İnsan Ne İçin Yaşar?
-
Bir hiç için Yaşar.
-
efrasyap bunu yazdı:
-----------------------------dine girmeden bu soruya cevap vermek sadece Ateistlerin harcıdır
-----------------------------
insan olan 'kemale ermek' için 'kemal olmak' için yaşar! (şahsi fikrim budur) -
bir insan ömrünü neye vermeli
harcanıp gidiyor ömür dediğin
yolda kalan da bir yürüyen de bir
harcanıp gidiyor ömür dediğin
yüreğin ürperir kapı çalınsa
esmeyen yelinden hile sezerler
künyeler kazınır demir sandıkta
tükenip gidiyor ömür dediğin
dışı eli yakar içi de seni
sona eklenmeli sözün incesi
ayrılık gününün kör dereleri
bölünüp gidiyor nehir dediğin
bir insan ömrünü neye vermeli
para mı onur mu taş diken bir yol
ağacın köküne inmek mi yoksa
savrulup gidiyor yaprak dediğin....
diye bir türkü geldi aklıma. cevabı olmayan sorularla uğraşmak yerine bildiklerinizi yapıp eğlenmeye bakın sonunda nasılsa görücez hepimiz ne olduğunu....
-
bazıları sürekli birşeylere inanma tutkusu ile yaşar,bazılarııda sürekli araştırıp haz alarak yaşar.
-
Dine girmeden gelde anlat :/
-
Ben bazen böyle arada bir düşünürüm ve neydim nereye gidiyorum gibisinden sorularla... Açıkcası ne geçmişim dün gibi aklımdadır ne de geleceğim bugünki gibi gözümün ya da hayalimin ucundadır. Hayal denilen bir kaç kısa metrajlı ve bilim-kurgu, fantastik tarzda filmler ile geleceğimi(zi) oluştururuz. Her zaman istediklerimiz olmaz ve olması ümidiyle insanlar çabalar ki hayat bundan ibarettir bazıları için. Bazıları için ise tamamen soyuttur.
Çoğu insanın hayattaki amaçlarının büyük bir kısmı insani ve hayvani ihtiyaçlarını giderme çabasıdır ki bu çoğu insan içinde yer almayan insanların sayısı da yok denecek kadar azdır.
Hayatta eğer genç denilecek yaşa sahipseniz amaçlarınız hep sınav olmuştur. Benim şu ana kadar şu sınavı kazanayım da hocam iyi bir yere gideyim gibisinden başka bir amacım olmadı. :)
-
bugün öğrendim ki insan sadece kendi bencilliği için yaşar
-
en iyi olmak için hayat yaşanmaya değer olduğu için yaşar insan.yaşamak bazen acıtsada gönülü acısı ile tatlısı ile bir bütündür.her zaman hayalleri olmalıdır insanın gerçekleşmeyecğini bilse dahi hayalleri yolunda gidemese dahi hayat çelme taksa dahi hayalleri olmalıdır ve hayalleri uğruna gücü yettiğince çalışabilmelidir.
-
insan yaşamak için yaşar. Yaşamak için para gerekir.
-
irwa bunu yazdı:
-----------------------------
bugün öğrendim ki insan sadece kendi bencilliği için yaşar
-----------------------------İnsan bencilliği için değil inancı için yaşar.Ben o yoldaki hedeflerim doğrultusunda yaşıyorum ve zamanı gelmeden aşk haram bana.Bekleyen mevlasınıda bulur aşkınıda.