İnsanımızın İslam"A Bakış Açısı
-
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------hotboy benim tefsirlere karşı falan bir düşmanlığım yok, açarsın Kuran ı, anlayamadığın yer olursa tefsirlere bakarsın başkası ne yorum yapmış onları incelersin, sonra adamın yaptığı yorumu bi tartarsın, mantıklı mı yoksa kafasından sallamış mı diye, ondan sonra kendi kararını verirsin nasıl anlamak istiyorsan.
piyasada birçok tefsir varken birine bağlı kalmak çok saçma, sonuçta o okuduğun şeyi de bir insan yazmış, doğru yorumlayıp yorumlayamadığını bilemezsin.
mesela örneğin, Müminun suresinin 14. ayetinde şöyle bir ifade var;
"Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir"
burdan ben bir tane değil birçok Allah var olduğunu da çıkartabilirim, ya da orada yaratıcı dan kasıtın birşeyler üreten,sanatçı olduğunu da çıkartabilirim.
o yüzden bi kişinin görüşüne bağlı kalınmaz,
kaldı ki bu tip heriflerin peşinden gidenler direk Kuran okumadan sanki allah o kitabı yazmış gibi ordan dinlerini öğrenmeye kalkıyorlar.
yani bu risale denilen zımbırtı o kadar da ciddiye alınacak bişey değildir, adam almış kafasına göre yorumlamış kuranı, zamanım olsa ona beş basacak bi tefsiri kendim yazarım, hem benimkinin girdiği eve nur değil nurtopu girer.
-----------------------------teşekkür ederim seviyeli olduğun için, ben zaten sana risaleyi savunmuyorum, sadece hiç okumadığınızı tahmin ettiğim bir kitap hakkında bu denli yorumlar yapmanızı kaldıramıyorum, o kadar.
-
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------hotboy benim tefsirlere karşı falan bir düşmanlığım yok, açarsın Kuran ı, anlayamadığın yer olursa tefsirlere bakarsın başkası ne yorum yapmış onları incelersin, sonra adamın yaptığı yorumu bi tartarsın, mantıklı mı yoksa kafasından sallamış mı diye, ondan sonra kendi kararını verirsin nasıl anlamak istiyorsan.
piyasada birçok tefsir varken birine bağlı kalmak çok saçma, sonuçta o okuduğun şeyi de bir insan yazmış, doğru yorumlayıp yorumlayamadığını bilemezsin.
burdan ben bir tane değil birçok Allah var olduğunu da çıkartabilirim, ya da orada yaratıcı dan kasıtın birşeyler üreten,sanatçı olduğunu da çıkartabilirim.
kaldı ki bu tip heriflerin peşinden gidenler direk Kuran okumadan sanki allah o kitabı yazmış gibi ordan dinlerini öğrenmeye kalkıyorlar.
yani bu risale denilen zımbırtı o kadar da ciddiye alınacak bişey değildir, adam almış kafasına göre yorumlamış kuranı, zamanım olsa ona beş basacak bi tefsiri kendim yazarım, hem benimkinin girdiği eve nur değil nurtopu girer.
-----------------------------hay ağzına sağlık ne güzel açıklamışsın risale olayını
-
dodobig bunu yazdı:
-----------------------------hee evet benim Anadoludaki köylü halkımda süper arapça okur yazardı.
hatta çiftçi dedem manyak divan edebiyatı yazardı. ninemi hiç sorma.
sen malmısın yoksa numaramı yapıyon. Arapçayı kaç kişi anlıyor anadoluda..
-----------------------------ne diyeyim ben sana :)
benim dedem de anadolunun köylü halkındandı..
o küçümsediğin köylü halk düşündüğün kadar cahil değildi hacım..
ayrıca sana karşı herhangi bir hitap biçimim dahi yokken bana mal diyebilecek kadar alçalmanı içime sindiremedim.
sen-ben portakal da vitamin bile değilken o anadoluda arapça vardı..
yok muydu yoksa?
malmış kılmış tüymüş :)) ayıp lan :D
ne war bu kadar bok atcak ne var bu kadar batan anlamıyorum..
