folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder İnsanımızın Hiçbir Şey Bilmeden Her Şeyi Biliyor Oluşu



İnsanımızın Hiçbir Şey Bilmeden Her Şeyi Biliyor Oluşu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elyos2600
    elyos2600's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Haziran/2015
    Erkek
    PathfindeR00 bunu yazdı

    Dunning-Kruger etkisi işte.

    Bizim Toplumun Özeti Gerçekten.. 


    "Hayat; Ölüme Giden Yolda, Sadece Bir Düşten İbarettir.."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MATH
    MATH's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Aralık/2014
    Erkek

    Hoca ne olduysa bu akıllı telefonlar yüzünden oldu. Eline alan ilk feysbuk açtı ve akil kişi oldu. Aynı adam markette balıkları kirli eliyle dokunup beğeniyor. 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Bu ülkedeki asıl sorun, kişilerin ne düşündüğünden öte boktan düşüncelerini dayatma yoluyla benimsetmeye çalışıyor oluşu. Kendisi gibi düşünene kadar, lince, psikolojik işkenceye kadar maruz tutup bozuk bir üslup ve hakaretler yağdırarak boktan düşünceleri için bir insanın onuruyla, geçmişiyle, geleceğiyle hatta sağlığıyla oynuyor.

    Yolun sonunda haksız çıktıklarında ise her biri ortadan kayboluyor ve yaptığının bir hata olduğunu belirtip anlayış gösterilmesini bekliyor. Böyle bir şeyi kesinlikle yapmayacağım ve kimse de böyle bir şeyi yapmamalıdır. Kendilerine binde biri yapıldığında urgan atanlar, başkalarının her şeyi unutmasını beklemesin.

    anonim6918524 tarafından 13/Oca/21 13:57 tarihinde düzenlenmiştir

    λ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek

    muhtıra ne aq köylü gibi

    memorandum cool duruyor

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akrepkral53
    akrepkral53's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Nisan/2007
    Erkek

    hocam bu bilip bilmeme mevzusu değil de, insanların karşıdaki kişiyi ikna edip edememe mevzusudur diye kanaatteyim.

    karşı tarafı ikna ettmi rahatlıyor bu insanlar. gerçek/yanlış vs. önemli değil. sadece karşıdaki ikna olsun, dediğimi kabullensin, bana inansın mevzusu. artık ego tatminimidir nedir bilemem.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2010
    Erkek

    Dogma ile iddia tanımlarını içerir şekilde düşünmek istiyorum;

    Eskiden dogmaları ile bilinen insanlar varken, artık iddiaları ile bilinen kitleler mevcut.

    Dogmaları ile bilinen kimselerin durumlarının, nihayetinde bir filozof veya kaşif olmaları ile sonuçlanabildiği gibi, aksine tarihte yitip gitmeleri ile de sonuçlanabildiğini gözlemleyebiliriz. 

    Fakat gözden kaçırmamak gerekir ki, insanlar ölür ancak, dogmalar bakidir. Çünkü asıl dogmaların evrensel önemi, konuyu savunan veya karşı çıkan zihinleri gölgeler. Biz bilindik kimseleri, konuya bakış açılarındaki başarılarından ötürü biliyoruzdur.

    Şimdi günümüzde, kişileri tıraşlayıp ''iddia'' dediğimiz konuları ele aldığımızda, aslında ne kadar da gereksiz ve düşünme kabiliyeti gerektirmeyen, biraz araştırma ile aslı anlaşılacak konular olduğunu ve aslında tartışılacak bir sorunun da kalmadığını görüyoruz. Tarihin getirdiklerini öğrenmeden büyüyen bir nesil, tarihin getirdiklerini yalanlamaya ve kirletmeye başlıyor.

    Büyük bir düşünsel besin zincirinin içerisindeyiz. Üretim ile başlayan tekrar, tüketim ile devam ediyor. Ben bilginin tüketilmesini, hakikatini kaybetmesi olarak yorumluyorum ki, tüketilen ve hakikatini kaybeden bilgi ve kavramlar çoğaldıkça, insanların tutunduğu amaçlar da azalıyor. 

    Dünya üzerinde, tarihin sayısal değeri ile özgürlük kavramının aynı oranda artması gerektiği gibi bir fikir gözlemliyorum. Yıl olmuş 2021, diyor mesela biri ve belli bir konuyu meşrulaştırmak için tarihin sayısal değerindeki artışı gösteriyor. Herşeyin fazlası zarar, ifade özgürlüğü diye tanımlanan şeyler, başlangıçta meydana getirileni kemirmeye başladı. 

    Belki de bir gün öyle bir noktaya geleceğiz ki, herşey hakikatini kaybedecek ve eskiden olduğu gibi yine bazı zihinler dogmaları ile çıkagelecek. Yıllar sürecek, hakikat anlaşılacak ve yeni bir devasa düşünsel besin zincirine başlanacak. Düşünerek, zamanın getirdiği doğrular karşısında haklı veya yanılmış oluruz ve bir gün kaliteli düşünmeye başladığımızda, fikirlerimiz bir iddidadan çok daha fazlası olur. Günümüzde düşünmek, bir beyin için en zorlu ilizyondur. 



    Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
Toplam Hit: 1849 Toplam Mesaj: 17
bilgi yanlış doğru nedir doğru