İngilizcesi Kuvvetli Müritler Yardım...
-
Arkadaşlar sistematik ingilizce öğrenmeye başladım.. Kurstaki hoca HAVE fiilini olumsuz yaparkene DONT HAVE ile yapıyor... Elimdeki kaynakta ise HAVENT yazıyor... US Eng UK Eng arasında bu konuda bir fark var mı hangisi doğrudur.. teşekürler..
-
Aynen dediğin gibi anlam olarak bi fark yok.
-
Hocam dont have,do not havenin kısaltmasıdır.Havent is have not un o yüzden fark yok aynı.
Mesela do you have a car ve have you got a car aynı sorudur
-
Eğer ki İki Cümle de Geniş Zamanda Olumsuz Olarak Yazılıyorsa Anlam Olarak Bi Fark Yok...Don't Have=Have'nt...Fakat Eğerki Present Perfect Tense İle Olumsuz Yapılıyorsa ki şöyle ; ''I haven't seen this before''...Burada Don't have çekimini Kullanamazsın Çünkü Zaman Farklıdır...Ayrıca haven't olumsuzluğu geniş zamanda sadece I,You,We,They İçin A.B.D. Aksanında not eki Have'nt Olarak Çekiliyor...Geniş Zamanda Anlamca Bi Fark YOK Yani...Tıpkı İngiliz Aksanında ''I Want to'' ile A.B.D Aksanında ''I Wonna'' Gibi...A.B.D.liler kısaltmayı sever :D
-
Yok burdaki have bizzat sahip olmak anlamındaki sahip olmak fiili, past tenslerdeki değil...
Hoca "I havent a car " ı kabul etmiyor...
"I dont have a car" doğrudur diyor..
-
Cümle simple present tense ile kuruluyorsa, do üzerine kuruludur. Olumsuzluk, soru ve ilgili kişi değişimi do üzerinden yapılır.
I brush my teeth.
I do not brush my teeth.
Do I brush my teeth?
She does not brush her teeth.
Eğer cümle present perfect tense ile kuruluyorsa, have üzerine kuruludur. Olumsuzluk, soru ve ilgili kişi değişimi have üzerinden yapılır.
I have brushed my teeth.
I have not brushed my teeth.
Have I brushed my teeth?
She has not brushed her teeth.
Bu kullanımlar Amerikan ingilizcesinde de İngiliz ingilizcesinde de fark göstermez, cümlenin zamanıyla ilişkilidir. Hocanın söylediği simple present tense'tir, kitapta baktığın present perfect. Simple present tense'te have not kullanırsan yanlış olur.
Bu karıştırma do ve have fiillerinin kendi kendilerine de anlam taşımalarından kaynaklanır ve öğrenci 'to have' fiilini sahip olmak olarak öğrendiğinde present perfect gösterilirken kafası karışır. Present Perfectteki have sahip olmak anlamına gelmez, yalnızca yardımcı fiildir. P.Perfect tenseteki asıl fiil, 'özne+have+fiilin üçüncü hali' kalıbında bahsedilen fiildir.
-
@izzmarit
Müridem sen de gaz ve toz bulutlarına dalmışsın .))).
Sen şunu söyle
I don't have a car mı doğru
I haven't a car mı doğru
yoksa ikisi de mi?
izzmarit madem psikobiyologsun..
bir şey dah danışayım sana : bazen klavyede hızlı yazayım derken sonra basmamız gereken bir harfi önce basarız ya bu bu hatayı kağıda yazı yazarken de yazmay başladım ne düşünürsün bu konuda...
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------
Müridem sen de gaz ve toz bulutlarına dalmışsın .))).
Sen şunu söyle
I haven't a car mı doğru
yoksa ikisi de mi?
-----------------------------:))
I havent a car günümüz ingilizcesinde kesinlikle yanlıştır. US/UK farketmez.
I dont have a car doğrudur.
-
izzmarit madem psikobiyologsun.. bir şey dah danışayım sana : bazen klavyede hızlı yazayım derken sonra basmamız gereken bir harfi önce basarız ya bu bu hatayı kağıda yazı yazarken de yazmay başladım ne düşünürsün bu konuda...
-
ltcelik bunu yazdı:
@izzmaritMüridem sen de gaz ve toz bulutlarına dalmışsın .))).
Sen şunu söyle
I haven't a car mı doğru
yoksa ikisi de mi?
izzmarit madem psikobiyologsun..
bir şey dah danışayım sana : bazen klavyede hızlı yazayım derken sonra basmamız gereken bir harfi önce basarız ya bu bu hatayı kağıda yazı yazarken de yazmay başladım ne düşünürsün bu konuda...
-----------------------------I don't have a car, zaten dogru ve basit olanidir. Digerine yanlis demek istemiyorum ama hos degil diyeyim, oyle kullanilmaz diyeyim, ardindan 3. halde bir fiille kullanilirsa daha guzel olur.
I haven't got a car, daha dogru, normalde perfect yapmis olduk fakat, "haven't got" i present icinde soyleyebilirsin :)
-
ltcelik bunu yazdı:
izzmarit madem psikobiyologsun.. bir şey dah danışayım sana : bazen klavyede hızlı yazayım derken sonra basmamız gereken bir harfi önce basarız ya bu bu hatayı kağıda yazı yazarken de yazmay başladım ne düşünürsün bu konuda...
-----------------------------Kafan yazman gereken şeyin bütününe öyle bir odaklanıyor ki yazarken harf/kelime atlıyorsun. Burdaki odaklanmadan kastım mutlak odaklanma değil, kafanda yazılması gereken şey imgesinin bütün olarak oluşmuş ve kabul edilmiş olması, yoksa yazarken çok dalgın ve başka şeylerle ilgileniyor da olabilirsin.
Konuşurken cümlelerin başından birkaç kelime söyleyip arayı atlayıp sonunu söylemekle ilgili bir çalışma vardı, arayayım bulayım ve atayım sana.