-
dodobig bunu yazdı:
-----------------------------Çok güzel açıklamış bir karikatür :D
Ama Anadolu insanı osmanlı tarihi boyunca kuranı hep arapçe ezberleyip durdu.
hiç ne yazdığını bilmedi. Taki Atatürk Türçeleşirene kadar. O nedenle insanların
bir anda değişmesini bekleyemezsin. Sen 700 yıl dinini kuranı anlamadan tekke-
lerde öğren, sonra bir anda kuranı okuyup bağımsız olarak yorumla, zor...
-----------------------------
Dizi dizi inciyim danalıkta birinciyim diyen bi tip daha
-
ya şimdi dinimizi Kurandan öğrenelim diyenler (harbiden öğrenelim) ömürlerinde kaç defa Kuranı okudularr herkesi kendisi anlar basit diyenlerrr Mevlanalar . Abdulkadir geylaniler Elmalılı hamdiler boşun TEFSİR yazmışlar ümmetin hiç ihtiyacı yokk bu olayın teması şuki bağa girmek bahane bağcıyı dövmek şahaneee ...
-
bu fett0$ sayy0$ risale konularıda gülmekten ölüorm artık...
anadolunun köylü halkı arapça bilmio dien vatanda$a ithafen...
suanda anadoluda cogu köyde okuma yazma bilmeyenler var :D ne olcak ? :D
-
Gladiator bunu yazdı:
-----------------------------ya şimdi dinimizi Kurandan öğrenelim diyenler (harbiden öğrenelim) ömürlerinde kaç defa Kuranı okudularr herkesi kendisi anlar basit diyenlerrr Mevlanalar . Abdulkadir geylaniler Elmalılı hamdiler boşun TEFSİR yazmışlar ümmetin hiç ihtiyacı yokk bu olayın teması şuki bağa girmek bahane bağcıyı dövmek şahaneee ...
hocam okumasam boş yere konuşmam merak etme. mevlanadan örnek vermişsin, ama mevlana yı okumadığın apaçık belli. mevlana yı eğer tayyip ve türevlerinden dinlersen sadece "gel ne olursan ol gel sağ yap topla gel" diyen biri sanarsın :)mevlana nın dine bakış açısını bir incele ondan sonra kararı kendin ver.
-
Demodor bunu yazdı:
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------hay ağzına sağlık ne güzel açıklamışsın risale olayını
milyonlarca kere evet. daha nasıl izah edilebilir ki. bu risale olayı damarıma dokunuyo damarıma. Kuran'ı yok sayacaklar nerdeyse. -
dodobig bunu yazdı:
-----------------------------Çok güzel açıklamış bir karikatür :D
Ama Anadolu insanı osmanlı tarihi boyunca kuranı hep arapçe ezberleyip durdu.
hiç ne yazdığını bilmedi. Taki Atatürk Türçeleşirene kadar. O nedenle insanların
bir anda değişmesini bekleyemezsin. Sen 700 yıl dinini kuranı anlamadan tekke-
lerde öğren, sonra bir anda kuranı okuyup bağımsız olarak yorumla, zor...
Anlayabilesiniz diye biz onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik. ( Yusuf Süresi - 2, ayet )
-
qaMbLer bunu yazdı:
-----------------------------bu fett0$ sayy0$ risale konularıda gülmekten ölüorm artık...
anadolunun köylü halkı arapça bilmio dien vatanda$a ithafen...
suanda anadoluda cogu köyde okuma yazma bilmeyenler var :D ne olcak ? :D
Konunun okuma yazmayla alakası yok, Hz. Muhammed zamanında da hiç kimse okuma yazma bilmiyordu, hatta Hz. Muhammed s.a.v. bile okuma yazma bilmiyordu, ama gelen ayetlerle Mekke halkı ne olduğunu kavrayabiliyordu..