folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İnsanın Muhakkak Tekrar Dirilecek Olması



İnsanın Muhakkak Tekrar Dirilecek Olması

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    visualeffects
    visualeffects's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2012
    Homo

    bugün yasadigimiz dunyayi ve evreni gercek olarak kabul edersek, yani bir simulasyon degilse, muhakkak olacak seydir. dini acidan bakilirsa zaten oyle fakat bu konuda isin bilimsel boyutundan yaklasmak istiyorum. 

    diyelim ki oldukten sonra yok olduk. muhakkak ki binlerce milyonlarca yıl sonra "insanlik" elde ettigi teknolojiyle kendi gecmisini yeniden diriltebilecektir. beyne ve bilince sadece elektrik diye bakarsak bile bu yapilacaktir. elbette insanlik tum evrene hakim konuma gelecektir. olmadi mi? evren yok mu oldu? bilimsel acidan sonsuz olasiliklarla "tesadufi" olarak olusan evren yine sonsuz bir zamanda sonsuz bir olasilikta tekrar olusacaktir. ve sonsuz bir zamanda "insanlik" elbette bir yerde bunu yapacaktir. 

    yani uyuyayan her bilinç bir gün uyanmak zorundadır. bu belki trilyonlarca yıl alacak ama olacak. ve o gün geldiğinde herkes uykudan uyanır gibi olacak. biraz da doğum gibi.

    *insanlik kelimesi bilinci olan varlik anlaminda kullanilmistir. 

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek

    Namaste hocam hoş gelmişsiniz..!

    Bence bunu bilimsel olarak döküme edebilmemize daha çok var, ama şimdilik Ruhsal tebligatlardan yola çıkarak ve hissiyatlarımızın derecesine bakarak evet bir dirilmenin bir Rearnkarnasyonun olabileceğini söyleyebiliriz..


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    command3r
    command3r's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2010
    Erkek

    I Origins filmine baktınız mı?

     

     


    djarum black kanka
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Şubat/2010
    Erkek

    hacı bu salusa sana çok yaramadı


    arbeit macht frei
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DNA-X
    DNA-X's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Nisan/2013
    Erkek

    Çok kafayı yormamak lazım hocam Inan hiçbirşey değişmiyor.


    Hâla çömez.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2017
    Erkek
    Sen kafayı yemişsin @Visualeffects. Bize de kafayı yedireceksin. Öldükten sonra başka bir boyuta geçeceğiz. Maddi dünya geride kalacak. Zamansız ve mekansız bir farklı oluşuma geçeceğiz. Geride kalan da umrumuzda olmayacak. Belki buraya da yine daha önceki bir boyuttan geldik. Belki Cin diye söz edilenlere döneceğiz, belki öyleydik ve şimdi böyleyiz. Bu dünyanın bilimi öbür dünyada işlemeyecek. Bu dünyanın fiziği bu dünyada geçer.

    Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eengineer
    eengineer's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2015
    Erkek

    Biyolojik varlık ve anılar başka birşey değil.

    vucudu dondur sonra dirilt beyindeki verileri robotlara aktar tamam da senin dediğin yemez. Şuanda yeniden başlasan bile başka bir sen olur şimdiki sen olmaz parametre çok fazla. 

     

    Edit: diğer taraftan biyolik etkenler de kararlarımızı etkilediği için beyindeki verileri bilgisayar vb bir platforma taşıdığında da eskisi gibi olmayacaktır. 

    eengineer tarafından 25/Kas/17 21:02 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    Yoktan var etmek ve yok etmek sadece Allaha mahsustur.Allahtan baska hicbir guc ilim bilim teknoloji ölen bedeni diriltemez.Rabbim bunun cok kolay oldugunu Hazreti Isa .(a.s) ile bunu insanlara gösterdi.Vel hasil derin konular cok deriiin.


    "Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2009
    Erkek

    Bir suru bilimsel dayanagi olmayan varsayim.

    1) Gelecekteki insanlar gunumuzdeki bir insani, DNA si ile uretebilir. Ama bebek olarak dogacaktir ve bu bizim dinozorlari ya da homo erectus'u yeniden uretmemizden farkli bir sey degil. Senin beynin ot bok olmus olacak, hic bir sekilde senin tekrar dirilmene imkan yok.

    2) Milyonlarca yil sonraki insanlar fizyolojik olarak senden farkli olacak, onlara gore sen homo erectus'sun. Seni diriltmek gibi bir dertleri olmaz, zaten daha az gelismis bir yasam formu olacaksin o donemin ortamina ve sartlarina gore.

    3) Evrene hakim konuma gelmek o kadar da kolay degil. Evrende bizim kadar ya da bizden cok daha gelismis yasam formlarinin olma olasiligi cok yuksek. 2 trilyon galaxy var, sadece bizim galaksimizda 10 trilyon gezegen var. Bizim evrende ki tek akilli ve teknolojik olarak gelismis canli olma olasiligimiz 1/10^22 - 1/10^24 arasinda bir sey. Fermi paradox una bakacak olursak, herkes nerede? Neden gok yuzu bu kadar sessiz? Bir cok teori var ama gercek olan tek sey tek bir turun evrenin tamamina ulasmasi ve hakim olmasi mumkun degil. Yoksa zaten gormus olurduk bunlari.

    Ben sahsen evrenin simulasyon olduguna inaniyorum, en mantikli aciklama simdilik bu, ama bilim yeni gercekler elde ettikce bu fikrim degisebilir.

     


    What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek
    eengineer bunu yazdı

    Biyolojik varlık ve anılar başka birşey değil.

    vucudu dondur sonra dirilt beyindeki verileri robotlara aktar tamam da senin dediğin yemez. Şuanda yeniden başlasan bile başka bir sen olur şimdiki sen olmaz parametre çok fazla. 

     

    Edit: diğer taraftan biyolik etkenler de kararlarımızı etkilediği için beyindeki verileri bilgisayar vb bir platforma taşıdığında da eskisi gibi olmayacaktır. 

    İşte benim korktuğumda odur, bir başka ben olmaktan korkuyorum, ben şimdiki beni seviyorum, şimdiki benimi korumanın bir yolu olmalı ama nasıl? kafayı sıyırır insan bu sorularla..!


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Bir sistemin içindeyiz algılar bütünü, bunu tasarlayan mimar da var belli çünkü sistem hayvani kusursuz ve güzel, ölünce ne olacak çok merak ediyorum ölüm den sonrasını göremiyeveğimiz için hepsi sallamasyon geliyor bana,


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
Toplam Hit: 1933 Toplam Mesaj: 15
uzay zaman evren sonsuz yaşam sonsuzluk