folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder İngilizcede Yardımcı Olacak Babayiğit :)

İngilizcede Yardımcı Olacak Babayiğit :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek

Since kolay zaten boşluk verir since mi for mu olduğunu sorar.

Since deyince tarih saat felan tam olarak bellidir. mesela since 1991 since 4 o clock gibi -den beri anlamı veri. 1991 den beri. başladığı tarihten itibaren yani. Sana anlamda eve geldiğimden beri felan çıkarsa since kullan.

For da genellikle 2 gün önce 2 hafta önce 2 saat önce gibi ifadeler vardır zaman yine bellidir ama tam saat söylenmez. for two days for two week gibi. -dür anlamı verir. En kolay konulardan biridir bu.soru kaçırma. al pekiştir biraz.

http://www.englishhelpdesk.net/bolum-1/present-perfect-tense-for-since

PRESENT PERFECT TENSE

present perfect tense de geçmişte başlayan olayın etkisinin hala devam etmesidir.

Kapıyı örtmeyi unutmuşum. gibi miş muş verir. kapı hala açık anlamında.

have/ has v3 olarak kullanılır v3 leri iyi ezberle burda. Sorulacak soru yine boşluk doldurmadır yada kelimeleri verir cümle düzmeni ister.

i have been here. Geçmişte oraya gitmiş hala ordaymış mesela.

i have gone italy. italyaya gitmiş geri dönmüş. ama bi parçası hala ordaymış :P

eğer past yapsaydık i went italy olacadı ki bu da gitti mi döndü mü sikti mi soktu mu belli deel.

he she it te has v3 kullanıldığını biliyosun. sonra eğer ortada fiil yoksa been fiilini kullanacaksın.

Bunu da burdan çalış.

http://www.englishhelpdesk.net/bolum-1/present-perfect-tense

SIMPLE PAST TENSE

Simple past tense de acayip kolay ilkönce cümleyi anlamaya çalış yok hoca son zamana bıraktım bilmiyorum anlamlarını dersen. eğer karşılaştırma yoksa siktir et.

simple past ta söyle oluyor.

Eğer cümlede fiil varsa o fiilin verb2 halini yazıyorsun cümle olumluysa.

yok eğer olumsuzsa ve fiil varsa didnt kullanıyorsun ve fiilin asıl halini kullanıyorsun.

mesela i didnt go home eve gitmedim oldu bu eve gitseydin i went home diyecedin went go nun 2. hali biliyosun.

soru şeklinde olursa da did + özne + verb1+filan falan kullanıcaksın.

Yani soru ve olumsuzda fiilin ilk hali ve did veya didnt olumluda fiilin 2. hali özne başta her zaman.

Bak eğer fiil yoksa ortada 1 veya 2 diye bir durum söz konusu olmayacağından was yada were kullanıcaksın he she it were yine.

mesela

i was at home

she were at home

gibi gibi evdeydi türkçeside yani fiil felan yok ortada zaten hem fiil olup hem was were bi arada kullanılmaz.

Bu dersimizinde sonuna geldik takıldığın soru olursa pm at 1-2 saate benmde sınavım var.

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Glaxoks
    Glaxoks's avatar
    Erkek

tamamdır

biraz çalışayımda şu sınavdan 100 alayım

beni bırakın 100 almam gereken bir sınav var

yerim seni ÖSS/erdal demirkıran :D 

"Murid" Değil "Murit"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek
    Glaxoks bunu yazdı:
    -----------------------------

tamamdır

Hadi bakalım 100 almasanda  80 felan alsan hocan geçirir seni iyi yırtarsın götünü bidaha böyle bişey yapmazsın.

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek

bende connectivelri yazmam bari  although böyle beklenmeyen durumlarda çıkan sonucu gösterir öern: Although i dont study not much, i get high mark

despite ve in spite of ise birbirinin tıpkısıdır bunlardan sonra cümle değil noun pharese gelir yani  örnek gelmiyo an lan aklıma :d 

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek
    Glaxoks bunu yazdı:

tamamdır

hehe..biraz çalışıyımda yüz alıyım kardeş adam gibi çalışsan alırsın tabi biraz kafanında ing ye müsait olması laızm bnmde yarın ingilizce sınavım var ilki 65 ikincisi 89 kafam rahat yani =) sana kolay gelsin 

Zugzwang
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Glaxoks
    Glaxoks's avatar
    Erkek
    zndmn bunu yazdı:
    Glaxoks bunu yazdı:

tamamdır

hehe..biraz çalışıyımda yüz alıyım kardeş adam gibi çalışsan alırsın tabi biraz kafanında ing ye müsait olması laızm bnmde yarın ingilizce sınavım var ilki 65 ikincisi 89 kafam rahat yani =) sana kolay gelsin

ulan yapılır mı bu bana? 

