İnternet Bağımlılığı Eroin Gibi Tehlikeli, Ayrı Kalınca Titreme Ve Terlemeye Neden Oluyor.
-
internet devasa bir nimet ama bağımlılık olayına gelince, gerçekten iğrenç bişey saatlerce başında oturmak.
eskiden basketbol oynardık sinemaya giderdik.okuldan kaçar kenar mahallerde hocalarımız görmesin okey bilardo oynardık.
şimdiki çocuklarda bile maalesef oyun bağımlılıklarından başlıyor .yıllardır gelenek olan güzel çocuk oyunları bile tarih olmak üzere...anti sosyal bir toplum olmak hiçte iyi bir şey değil. hastalık haline gelmeden çözüm bulunması gerekir.
-
zigana bunu yazdı:
-----------------------------internet devasa bir nimet ama bağımlılık olayına gelince, gerçekten iğrenç bişey saatlerce başında oturmak.
eskiden basketbol oynardık sinemaya giderdik.okuldan kaçar kenar mahallerde hocalarımız görmesin okey bilardo oynardık.
şimdiki çocuklarda bile maalesef oyun bağımlılıklarından başlıyor .yıllardır gelenek olan güzel çocuk oyunları bile tarih olmak üzere...anti sosyal bir toplum olmak hiçte iyi bir şey değil. hastalık haline gelmeden çözüm bulunması gerekir.
-----------------------------cozum ne olabilir h0cam?bir fikrin var mi? ya da bir fikri olan var mi?
-
harbiden bende çok bağımlıyım, bağlımlılıktan ziyade sosyal hayatım çöktü :|
bi olayı anlatıyım , geçenlerde fish e de anlattım , bi arkadaşla yemeğe çıkcaz, yanımızada kızları aldık. eski ben olsa yemekten sonra yediklerimi eritmeye giderdim kızlarla , şimdi kızların yanından kaçmak için yok cd alcam, yok şunu yapcam filan diyip uçuyorum :(
ulan o değil kızlar süperdi :| 2 laf edemedim kitlendim kaldım terlemeye filan başladım :|
of off bide oturdukça göt büyütüyoz aq
-
bendede internet bağımlılığı var girmediğim zaman aklımdan cıkmıyo baslıom eve gidince nete girerim msn de takılırım cart curt hatta bazen kendi kendime diom bugün acmıcam amk pc yi eve bi gelince dayanamıyom :S geleceğin en önemli hastalıklarından biri pc yası 8-10 yasına kadar düştü.
-
bilgisayar ve net olmadımı dvd oda olmadımı unutuyorum ama bılgısayarlı bır ortamda bılgısayara oturmadan olmuo :| cok denedım 15 dk gezıom bı bakam ne olmus msnde tahribat nası derken :D aksam olmus
-
yaw bilgisayar dan istesem de kurtulamam iş icabı mecburuz ayrıca msn yide artık iş için kullanmaya başladım öle chat felan da yok hepsinden kurtulsamda tahribat gerçekten bağımlılık yapıyo son bir senedir nerdeyse her gün tahribat açıyorum ha neden açıyorum çünkü benim gibi hergün aynı siteyi açan bir sürü mürit olduğu için netten de vazgeçsek günde en az 2 saat tahribata girmem lazım pazar günü izinliyim girmeyince forumu komple tarıyorum yeni ne var diye türkiyede değil dünyada bi tanesin
-
Jiqsaw bunu yazdı:
-----------------------------
zigana bunu yazdı:
-----------------------------internet devasa bir nimet ama bağımlılık olayına gelince, gerçekten iğrenç bişey saatlerce başında oturmak.
-----------------------------cozum ne olabilir h0cam?bir fikrin var mi? ya da bir fikri olan var mi?
-----------------------------
çözüm zor.çünkü monitör suratımıza bakarken zor. ama yazılım işiyle uğraşan arkadaşlara saygı duymak lazım onlar bu işin ilmi tarafıyla uğraşıyor.zamanla uzmanı olurlar.uzman ve üstad olan arkadaşlarımızda var. gel gelelim oyun ,sörf,chat olayı gereğinden fazla oldumu fiziksel olarak bile etkileniyoruz.ya göbek çıkıyor yada gözlük taktırıyor.eskiden merak ettiğimiz bir konuyu birilerine sorar yada araştırırdık.şimdi anında google dan ulaşıyoruz.kitap okumak yerine nete bakıp inceliyoruz.cep telefonu yokken yada msn yokken arkadaşlarla kahvehanede ve park gibi yerlerde buluşuyorduk.şimdi ne gerek varki.? alo diyor yada msj atıyoruz.oda maliyetli olduğu için msn tercih ediyoruz.peki sevdiğimiz arkadaşımızla bu sanal ilişki yeterli oluyormu? kameralı görüşmede yaptıkmı 5 dk sonra usanmaya başlıyoruz neden ? nette çok işimiz var .....aslında bir bok işimiz yok. sonra o arkadaşımıza karşı özlemde yok oluyor..beyin kendini yormuyor neden yorsunki google varken ve hazır ödevler varken...
işin diğer tarafı ise lisede görmüşsünüzdür.ileriye ve geriye ket vurma kavramını. bir log dosyası çok küçük..jpg biraz büyük.mp3 ve sırasıyla mp4 en büyük .beyin günlük olayları gördüğünü kaydeder sürekli..harddisk gibi.biz ne yapıyoruz uzun süre tv başından pc başından kalkmıyoruz ve video olarak ta beyinde lüzumsuz mb lar gb lar gezinmeye başlıyor.10 sene önce izlediğimiz filmi yeni seyrettiğimizde tekrar hatırlıyoruz çünkü zipli dosya şeklinde bir yerlerde bekliyor. İmam ı azam ın hafıza ve zeka güçlülüğü buradan geliyor.adam yürürken yerden başka yere bakmıyor.mezar taşlarını bile okumazmış. aynı anda iki sayfayı okuyarak bir kaç saatte hafız olmuş.biz ise beynimizi katlediyoruz..müzikler bir taraftan binlerce resim öylesine yüzlerce video görüntüleri vs... sonra ne oluyor? unutkanlık başlıyor embisilleşiyoruz.. pc demek her şey demek gibi..biz olmadan net alemi eksik kalır yada biz eksik kalırız.şu an için pc ye nete yabancı çok kişi var .aşağı yukarı 40 ın üzeri diyebiliriz.şehirde oturan ve lise üniversiteli herkeste msn var en azından..
her şey karınca kararınca güzel.hayatımızı dengede tutmak lazım.işimiz bitince yada saatimiz dolunca son vermeyi bilmeliyiz..
-
la bu konferansı bekliyordum sabırsızlıkla. konferans saati kızla gezdim :D sağlık olsun. :P
-
zigana hocam cok iyi anlatmis..
-
internet ve bilgisayar kullanma yas siniri da gittikce artti :D sik kadar bebelerin bile official web page leri war :D