İnsan,Halinden Memnun Değil.Neden?
-
ama dikkat edersen, insan parmaklari kadar sayilari bir araya getirdikten sonra, parmaklarinin yetmediklerini de tanimlamak istemis ve 10'dan sonra parmaklarinin bir tanesini daha eklemis ve buna 11 demis. Sence bu basa mi donmektir, yoksa yeniden mi parmaklari tanimlamaktir?
-
efrasyap bunu yazdı:
-----------------------------
Analitik bunu yazdı:
-----------------------------BAAL bunu yazdı:
zeka
-----------------------------bence akıl desek daha doğru olur (:
-------------------------insan doguştan yüksek bir idrake sahiptir.
insan zeki dogar .akıl ve mantık gibi degerleri sonradan kazanır
-----------------------------tamam işte hayvanlar da doğuştan zekidir ama akıllı değildir aynı kapıya çıkıyo
-
jerry bunu yazdı:
ama dikkat edersen, insan parmaklari kadar sayilari bir araya getirdikten sonra, parmaklarinin yetmediklerini de tanimlamak istemis ve 10'dan sonra parmaklarinin bir tanesini daha eklemis ve buna 11 demis. Sence bu basa mi donmektir, yoksa yeniden mi parmaklari tanimlamaktir?
yeniden parmakları tanımlamak -
bu dediğin şeyin adı felsefe oluyor arkadaşım.
philo : bilgi
sophia : sevmek
yani bilgiyi sevmek.her zaman kuşkucu her zaman meraklı olmalıyız.teknolojiyi götürebildiğimiz kadar ileri götürmeliyiz.yoksa elektriksiz,susuz,doğalgızsız vs..siz yaşamayı kim ister
-
o zaman ayni parmaga baska bir anlam yukleyerek (cunku baska parmagin yok), onun farkliligini ortaya kouyorsun ve onun baslangicindan, farkli bir simge ile ayirt ediyorsun. Soyleyecegim o dur ki, matematiksel olarak parmaklarini gectikten sonra, ayni seyleri tekrar tanimlayip, onlara farkli isimler veriyorsun. Kisacasi, insan istediklerinin sinirsiz olmasi, aslinda bir ilizyondur, ayni seyleri tanimlamasindan baska bir sey degildir... Insan sayabildigi surece, senin sorun bir anlam ifade etmez:)
-
ben zaten insanın durmadıgını ve durmaycagını biliyorum
ki zaten bunu acılışta yazdım
ben bu insanın mükemmelliyetciliğinin ve bilğiye aclıgın kaynagını soruyorum
-
bence zeka degil içgüdüsel birşey dogamızda var en olma istegi.
-
insan kardeşim işte bu yaww adı üstünde :D
@jerry
süpersin ;) -
Sömürüldüğünün farkında olduğu için !
-
nerden cikardin haywanlarin memnun olduklarini =)