İnsan,Halinden Memnun Değil.Neden?
-
nu_metal bunu yazdı:
-----------------------------
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Spacheata bunu yazdı:
memnun olmadığımız için adımız insan,memnun olsak başka bişy olurduk.hint fakiri mesela
-----------------------------Hint fakirleri insan değil mi :\
:)))) X)
-----------------------------bence kiniklerin hiçbiri insan değil.onları homosafiens olarak görmüyorum.insanlık hedonizmle(ademin ayvayı yemesiyle) başlar.ama herkesin hedonu(edit:açlığı) farklı şeylere olabilir.o konu daha derinlere gider.
-
elr bunu yazdı:
NefisteN
Kesinlikle -
zeka yerine kurnazlık olmalı cvp ayrıca daha fazlasını istemek iki ndn var yani
-
Adamın yazdıkları ile nefsin ne alakası var ya..Bırakın o zaman bilgisayarlarınızı,arabaları,tvyi,dogalgazı,telefonu..Gidin ısınmak için ateş yakın haberleşmek için dumanı kullanın.
Kedi köpek vb hayvanat kosar ısırır yatar zıbarır çünkü düşünmez zeki degildir.İnsan zekidir hayatını kolaylastırır.Ve primatlardan insana en yakın olan canlılar olan bazı insansı maymunlar yine kendi hayatlarını kolaylastırmak için aletler yapar kullanır.
Kurnazlık problemleri kısa yoldan legal illegal çözmektir.Bencillikte diyebiliriz belki buna bu kavram farklıdır.Hala on parmak 20 parmak nefis kurnazlıktasınız hahaha.
-
İnsanı yaratan,insanı "sınırlı" yaratmış ama "sınırsıza" hasret yaratmış
bence
insan bu yüzden sürekli sınırsızı mükemmeli aramaktadır
-
Spacheata bunu yazdı:
bence kiniklerin hiçbiri insan değil.onları homosafiens olarak görmüyorum.insanlık hedonizmle(ademin ayvayı yemesiyle) başlar.ama herkesin hedonu(edit:açlığı) farklı şeylere olabilir.o konu daha derinlere gider.-----------------------------
Kinik ne bilmiyorum hocam. Ama hint fakiri dediğin adamlar şu Hindistan'da çivili yatağa yatan, yılan oynatan adamlar. Sen bu adamları sırf kültürlerinin, inanışlarının, yemek yiyişlerinin farklı olması vb. nedenlerden dolayı insanlıktan çıkartamazsın. Zaten burada bir çelişki var, onları "homosafiens" olarak görmüyorum demişsin(doğrusu "homo sapiens" olacak). "Homo sapiensler" alet kullanabilme, düşünebilme, üreyebilme, konuşabilme, dik durma... gibi özelliklere sahip olan primat türüdür. Buradan anladığımız üzere, eğer kinik diye hint fakirlerine hitap ediyorsan onlar da gayet "homo sapiens". Çelişki dediğim yer ise; onların insanlığını manevi açıdan mı bilimsel açıdan mı yargıladığını anlayamadım. -
ByALeX bunu yazdı:
elr bunu yazdı:
NefisteN
Kesinlikle
-----------------------------filozoflar varmış aramızda haberimiz yok
-
efrasyap bunu yazdı:
-----------------------------İnsanı yaratan,insanı "sınırlı" yaratmış ama "sınırsıza" hasret yaratmış
bence
insan bu yüzden sürekli sınırsızı mükemmeli aramaktadır
-----------------------------cok dogru bir laf! Tebrik ederim, gercekten tebrik ederim. Bundan dolayidir ki, bunun farkinda olanlar, herkesten cok calismali, onlerine konan "yapamazsin, basaramazsin" gibi onyargilari bir kenara birakmali ve gosterilen (zannedilen) o cok buyuk engellere karsi, en uc noktalarda elinden gelen basariyi gostermeli...
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Spacheata bunu yazdı:
bence kiniklerin hiçbiri insan değil.onları homosafiens olarak görmüyorum.insanlık hedonizmle(ademin ayvayı yemesiyle) başlar.ama herkesin hedonu(edit:açlığı) farklı şeylere olabilir.o konu daha derinlere gider.-----------------------------
Kinik ne bilmiyorum hocam. Ama hint fakiri dediğin adamlar şu Hindistan'da çivili yatağa yatan, yılan oynatan adamlar. Sen bu adamları sırf kültürlerinin, inanışlarının, yemek yiyişlerinin farklı olması vb. nedenlerden dolayı insanlıktan çıkartamazsın. Zaten burada bir çelişki var, onları "homosafiens" olarak görmüyorum demişsin(doğrusu "homo sapiens" olacak). "Homo sapiensler" alet kullanabilme, düşünebilme, üreyebilme, konuşabilme, dik durma... gibi özelliklere sahip olan primat türüdür. Buradan anladığımız üzere, eğer kinik diye hint fakirlerine hitap ediyorsan onlar da gayet "homo sapiens". Çelişki dediğim yer ise; onların insanlığını manevi açıdan mı bilimsel açıdan mı yargıladığını anlayamadım.
-----------------------------sadece salaklık
belki benzer tipleride tembellik açısından.
-
Spacheata bunu yazdı:
sadece salaklıkbelki benzer tipleride tembellik açısından.
-----------------------------O zaman "hı-hıh" deyip geçiyorum.