folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İngilizce Konuşma Pratiği Nasıl Yapabilirim???

İngilizce Konuşma Pratiği Nasıl Yapabilirim???

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

ekle skype dan konusalim : alitahriki

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kOrBey
    kOrBey's avatar
    Erkek

Benim 3 sene evvel 2 tane yabancı arkadaşım vardı. Dediğiniz gibi bir tanesinin türkçesi iyiydi. Ama o bile bazı hatalar yapıyordu. Diğerinin kötüydü. Ama az kelimesinle kendini ifade ediyordu. Zaten cümleyi tamamlamasa bile ne diyeceğini anlıyordum. Hatta bazı kelimeleri yanlış yerde kullansa dahi ne demek istediğini anlıyordum.

kaanstain bunu yazdı

Bu ülkede

1- Bilgisayar

2- İngilizce bileceksin.

Turizm işlerindeki ilk günlerim aklıma geldi,

utanıp sıkılıp gidip konuşamazdım müşterilerle..

Tabi bu süre 3 gün sürdü..

Benimde açılmam için ortam lazım. Biraz konuşsam gerisi gelecek.

Effortless English dinledim. Ancak sadece dinleme ile olmuyor. Konuşmayınca da unutuluyor. Bazı kelimeleri mesala dil dönmüyor. Kendi kendime tekrar etsemde doğruluğundan emin olamıyorum.

yolbulucu bunu yazdı

ekle skype dan konusalim : alitahriki

Teşekkürler. Ekliyorum...

kOrBey tarafından 24/Ağu/13 15:39 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek
    nurk bunu yazdı

niye utanip korkuyonuz ki onu anlamadim hoca. elin ingilizi 3 kelime türkce ogrenine geldim ben burda baktim tv diyor bisi olmuyor sen i was going to school diyince mi sıkıntı olacak =)

derdini anlatmaya calis zaten anlarlar. konus yani korkma demek istedigim. 

bu bizlere has bir şey sanırım, utanma ya da küçük duruma düşerim kaygısı. yabancılara bakıyorsun hiç oralı bile değiller, kendi hallerine senden benden daha içten gülebiliyorlar.

Bir tane almanya'da yetişmiş aslen türk müşterim vardı, türkçe'si fena değil fakat bazı kelimeleri çıkartamıyordu. kadın görüşmelere gelirken türkçe-almanca sözlüğü çantasına koyup geliyordu, anlamadığı yer olursa açıp bakıyor, öyle göstermeden bakayım falan değil kadın bir saniye bekler misin deyip anlamına bakıp konuşmaya devam ediyordu. biz olsak skimiz çarşafa dolanır, ulan bilmediğimi anlar mı, sözlük açıp baksam küçük duruma düşer miyim vs vs diye.

çok çekingensen geceleri kulüplere ak, biraz alkol alıp konuşmayı dene turistlerle. alkolün verdiği yetkiye dayanarak çok enteresan muhabbetler gelişebiliyor :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kOrBey
    kOrBey's avatar
    Erkek

Oda yetiştirilme tarzımızdan dolayı bence...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

abi konu açacam da tahribatta sadece ingilizce konuşulan bir chat grubu ne bilim ingilizce grubu gibi bir şey oluşturalım diye. Birisi çıkacak bir sikmediğimz kuş leylek kalmıştı zaten diyecek diye  açmıyorum (: ali tahriki ekleyecem bende seni :F

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

is gorusmelerinde ingilizce mulakatlarinda senden mukemmel bir ingilizce beklemezler. bizim tarzanca diye tabir ettigimiz sekilde ingilizce konusanlari senin ingilizcen kotu diyerek sutlamiyorlar. onemli olan elindeki verilerle izdirabini anlatabilmendir.

konusma pratigini su omegle gibi rastgele karsilastirma sitelerinde konusarak gelistirabilirsin. konustukca biraz zaman gectikce aslinda bildigin ingilizcenin yeterli seviyede oldugunu goreceksin.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Erkek

Dil ogreneceksen yuzsuz olacaksin.)) Utanma olmayacak.

Bir de en iyi dili kendi ulkesinde ogrenirsin. (Dil ortami) Yani tr de 1 yilda ogrenecegini, orada 2 ayda ogrenirsin.

Kolay gelsin.

...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

oho hoca geç kalmışsın yaz bitti amk seneye artık

güneydeki sörf okullarına gitçektin mekanlarda full yabancı var hem spor hem eğlence hem dil 3ü 1 arada :)

balka türlü pratik fln yapamazsın bu ülkede...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek
    suan cesme den urlaya donuyorum, yabanci bi kizla turk kiz konusuyor ama oyle turk kizin ing o kdr iyi deil yinede konusuyor anliyorlar birbirlerini rahat, guluyorlar falan, anlicagin ne korkmana gerek var nede cekinmene. olabildigince konuscak birileri bul skype insan dolu ve kendi kendine konus bisiler yap okuduklarini dinlediklerrini tekrar sesli soyle durmadan yapcaklarin bu ne kadar cok ing ile hasir nesir olursan o kadar kolay olur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Hocam multiplayer oyunların bile faydası oluyor ciddi ciddi. Tabi oynadığın oyunlarda türk olmasın bir zahmet. Çünkü ciddi anlamda adamdaki şevkin a.koyuyorlar. Mesela bi defasında "he has" diyeceğime "he have" demişim. Karşıdaki adam ne demek istediğimi anlıyor, onun açısından bir sıkıntı yok, karşılığını da düzgün bir ingilizceyle veriyor. Oradan çıkmış dallamanın teki de "he have ne" amk diyor. Ulan sana ne adamla anlaşıyoz mu anlaşıyoz sana giren çıkan ne? Biz hep kendi insanımızdan kaybediyoz. Siktiğimin alaycı tavırları yüzünden acaba komik duruma mı düşerim, acaba dalga mı geçerler zihniyetindeyiz. Halbuki yok öyle bir şey.

İngilizceme pek güvenmem. Birgün çalıştığım bir kafeye bir turist geldi. Japon kadın. Aklıma gelmiyor tabi ne istediğini sormanın ingilizcesinin ne oldugunu sormak. Biraz heyecan yaptım dilim dolandı açtım telefondan translate i çevirdim. Söyledim neyse, gerisi geldi. İlk cümleyi kuramayan ben siparişi de aldım, başka bir şey isteyip istemediğini de sordum vs. Yani öncelikle rezil olurum kaygısı taşımamak lazım ve eğer böyle bir muhabbet ortamına gireceksen ve yanında türk arkadaşların varsa bunları iyi seçmen lazım. Yoksa tamamen küstürürler seni ingilizceden.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
Toplam Hit: 5162 Toplam Mesaj: 34