"Murid" Değil "Murit"
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek
    la bende gelmiştim kuralları yazıyım falan arkadaş yazmıs daha nedek bi daha ki sefere :)

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek
    Cradle-Of-Filth bunu yazdı:

Since kolay zaten boşluk verir since mi for mu olduğunu sorar.

Since deyince tarih saat felan tam olarak bellidir. mesela since 1991 since 4 o clock gibi -den beri anlamı veri. 1991 den beri. başladığı tarihten itibaren yani. Sana anlamda eve geldiğimden beri felan çıkarsa since kullan.

For da genellikle 2 gün önce 2 hafta önce 2 saat önce gibi ifadeler vardır zaman yine bellidir ama tam saat söylenmez. for two days for two week gibi. -dür anlamı verir. En kolay konulardan biridir bu.soru kaçırma. al pekiştir biraz.

http://www.englishhelpdesk.net/bolum-1/present-perfect-tense-for-since

PRESENT PERFECT TENSE

present perfect tense de geçmişte başlayan olayın etkisinin hala devam etmesidir.

Kapıyı örtmeyi unutmuşum. gibi miş muş verir. kapı hala açık anlamında.

have/ has v3 olarak kullanılır v3 leri iyi ezberle burda. Sorulacak soru yine boşluk doldurmadır yada kelimeleri verir cümle düzmeni ister.

i have been here. Geçmişte oraya gitmiş hala ordaymış mesela.

i have gone italy. italyaya gitmiş geri dönmüş. ama bi parçası hala ordaymış :P

eğer past yapsaydık i went italy olacadı ki bu da gitti mi döndü mü sikti mi soktu mu belli deel.

he she it te has v3 kullanıldığını biliyosun. sonra eğer ortada fiil yoksa been fiilini kullanacaksın.

Bunu da burdan çalış.

http://www.englishhelpdesk.net/bolum-1/present-perfect-tense

SIMPLE PAST TENSE

Simple past tense de acayip kolay ilkönce cümleyi anlamaya çalış yok hoca son zamana bıraktım bilmiyorum anlamlarını dersen. eğer karşılaştırma yoksa siktir et.

simple past ta söyle oluyor.

Eğer cümlede fiil varsa o fiilin verb2 halini yazıyorsun cümle olumluysa.

yok eğer olumsuzsa ve fiil varsa didnt kullanıyorsun ve fiilin asıl halini kullanıyorsun.

mesela i didnt go home eve gitmedim oldu bu eve gitseydin i went home diyecedin went go nun 2. hali biliyosun.

soru şeklinde olursa da did + özne + verb1+filan falan kullanıcaksın.

Yani soru ve olumsuzda fiilin ilk hali ve did veya didnt olumluda fiilin 2. hali özne başta her zaman.

Bak eğer fiil yoksa ortada 1 veya 2 diye bir durum söz konusu olmayacağından was yada were kullanıcaksın he she it were yine.

mesela

i was at home

she were at home

gibi gibi evdeydi türkçeside yani fiil felan yok ortada zaten hem fiil olup hem was were bi arada kullanılmaz.

Bu dersimizinde sonuna geldik takıldığın soru olursa pm at 1-2 saate benmde sınavım var.

hoca past tensede ı she he itlere was you we theylere were geliyodu sonunda gördüm söyleyim dedim yanlış olmasın hadi good luck...:) 

l enfer c est les autres Sartre ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Erkek

amele_2 bunu yazdı:
    :) h.t.v.f

katılıyorum :) 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek
    Glaxoks bunu yazdı:
    zndmn bunu yazdı:
    Glaxoks bunu yazdı:

tamamdır

ulan yapılır mı bu bana?

noldu hayırdır ? =) kardeş sen çıkta çalış ...gerçi bnm de sınavım var ama ben daha kalırım ya tahribatta =) 

Zugzwang
Toplam Hit: 9539 Toplam Mesaj: 40