İnsanı Suça Toplummu Sürükler?
-
kişinin içinde yoksa toplum falan bişi yapamaz içinde warsa da bırak toplumu tek bi kişiyi bile bahane eder yapar
-
Icinde varsa ne demek? Fabrika cikisinda default ayarlarla yuklenmiyor sonucta kimse.
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------
Icinde varsa ne demek? Fabrika cikisinda default ayarlarla yuklenmiyor sonucta kimse.
-----------------------------şu demek ii yada kötü biri olmayı kendin tercih edersin
-
Yani nasil egitildiginin, buyutuldugunun hic bir onemi yok? Bir insan dogarken iyi ya da kotu birisi olarak doguyor diyorsun?
-
KrypT bunu yazdı:
Yani nasil egitildiginin, buyutuldugunun hic bir onemi yok? Bir insan dogarken iyi ya da kotu birisi olarak doguyor diyorsun?
-----------------------------banada mantıksız geliodu bazı din adamlarıyla konuştum merakım için we dediği buydu daha doğarken yazılıo olması yani kötüyse eğer belkide onun bu dünyadaki sınawı ii olmayı başarabilmektir gibi..
-
opensource2009 bunu yazdı:
Suçluyu kazırsan altından toplum çıkar.Suç kavramını iyi ele almak gerekiyor.Zeitgeist belgeselinin bir yerinde geçer.Eğer ben açsam ve işbulamıyorsam ekmek çalmam kaçınılmazdır.Ben zeytin seviyorsam,sen bana zeytin yeme dersen ben yerim.
Suç diye birşey yoktur aslında koşullar vardır.Birisinin birisini kendisini aldattı diye öldürmesi suç değil hastalıktır.BUnlar ayrı konular.Suçun nedenleri araştırılırsa altından toplum ve ekonomik etkenler çıkar.
-----------------------------Etkenler zamana ve mekena göre değişen kavramlardır...
-
irwa bunu yazdı:
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------banada mantıksız geliodu bazı din adamlarıyla konuştum merakım için we dediği buydu daha doğarken yazılıo olması yani kötüyse eğer belkide onun bu dünyadaki sınawı ii olmayı başarabilmektir gibi..
-----------------------------Bİr daha konuşma o din adamlarıyla,algını bozmuşlar.
-
irwa bunu yazdı:
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------ozaman itiraz hakkı doğar kader denen şeye insanın, niye bana bukadar zulüm gösterdinde ona göstermedin niye eşit değil değildik. Gerçi doğum olayıda öyle biri zengin diğer fakir yada biri hasta diğeri sağlıklı.
vs vs din adamını öpmek lazım hiç muhakeme yeteneği varmı acaba.