Bilim Teknik Teknoloji
İnsanoğlunun Yetişkin Olması İçin Gereken Süre Neden Çok Uzun?
İnsanoğlunun Yetişkin Olması İçin Gereken Süre Neden Çok Uzun?
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Çünkü 3-5 yaşları çok sevimli oluyor bırakamıyor insan, :) hele koynuna alıp uyuyunca,
baba olan adam nası biliyo :D
-
insanın farklı olmasını kavramak için akıllı olmasıyla yetinmeyenler için 2. bi işaret
-
Maymun dogal ortamda kendi iç güdüleri ile yaşayan, beyninde ve biyolojisinde kendine has programlaması bulunan bir canlı. Dikkat ettiysen iç güdü dedim buna en yakın olarak kedileri örnek verebiliriz kediler doğar doğmaz annesinin memesini bulur ve sanki yıllardır yaptığı birşeymiş gibi annesinin memesini emer. İnsanlar ise yine kendine has programlaması ve içgüdüleri olan varlıklardır fakat tüm canlıları birbirinden ayıran keskin noktaları vardır. Fazla sağa sola sapmadan burda asıl düşünülmesi gereken şey, Allah 'ın kudretidir onun tüm sıfatlardan noksan kılan bir mucizedir aslında bunlar ne mutlu görüpte düşenebilene alglılıyabilene.
-
medeniyet geliştikçe bireylerin topluma adapte olma süreci de artıyor anladığım kadarıyla.
benzer bir durum olarak afrika'daki çocuklar ufak yaştan itibaren çalışmaya başlıyor, çok kısa süre içerisinde topluma adapte olmak zorunda yoksa öteki halde ölme ihtimali çok yüksek. ama gelişmiş toplumlarda bu bebek ölümleri falan az olduğundan öyle hemen adapte olma gibi bir dertleri de olmuyor.
bana garip gelen bebeklerin ebeveynlerine çok fazla bağlı olması. bu yetiştirilme tarzı olayı bir yere kadar tamam da 1 yaşındaki bir çocuğu bir odada yalnız bıraksan, odanın bir köşesine de süt koysan gidip alıp da içmesi gerektiğini akıl edemez ölür kalır orda.
bebekler için yetiştirilme tarzı muhabbeti bana mantıklı gelmiyor o yüzden, benim elimde olsa çocuğumu 4 yaşında okula gönderirim çünkü. :)
-
Bence tamamen doğal seçilime bağlı. Yani Homo Sapiens`in ortaya çıkışıyla beynin, zekanın ve kültürün evrimi hız kazandı. İnsan ırkı daima yaşamı kolaylaştırıcı buluşlara, gelişmelere imza attı. Nesiller ilerledikçe kemik-kas yapısı, kavrama yeteneği, hareket kabiliyeti vb. özellikler değişen koşullara ayak uydurarak farklı nitelikler kazandı ya da kaybetti.
İnsan ırkı olarak bugün sahip olduğumuz her şeyden vazgeçip vahşi yaşama tekrar dönersek eğer, bundan yüzlerce yıl sonra ortaya çıkacak nesil bu ilkelliğe ayak uyduracaktır. Kaldı ki evrim hiçbir zaman sonlanmaz, her canlı daima evrimleşme halindedir; ancak ortalama yaşam süremiz bu süreci gözlemleyebilmemize engel olur.
İnsan ırkının çeşitli organ veya eklemelerinin evrimsel süreçte değişim gösteren çevre koşullarıyla birlikte işlevini kaybettiği de öne sürülmekte. Örneğin 20`lik diş, örneğin apandisit. Atalarımızdan yadigar parçalarımız. :D (Tabi bilimin ortaya attığı hiçbir iddia gibi bu da mutlak doğru değil, elimizdeki veriler bu yönde sadece. Bazı otoritelerce bu bahsi geçen organ ve dişin işlev gördüğü de dile getiriliyor.)
Uzun lafın kısası; bizler yalnızca ileri maymun türleriyiz. Egoist olmanın, kendimizi dünyanın hakimi olarak görmenin, hayvanlara uzak kalmanın lüzumu yok.
Farkındayım konu sahibinin bahsettiğinden farklı noktalara değindim ama ne yapıcan işte, işsizlik.