple" dersin.Ha ne demek istediğini karşındaki anlar ama bu şuna benzer.Türkiyede 1 ay gezmek amaçlı kalan turistin öğrendiği Türkçe gibi olur. "Ben gidiyor Sultan Ahmet" falan gibi olur.Bu da öğrenmişsin öğrenmemişsin bişey farketmez pek.
Onun için öncelikle sağlam gramerini çalış.Grameri bil ve ondan sonra İngilizceni geliştirmek amaçlı film izle,öğrenmek amaçlı değil.İngilizce altyazılı izle bir zaman sonra (5-8 ay) altyazısıza geç.
-
u235 bunu yazdı
unbalanced ' in dediği gibi film izleyerek gramer gelişmez ki gramer bir dilin en önemli noktasıdır.Gramer demek sadece kibar konuşmanın kuralları demek değil dili doğru konuşmanın kuralları demektir.
Mesela gramer bilmezsen "he have a apple" dersin.Ha ne demek istediğini karşındaki anlar ama bu şuna benzer.Türkiyede 1 ay gezmek amaçlı kalan turistin öğrendiği Türkçe gibi olur. "Ben gidiyor Sultan Ahmet" falan gibi olur.Bu da öğrenmişsin öğrenmemişsin bişey farketmez pek.
Onun için öncelikle sağlam gramerini çalış.Grameri bil ve ondan sonra İngilizceni geliştirmek amaçlı film izle,öğrenmek amaçlı değil.İngilizce altyazılı izle bir zaman sonra (5-8 ay) altyazısıza geç.
kendi adıma geliştirmek için istemiştim aslında gramer ile epey oyalandım yani:)
-
Recoba_20 bunu yazdı
+1 hiç uğraşma bu site yeter sana
-
dil dile degmeden dil ogrenilmez
7-19 tarafından 09/Nis/13 12:34 tarihinde düzenlenmiştir -
7-19 bunu yazdı
dil dile degmeden dil ogrenilmez
film tavsiye edenler link attı indiriyoruz sende karı gönder hacı:)
-
Recoba_20 bunu yazdı
Gerçekten çok faydalı bir site, teşekkür ederim tavsiye için.
Hazırlık sınıfındayım, konuşmaları yavaş ve tane tane olduğu sürece anlayabiliyorum ancak dizi/filmlerde çok hızlı konuşuluyor ya da bana öyle geliyor.
Bu sitede 2-3 anlamadığım cümleyi 2-3 defa dinlediğimde rahat bir şekilde yapabiliyorum.
-
En güzel öğrenme yollarından biri hikaye kitapları.. Başlangıç seviyesi ingilizce hikaye kitapları var. Tabi okumayı seviyorsan :) Hem basit hem kelime öğrenme açısından çok yararını gördüm ben. Film izlemekte çok etkili tabi. Anlamasanda en azından kulak dolgunluğu yapar. Zamanla çözüyorsun zaten.