İngilizcesi Kuvvetli Müritler Yardım...
-
SpArK bunu yazdı:
-----------------------------
I don't have a car, zaten dogru ve basit olanidir. Digerine yanlis demek istemiyorum ama hos degil diyeyim, oyle kullanilmaz diyeyim, ardindan 3. halde bir fiille kullanilirsa daha guzel olur.
I haven't got a car, daha dogru, normalde perfect yapmis olduk fakat, "haven't got" i present icinde soyleyebilirsin :)
-----------------------------Spark, şuraya bakarsan.. üç beş forumdan daha güvenilir.. (:
-
@izzmarit
evet aslında hem aşırı dikkat gibi bir şey hem de bunun sonucu bir şeye aşırı odaklanırken başka şeyler konusunda dikkattsizlik yapıyorum... sanki başka bir aleme dalıyorum gibi...
resimler, illüstrasyonlar senin mi.. gerçekten çok güzeller ama ışık konusuna biraz daha eğilmelisin yoksa işçilik çok güzel...
-
ltcelik bunu yazdı:
@izzmarit
evet aslında hem aşırı dikkat gibi bir şey hem de bunun sonucu bir şeye aşırı odaklanırken başka şeyler konusunda dikkattsizlik yapıyorum... sanki başka bir aleme dalıyorum gibi...
resimler, illüstrasyonlar senin mi.. gerçekten çok güzeller ama ışık konusuna biraz daha eğilmelisin yoksa işçilik çok güzel...
-----------------------------İyice msne döndü burası :D pm atayım..
-
SpArK bunu yazdı:
-----------------------------ltcelik bunu yazdı:
@izzmaritMüridem sen de gaz ve toz bulutlarına dalmışsın .))).
Sen şunu söyle
I don't have a car mı doğru
I haven't a car mı doğru
yoksa ikisi de mi?
izzmarit madem psikobiyologsun..
bir şey dah danışayım sana : bazen klavyede hızlı yazayım derken sonra basmamız gereken bir harfi önce basarız ya bu bu hatayı kağıda yazı yazarken de yazmay başladım ne düşünürsün bu konuda...
-----------------------------I don't have a car, zaten dogru ve basit olanidir. Digerine yanlis demek istemiyorum ama hos degil diyeyim, oyle kullanilmaz diyeyim, ardindan 3. halde bir fiille kullanilirsa daha guzel olur.
I haven't got a car, daha dogru, normalde perfect yapmis olduk fakat, "haven't got" i present icinde soyleyebilirsin :)
dikkat edersen nazım hikmet bu soruyu abidin dinoya sorabilmiş fakat bana sormaya cesaret edmemiştir :F
şaka bir yana tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim yardımlarından dolayı
-
I haven't got a car. kullanilmaz
Eger arabam yok diyorsan, I dont have a car. Tam Turkce'ye cevrilecek birsey degil bu ancak genel olarak "I dont have" sahip degilim. "I have not" daha once yapmadim veya henuz yapmadim veya beceremedim anlamina gelir. I don't have deki have fiil, I have not daki have zaman kavrami (tense).
Bu iki cumle arasinda anlam farki var. Inglizce ana dili olan kimse I haven't got a car demez. I dont have a car (arabam yok) veya I've never had a car (hic bir zaman arabam olmadi).
I haven't icin ornek. I haven't eaten in 2 days.
-
ltcelik bunu yazdı:
@izzmaritMüridem sen de gaz ve toz bulutlarına dalmışsın .))).
Sen şunu söyle
I don't have a car mı doğru
I haven't a car mı doğru
yoksa ikisi de mi?
izzmarit madem psikobiyologsun..
bir şey dah danışayım sana : bazen klavyede hızlı yazayım derken sonra basmamız gereken bir harfi önce basarız ya bu bu hatayı kağıda yazı yazarken de yazmay başladım ne düşünürsün bu konuda...
-----------------------------Senin sorunun dyslexia olabilir. wikipedia'da genel olarak okuma sorunlarina yogunlasmislar ancak yazmada olusan sorunlar hakkindada biraz bilgi var orda.