Bilim Teknik Teknoloji
İnsanoğlu Şu An İçin Ay' I Yörüngesinden Çıkara Bilirmi
İnsanoğlu Şu An İçin Ay' I Yörüngesinden Çıkara Bilirmi
-
ehveniser bunu yazdı
hahahahah ölüm yıldızı :D ogame'ci tayfa ay yok etmenin yolunu biliyor :)
-
dünyanın çivisi çıkmış, ay yörüngeden çıkmış bizi sallamaz
-
kadınların regl döneminin ay'a bağlanmasından sonraki mesajları okumadım.
konu kilitlensin userlar banlansın, ay yörüngeden çıksın. çıldırdım evet.
-
detCode bunu yazdımfatihbodur bunu yazdı
Merkezcil ivme muhabbeti. Ve kutleler arasi cekim kuvveti. Dunyanin kutlesini ayin kutlesini degistrrek yapabilirsiniz ama her defasinda yeni bir yorungeye oturur. Dünyanin kendi etrafindaki donusunu cok yuksek seviyelere cikartirsak ayi dunyaya carptirabiliriz. Yada dunyayi durdurursaniz ay da yorungenden uzaklasir. Ama oyle bombayla silahla yapamazsiniz.
dünyanın kütlesini, ayın kütlesini değiştirmek dediğin kısım zaten herhangi bir şekilde hasar verip parça koparmaktır. bunuda ileri bomba teknolojileri ile yapabilirsin. dünyayı durdurmak bomba yapmaktan dahamı kolay ?
Sadece yorungesini degistirebilirsin hocam dunyadan az daha uzakĺtlastrabilir yada yaklastrabilirsin. Ayda bomba patlatarak parcayi kopartirsin ama yercekimi oldugu icin o parca tekrar ayin asil kutlesine doner. Ancak uzay mekikleri ile kutle tasyabilirsin en maliyetsizi :) bu sekilde de dedigim gibi sadece yorunge capini artirabilir yada azaltabilirsin. Ayi yorungeden cikarabilmek icin merkezcil ivme ile dunya ve ay arasindaki net cekim kuvvetinin esitligini bozman gerekir. Suanki teknoloji de ne kadar mumkundur bilemiyorum
-
Bombayla nükleerle yörünge değişmez hocam hadi tüm sınırları zorlasan bile en fazla Ay'ı ortadan kaldırırsın parçalayarak. Yörüngesinin değişmesi için etrafındaki kuvveti yok edecek bir maddeyle bütün yüzeyini kaplamak işe yarayabilir.
-
Uzun bi cıbık yapıp ayı tüm insanlık olarak sertce itsek kayar belki.
Bilimsel olarak:Olmaz.Yok ay su kadar kaysa kıyamet kopar diyenlere de not düşelim japonyada olan 9 luk bir deprem sonrası dünyanın yörüngesi kaymıstır tabi bu 24 saatin ancak 1.8 mikro saniyelik bir kısmını kısaltmıstır.
Sonuc elimizde 1 milyar tane çar bomabası olsa belki kayar, ayda tektonik hareketlerde olmadıgına göre ?
-
çıkara bilirmi değil
çıkarabilir mi
-ebilmek = yetenek = ek eylem
bilmek = fiil
farklı şeyler
-
önce soralım, neyin yörüngesinden ?
ona göre cevaplayalım. -
Bunu ben başarabilirim, ama önce mantıklı bir açıklamasını söyleyin, ayın 10 cm bile yer değiştirmesi ile tüm medcezirler götümüze girerde o yüzden.
Teşekkürler Sayın TBT bilim üyeleri. -
Yörüngeden çıkmaz 4 veya 5 parçaya bölünür hepsi aynı yörüngede dönmeye devam eder parça halde. Tabi bu benim görüşüm..