İnsan Bedeninin Fiyatı Sizce Ne Kadar?
-
ertan kusura bakma kardeş..özür dilerim..
ayrıca konuyada cevap vermek istiyorum aslında bu kişilikm eselesi..çünkü kimisi 10000000000000000000000 $ versende vermez ve bazısı 1 $ versende verir..onun için kişiye özel bir sey bu.. ve Zengin fakir olayıda var tabiki içinde..yani birazda karmasık bir durum.. -
Hocam çok güzel bir konu,insana zaten en az değeri veren de insan hocam!Ona kalırsa insan bi çöp tanesi bile etmez!Etseydi Afrika'yı zamanında sömürenler,şimdilerde çocukların akbabalara yem olmasına göz yummazlardı!
-
:)) Sanırım bende sorun var anladım.Anlatmak istediğimi anlatamadım.Ama ilk msjları yazan arkadaşların yorumlarıyla tht2005 den sonraki yorumlar farklı nedense. Neyse böyle olmayacak herkes yazsın o zaman bildiklerini,konu dağıldı dağılacağı kadar baktık iyice boq yoluna gidiyor o zaman konuyu çöpe atarım
-
Güzel bi yazi gerçekten ama Allah bazilerini kör sakat topal sagir.. yaratiyor neden acaba..
-
Güzel soru,şöyle cevap vereyim graywolf
Allah çok eşit ve adaletlidir.Körlük üstüne birşey söyleyelim.Gözleri görmeyen insanlar bu dünyadaki güzellikleri göremiyor ve onlar için bir haksızlık söz konusu. Yaratan yüceliği ile onlara bir müjde veriyor.Kabirdeyken onlar cenneti izleyebilcekler diye.Biz belki azap çekerken kabirde onlar cenneti seyredebilcek ve böylece burdaki eşitsizlik kalkmış olacak -
Ertan abi çok teşekkür ederim.. Bunları zihnimde uyandırdığın için sana minnettarım.. ve son soruya bir yorum da ben yapayım..
Örneğin; kör'ü ele alalım... doğuştan bir kör zaman ilerledikçe diğer organlarının değerini daha iyi anlıyor.. eksik olan birşeyin değerini bildiği için diğerlerine daha çok şükür ediyor.. ve bu insan etrafındaki kişilere bir mesaj veriyor.. biz ona baktıkça biz de şükür ediyoruz Allah'ım sana şükürler olsun ya bizim de gözümüz kör olsaydı diye.. ve eli, kolu, bacağı olmayanlar da öyle.. Vücudu tüm olanlar da şükrediyor (tabi anlayan ve görebilen ya da hissedebilenler) bu yorumum üzerine ne yorumlar gelir bilmiyorum ama açıklayamadığım şeyler varsa eminim Ertan abim birşeyler ekleyecektir...
Saygılarımla.. -
beni korde yapsa topalda yapsa cehennemde yaksada ona olan sevgim hic birzaman bitmez gunahlar isliyorum cunki nefsime karsi gelemiyorum hergece Allahimla yuzlesiyorum kalbim oyle bir atiyorki gozlerimden oyle yaslar akiyorki yaptigimdan dolayi ama yine yapiyorum nefsime karsi gelemiyorum yani kotu gunahlardegil okadar asiri ornegin icki iciyorum bazen ve bu tur seyler ama Allaha herzaman dua ediyorum kalbimi sana karsi oyle bir sevgiyle doldurki sana inanip sevenlerin sevgisini doldurki nefsimi yene bileyim.Dunyanin farkina vardim belki biraz gecte olsa ama suna inaniyorum mesala biz evde bir suc isleriz yada yaramazlik yapariz babamiz kizar azarlar ama sonunda affederya yani ogluyumdur kiyamaz kizsada affeder yuce Allahim bizide affedecek insallah biz onlarin evlatlari sayiliriz bizim yaraticimiz o anlatabildimmi bilmiyorum sadece benim dusuncem boyle buaralar zaten cok kafam karisik cok dusunuyorum neden yasiyoruz nicin hergun eglenmek icmek kotuluk yapmak niye Allahimin bana verdigi nimetleri cok iyi biliyorum ve sukurde ediyorum onun bana verdigi bu vucudu satamam ona zarar veremem onu incitmek zarar vermek bile bir kotuluktur bence onu korumaliyiz
ama Allahima yemin ettim artik hayatimin geri kalanini sadece yardim icin gecirecegim insanlara yardim edecegim fakirlere sokaktaki dilenci yaslilara cocuklara elimden geldigi kadar yapamazsam bile dualarimla yardim edecegim.Biliyorumki bana verdigi nimetlerin bir kismini olmayanlara verirsem bana daha cogunu verecek yada bereket iyilik verecek tam anlatamiyorum kafam biraz karisikta bu vucuda fiyat bicilemez sozu bile olamaz satanlarida bilemem ne dusunuyorlar ne inanclari var
Herkeze burdan diyorumki
mal sahibi mulk sahibi
hani bunun ilk sahibi
malda yalan mulkde yalan
birazda sen oyalan
dedem demisti bu lafi bana ve iyikide demis
ertan seni takip ediyorum yanlis anlama cok iyi birisin yalakalik olarakta algilama lutfen konu icin saol -
pardon hata vermişti 2 kere yollamışım konuyu.. editliyorum.. özür dilerim..
-
arkadaşlar güzel yazılarınız için hepinize teşekkür ederim
be_cool hocam eğer paylaşmak istediğin birşey varsa bana msn ni gönderebilirsin pm den.Elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım... -
valla bana versinler 2 3 trilyon amk gözümü kırpmadan veririm, aldığım parayla yeni organlar taktırırım, hem vucudu yenilemiş olurum hemde bi ton para oh ne güzel
Toplam Hit: 3963 Toplam Mesaj: 27