İnsana Meteor Taşı İsabet Ederse...
-
DoctorX bunu yazdı:
-----------------------------
30 bim kilometre hız ve yerdeki oyuk o kadarmı? o yere ben 10 kilometre ile çarpsam 1 metre yarık oluşur :| ışık hızı kaçtı bu arada? ışık hızına gelirse parça hiçbişeye zararvermeden geçebiliyo maddelikten çıkıyo o zaman çünkü. bana sahte habaerr gibi geldi. bir kere o hızda oluşan sürtünmeyle çıkan sıcaklık bu kızı yakar çok saçma.
-----------------------------ışık hızı 300.000 km hız bu ise onun %10 kadar.
-
Skhizein diye bi animsyon var kısa film şeklinde aynı bu cocuk gibi meteor carpıyor ve hayatını yanlı hatırlamıyorsam 65 cm kadar sola kayık yaşıyor falan ama mükemmel bir animasyon 13 dk sağdece herkezin seyretmesini tavsiye derim haberi okuyunca direk bu geldi aklıma...
-
5.58 ( 22cal ) merminin 20m. deki hızı ne dir? Ele çarparsa ne olur? sıyırırsa ne olur?
-
Beyler Sanırım biz yanlış anladık birden kafama dank etti de :$ O sanırım çocuğun sağ elindeki şey çarpan şey.. Yani o hızla giden meteorun bir parçası çarpmış sanırım çünkü "Şimdi ise uzmanlar, meteor taşının orijinal boyutuna dair bulgular elde etmek için bir çalışma yapıyorlar." diyor . Fakat bi de şöyle olabilir meteorun o hızı çarpma hızı değidlir atmosfer dışı hızıdır onlarda atmosfer dışı boyutunu araştırıyorlardır...
-
Kaligula bunu yazdı:
-----------------------------DoctorX bunu yazdı:
30 bim kilometre hız ve yerdeki oyuk o kadarmı? o yere ben 10 kilometre ile çarpsam 1 metre yarık oluşur :| ışık hızı kaçtı bu arada? ışık hızına gelirse parça hiçbişeye zararvermeden geçebiliyo maddelikten çıkıyo o zaman çünkü. bana sahte habaerr gibi geldi. bir kere o hızda oluşan sürtünmeyle çıkan sıcaklık bu kızı yakar çok saçma.
-----------------------------ışık hızı 300.000 km hız bu ise onun %10 kadar.
-----------------------------Düşen meteorun hızı saatte 30000 km dir. (yaklaşık olarak)
Işık hızı ise saniyede 300000 km dir. (yaklaşık olarak)
Yani buradan ışık hızının 300000x60x60 tan, saatte 1080000000 km olduğunu ve düşen meteorun ışık hızının sadece ve sadece 36000 de 1 hızına erişebildiğini,
bunun da yaklaşık olarak ışık hızının % 0,002 sine tekabül ettiğini görürüz. :)
Işık hızını bu kadar hafife almayın =)
-
iyi gamover olmamış.
-
Yaw bu çocuk erkek mi kız mı? Bir anlam veremedim
-
baris_ekin bunu yazdı:
Yaw bu çocuk erkek mi kız mı? Bir anlam veremedim
-----------------------------İşte hoca İnsana Meteor Taşı Isabet Ederse ..... böyle oluyor ..
-
o meteor, o hızla, o çocuğa çarpmış olsa idi, şimdiye çocuğun sorgu suali bittiydi.
-
iyi kurtulmuş amk