İngilizce Geliştirmek İçin Film İzleme
-
Ha birde busuu.com var. Mutlaka incelemeni tavsiye ederim :)
-
cemnet bunu yazdı7-19 bunu yazdı
dil dile degmeden dil ogrenilmez
film tavsiye edenler link attı indiriyoruz sende karı gönder hacı:)
Headshot...
Voscreen güzeldir hocam, onun dışında unbalanced söyleyecek söz bırakmamış
-
Hocam işe yarıyor ama ne kadar ? Sadece telaffüzünü ve konuşurken anlama gücünü arttırıyor . Yararlı yani ama şu şekilde yap derim sana ;
ilk önce alt yazılı izle sonra alt yazısız izle türkçe dublajı filan hiç karıştırayımda deme :) -
valla ben o taktikle sıfırdan baya bi geliştirdim hem cümlelerin okunuşları bakımından ağız alışkanlığı yapıyo doğru telaffuz ediyosun hemde istemesen bile pek çok cümleyi ezberliyosun
-
ben ingilizce hazırlık okudum, hazırlıktan önce 0 dım o yüzden baya kastım en azından dersleri full dinledim bilmediğim her kelimeye baktım, gramer ve kelime hazneni geliştir yabancıların çok kullandığı phraseleri öğren slang öğren urbandictionary.com da alayı var birde öğrendiğin kelimenin mutlaka doğru telaffuzunu öğren yoksa hiç öğrenme o kelimeyi gerek yok. Ben bu sekilde çalıştıktan sonra ing alt yazı ile pratik yaptım baya şuan ing alt yazılı %99 anlayarak izliyorum hatta o kadar cok izledim ki artık karsı tarafın ingilizce konusması normal birşey geliyor sanki türkçe konuşuyormuş gibi kafamdan hiçbir çeviri yapmıyorum otomatik algılıyor beyin
Not: İlk etapta olabilir ama daha sonra kesinlikle ing-tr sözlük kullanma ing-ing kullan çünkü çoğu şey türkçede tam karsılığını vermiyor onların hayat tarzından kültüründen gelen birşey bizimkilerle çoğu zaman uyuşmuyor o şekilde daha iyi kavrarsın hem oda ingilizce düşünmene yardımcı olur vede o sözlüklerde çok güzel bir şekilde kelime veya kelime öbeklerinin değişik cümlelerde nasıl kullanıldığını ve anlamın nasıl şekillendiğini gösteriyor.
Nobel tarafından 09/Nis/13 18:55 tarihinde düzenlenmiştir -
avatarın türkçe ve ingilizce altyazıyla kombinasyonunun olduğu sürümü bulursanız güzel olur ben de izlemeyi düşünüyorum
-
dizi mag den izle hocam .
ben spartacus + vikings + arrow izliyorum .geçen sınavda listening den 10 üzerinden 10 . writing den de 13 üzerinden 11 yaptım .
ama sınavım 100 üzerinden 47 .
-
Öğretmenimiz işe yarayan bir tavsiye vermişti yıllar önce. İngilizce bir şey okuduğunuzda yada duyduğunuzda kafanızda Türkçe'ye tercüme etmeye çalışmayın. Bu sayede hem daha rahat öğrenirsiniz hemde konuşmak kolaylaşır.
-
Takip.
-
hocam uygulayıpta faydasını gördüğüm yöntemi açıklayayım sana.
bir film bul ama Türkçe dublaj olsun. hoşuna gidicek, tekrar izlemekten zevk aldığın, ingilizcesi güzel bir film olsun (genelde animelerin ingilizcesi basit ve güzel oluyor). Eğer dublajlı izlemem diyorsan ingilizce indir, altyazı türkçe yap.
bu filmi türkçe dublaj bir şekilde izle, anla. sonraki etapta bu filmin tekrar ingilizcesini indir. ve altına alt yazı ingilizceyi göm. Filmi bi yandan izlerken bi yandan da gözün ingilizce alt yazıda olsun. zaten öncesinde izleyip konuyu anladığın için daha kolay bağdaştırırsın cümleleri. beynini çalıştırarak anlam ilişkisi de kurmaya çalışırsın.
bundan sonraki aşamada sadece ingilizce izle filmi. son derece faydasını görüceksin.