İnsansız Hava Aracımız ANKA Başarılı Uçuşunu Tamamladı (Ekip Çiftetelli Oynadı)
-
irwa bunu yazdı:
-----------------------------
swordfish bunu yazdı:
Ah birde inanabilsem bunu türklerin yaptıgına herkezden çok ben sevineceğim ama.
Motoru almanyadan, kamerası japonyadan, yazılımı israilden, diğer parçaları, çinden tayvandan v.s yerlerden gelmiştir.
Biz yapsak yapsak montajını yaparız onuda yabancı muhendisler eşliğinde :)
-----------------------------konuya sewinerek geldim ama yaşama sewincimi bitirdin hocam :D
-----------------------------Bunlar kessinlikle doğru şeyler... Normal de okullara tablet pc verecek tayyip amca, ve bu verilecek olan tablet pc yine malesef ki bizlere ait değil.
-
haci yuh size koskoca abd bile praratorune avusturalya malı rotax motor takıyor ama türkiye alman malı motor takınca olmuyor hacilar tekrar icat etmeye ne gerek var istense zaten şavaş anında kolayca kopyası yapılır bu basit önemli olanı onun yazılımını yapabilmek umarım konuya acıklık getirmişimdir
Not. heronların motorları bile rotaxdır avusturalya malıdır evet üstündeki herşey ithaldir ama bi önemi yoktur cünkü en önemlisi yazılımıdır yoksa gerisi hurda yazılım olmadan kaldır bakim onu görüm seni.
-
YasamaK bunu yazdı:
Gündüzü anladıkta gece işlevi nasıl ?? genede buda bir ilerlemedir.. elerine kolarına sağlık geliştirilmesi gerekmekte türk mühendisler bunuda aşarlar..
-----------------------------Şu anda iniş ve iletişim menzili konusunda sıkıntılar var. İlk uçuş testlerinde hafif sürtmüştü inerken zaten bu testtede son anda toparlamış. Kısa sürede düzeltirler.
Üzerindeki Aselflir ağır ama kaliteli :) Gece-gündüz sorunsuz takip yapabilir.
ajan1111 IHA'ları kıyaslayan bir tablo paylaşmış ancak en sonradaki bilgiler normal Heron'a değil Eitan/Heron TP modeline ait.
Ek olarak: İnsansız hava araçları jet moru değil bildiğimiz dizel motorların modifiye edilmiş halini kullanıyorlar. Motor konusunda pek sıkıntı çekmeyiz yani.
-
helal olsun.
----------------------------- -
pek sevinemedim ne yazıkkii...
insansız hava uçağının inip kalkması pek önemli değil
önemli olan gerekli görüntülerin elde eldilmesi bunu çok sağlam şekilde almak..
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşım o anka heralde ondan takla atmasını beklemiyordun yazılarından onu anlıyorum anlamıyorsun camera motor fln önemli degil asıl önemli olan yazılımı ve onuda aselsan yaptı bu büyük bir başarıdır. 3.cü insansız hava aracı yapan ülkeyiz.
-
% 100 yerli yapım işde bizde yaparsak uçtu zaman böyle kutlarız :D
-
UzatmaNaciye bunu yazdı:
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşım o anka heralde ondan takla atmasını beklemiyordun yazılarından onu anlıyorum anlamıyorsun camera motor fln önemli degil asıl önemli olan yazılımı ve onuda aselsan yaptı bu büyük bir başarıdır. 3.cü insansız hava aracı yapan ülkeyiz.
-----------------------------Onlarda önemli be hocam. ANKA üzerinde Aselflir 300 kullanıyor(dünyanın en gelişmiş flir sistemlerinden biridir) http://www.youtube.com/watch?v=K0otGeomHT0
Motor ise daha öncede dediğim gibi piyasadaki herhangi birmotorun modifiye edilmesiyle elde ediliyor.
-
tahref156 bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
swordfish bunu yazdı:
Ah birde inanabilsem bunu türklerin yaptıgına herkezden çok ben sevineceğim ama.
Motoru almanyadan, kamerası japonyadan, yazılımı israilden, diğer parçaları, çinden tayvandan v.s yerlerden gelmiştir.
Biz yapsak yapsak montajını yaparız onuda yabancı muhendisler eşliğinde :)
-----------------------------konuya sewinerek geldim ama yaşama sewincimi bitirdin hocam :D
-----------------------------Bunlar kessinlikle doğru şeyler... Normal de okullara tablet pc verecek tayyip amca, ve bu verilecek olan tablet pc yine malesef ki bizlere ait değil.
-----------------------------kesinlikle doğru olduğunu nerden biliyorsun çok merak ettim bana kaynak versene? ANKA'yı beğenmediğiniz mühendislerimiz yaptı, tablet bilgisayarlar dışarıdan alınacak olsaydı bu sene dağıtılırdı.. yerli firmaları bir araya topladılar görüştüler 5 firma yapabilecek düzeyde özellikle vestel öncülük edecek ortak bir çalışma ile tabletler yapılacak katma değer yaratacak ülkede ayrıca üzerinde çalışmaları sürdürüp yerli bir marka ile piyasayada sürecekler.. ben kaynak vermiyorum.. ben senin dediğine inanmadım sende benim dediğime inanma :).. merak edersen araştırmayı dene zaten bana vahiy gelmedi arayan bulur.
-
komutanım heronları geri çekelim çok kayıp verdiriyorlar yerine ankaları geri çekelim diyecekler yani.