folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İnternet Bağımlılığı Eroin Gibi Tehlikeli, Ayrı Kalınca Titreme Ve Terlemeye Neden Oluyor.

İnternet Bağımlılığı Eroin Gibi Tehlikeli, Ayrı Kalınca Titreme Ve Terlemeye Neden Oluyor.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

Son yıllarda özellikle 16-24 yaş arasındaki gençlerin interneti bağımlılık derecesinde kullandığı, bilgisayarın karşısından kalkınca, titreme, terleme gibi belirtilerle internet eksikliğinin kendini gösterdiği bildirildi. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, derneğin Adana Şubesince düzenlenen “İnternet Bağımlılığı” konulu konferansta, internet kullanımının Türkiye’de son 5 yılda yüzde 700 oranında arttığını ifade etti.

internet-bagimliligi.jpg

Yeşilyaprak, araştırmalara göre, Türkiye’deki kullanıcılardan yüzde 40′ının kendini bağımlı olarak gördüğünü; internet bağımlılığının kişiyi “sosyal çekilme” diye adlandırılan rahatsızlığa ittiğini bildirdi.

Özellikle gençlerin interneti bağımlılık derecesinde kullandığına dikkati çeken Yeşilyaprak, şunları kaydetti: “İnternet Bağımlılığı bilgisayar başından kalkınca, internetin eksikliğini hissetmek, titreme, terleme gibi belirtilerle kendini gösteriyor. İnternet bağımlılığı kişiyi sosyal işlev bozukluğuna kadar götürüyor. İnternet bağımlılığı, en az madde bağımlılığı kadar tehlikeli. Madde bağımlısı olan kişiler bağımlı oldukları maddeden uzaklaştırılarak tedavi edilebiliyor. Ancak, henüz bir hastalık olup olmadığı üzerinde tartışmaların bulunduğu internet bağımlılığı ile ilgili bir tedavi süreci malesef bulunmuyor.

0806.jpg

ABD’deki bir araştırma, 189 milyon internet kullanıcısından yüzde 6-10′unun bağımlı olduğunu gösteriyor. ABD’de internet bağımlılığını tedavi amacıyla özel merkezler açılıyor.” Yeşilyaprak, kişinin hayatından internetin birden çıkarılamayacağını. interneti doğru ve bilinçli kullanmayı öğretmenin en doğru yaklaşım olacağını belirtti.

Kaynak: vakit

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

internet benim için 1. derece ihtiyaçtır yemek su gibidir

özellikle tahribat :D apayrı yeri vardır bende aradığım herşeyi bulmuşumdur burada

internet bağımlıları için bu alemden ayrı kalmak yağ gibi erimektir

Allah düşmanımın başına vermesin :D

ilk pc yi açtığımda msn ve tahribatı açıyorum zaten giris sayfam tbt :D

bi gün girmesem bi eksiklik oluyor bende

not: haftaya askere gidiyorum nasıl ayrı kalacaz bu ortamdan off yaa :( şimdiden sıkıntılar sardı

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IRF
    IRF's avatar
    Erkek
    evet yesilay konferanslarında fln internet bağımlılığından da söz ediliyor artık... yakında da tahribat bağımlılığından söz ederler :P

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilemem83
    bilemem83's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    at,avrat,tahtibat,birasda su..:)

Sizler, Bizlerden Mekanik Sinyaller beklerken , Bizler de Sizlerden Beyin Sinyalleri bekliyoruz!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Erkek

Ne diyon kardeş,

Yan inşaat bizim telefon ahttını koparmıştı 3 gün netsiz kaldım ve cuma günü akşam üzeri eve gelirken;

"eğer bu günde bağlanmazsa hafta sonu hiç bağlanmaz ne yapacam" diyordum.

Sokağa döner dönmez, sokağın en sonundaki telefon hattıma bakarak geldim ve kendimin bile şaşırdığım bir olay dikkatimi çekti.

odama girdim ve masamın üzerindeki modemin o yemyeşil lambasının yandığını görünce bi rahatlama hissettim. Meğer kaç gün sitresliymişim. Hiç birşey yapmadım hemen üstümü çıkarmadan pc'yi açtım bi kaç siteye girdim baktım vs bi gazımı aldım :D

İnternete aşığım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    doktordanger
    doktordanger's avatar
    Erkek
    internetsiz  yaşıyamam hem daha 16 yaşındayım acaba ileride ne olcakk.yakında ALLAHIN iniyle dizüstü alcam işte o zaman hayatım kaydı:s

Yeni wep sitem www.bilisimbilim.com inş reklama girmez::).Yaw reklamsa söyleyin kaldırız. her türlü haberi bulabilirsiniz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    Babamın gazetedeki bu haberi çerçeveletip masama koymasındaki derin manayı düşünüyorum.Ben bir bağımlıyım aq :D

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek
    nabalım ekmek parası :D
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek
    bende bağımlıyım anasını satayım. eve geldimmi direk atlıyom pcye inşşalh kurtuluruz

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek
    sıkıyor bu internet ortamı beni yaa...açıyorum msn i sabahtan sonra etrafta takılıyorum...en fazla 2 saat oturabilirim bu aletin başında...bende mi bir sorun var :|

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek
    Kız arkadaşımın lafı "sen bilgisayarını benden fazla sevıyorsun" neden oyle dıyor bır turlu cozemedım :)
Toplam Hit: 4130 Toplam Mesaj: 31