folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İnternet Olmasaydi ?

İnternet Olmasaydi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek

Mesela chipdede soyle bisi  buldum :) 

- İnternet olmasaydı bir ansiklopedi setine 1000 dolardan fazlasını ödememiz gerekecekti.

- e-posta yerine geleneksel postalarla uğraşacaktık. Bu da, bir yılda pul için 6.3 trilyon dolar para harcanması anlamına gelecekti.

- Google, Twitter, Facebook, e-bay gibi şirketlerin hiçbiri olmayacaktı; doğal olarak bu şirketlerde çalışan önemli bir iş gücü işsiz kalacaktı.

- İnternetle bağlantılı her meslek, aynı zamanda ortalama 2 farklı mesleği de doğrudan etkiliyor. Yani internet işinde çalışanların olmaması, dolaylı olarak diğer meslekleri de etkileyecekti.

- Mısır gibi ülkelerde yaşanan isyan ve devrimler, internet olmasaydı yıllar sürecekti.

antivirus tarafından 20/Eki/14 10:30 tarihinde düzenlenmiştir

Nev-i Şahsına Münhasır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patron_38
    patron_38's avatar
    Erkek

hocam haklısın herşeyin bir başlangıcı var ama elektronik olayıbambaşka birşey zaman makinası olsa 300 yıl geriye gitsen akıllı telefon ve projektörle kendini peyganber ilan eder dünyaya hükmedersin. tv ler telefonlar pc ler radarlar rodya lar bunları düşününce içinden çıkılmaz bir hal alıyor olay

milyon yıl sen yaşa ama şuanki teknolojinin temeli en fazla 200 yıla dayansın garip bir olay 

yan cizdim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

vakit geçirecek bişey olmazdı, tv de kaçırdığın bölümleri izlersin falanbukadar sağlam hoş muhabbetler olmazdı düşünsene ben sakaryada yaşıyorum şırnaktan birisiyle görüşebiliyorum. para alışverişi böyle mümkün olmazdı. hiç tanımadığın birisi para gönderebilir. vs....

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    antivirus bunu yazdı

Sa hocalar

Dunya teknoljide aldi basini gidiyo buma parelel olarakta  internet sektoru cikti ortaya .

Ve gelecekte ne olacagini kestirmek artik mumkun degil dakikalar icinde degisen bi dunyada yasiyoruz artik.

Ve bu dunyada ki en buyuk kitle ilestisim ağı olarak interneti kullnıyoruz.

Peki internet olmasaydi ne olurdu ? Bunu merak ediyorum.

Teknoloji bu kadar gelisirmiydi mesela veya dunya daha yasanilir bi yer olurmuydu savaslar olmazdi belki ?

Eskisi gibi daha cok muhabbet klasik olarak samimi bi hayat olurmuydu yine ?

Biraz beyin fırtınasi yapalim sizce neler olurdu ?

"Olasılıklar, henüz gerçekleşmemiş, dolayısıyla hakkında bilgiye sahip olmadığımız konular hakkında tahminler yürütebilmek için kullanılan matematiksel yaklaşımlardır. Yaşanmış bir olayla ilgili istatistiki bilgimiz %100'dür. Olasılık hesabıyla bunun üzerine bilgi ekleyemezsiniz. Bu yüzden yaşanmış olaylarla ilgili olasılık hesapları anlamsızdır."

http://www.evrimagaci.org/fotograf/108/6477

Yakın tarihi hayali olarak yeniden yazmak gerekir ki bunun için çok çaba sarfetmek lazım. Temel yaklaşımlar bile zincirleme olarak birbirine bağlı olacağından kolay kolay açıklanamazdı. Üstteki makaleyi okursan bunun hesabını neden yapmamak gerektiğini anlayabileceğini düşünüyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piiiranha9242
    piiiranha9242's avatar
    Erkek
    skyvalet bunu yazdı
    patron_38 bunu yazdı

aq bende hep şunu merak ederim

insan oğlu kaç milyon yıldır dunya üzerinde hadi bunu geçtim milattan sonra 2000 yıl sen mal gibi yala son 100 yıl herşeyi bul aq binlerce yıldır ne bok yemiş atalarımız da herşey son 100 yılda patlamış bunu bir türlü çözemeiyorum 100 yılıda geçtim la daha düne kadar monopolik den polifonik telefononlara geçtiğimizde büyük bi çağ atlamıştık 3310 bir devrimdi şuan bilgisayarları cebimizde taşıyoz :) 98 de pc im vardı şuanli telefonum onun 5 katı bi 10 yıl sonra neler olacak çok merak ediyom 

Aynen katılıyorum...

http://www.tahribat.com/Forum-Bilgisayar-Ve-Bircok-Teknolojinin-Bulunma-Sebebi-1947-Roswell-Ufo-Vakasi-Olabilirmi-121576/1/-/-/20

.d.d

..Morali hep bozuk olan insan..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

big brother milleti izleyemeyeceği için fitil olurdu

ama uydular olmasaydı

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek
    piiiranha9242 bunu yazdı
    skyvalet bunu yazdı
    patron_38 bunu yazdı

aq bende hep şunu merak ederim

insan oğlu kaç milyon yıldır dunya üzerinde hadi bunu geçtim milattan sonra 2000 yıl sen mal gibi yala son 100 yıl herşeyi bul aq binlerce yıldır ne bok yemiş atalarımız da herşey son 100 yılda patlamış bunu bir türlü çözemeiyorum 100 yılıda geçtim la daha düne kadar monopolik den polifonik telefononlara geçtiğimizde büyük bi çağ atlamıştık 3310 bir devrimdi şuan bilgisayarları cebimizde taşıyoz :) 98 de pc im vardı şuanli telefonum onun 5 katı bi 10 yıl sonra neler olacak çok merak ediyom 

Aynen katılıyorum...

http://www.tahribat.com/Forum-Bilgisayar-Ve-Bircok-Teknolojinin-Bulunma-Sebebi-1947-Roswell-Ufo-Vakasi-Olabilirmi-121576/1/-/-/20

.d.d

mürid bunun sebebi teknolojik gelişimi düz bir çizgi olarak algılaman ama öyle bir şey yok. logaritmik şekilde gelişme gösteriyoruz ve geçmişe göre kollarımız dört bir yana yayılıyor artık. mikrodan makroya olabildiğince yardırıyor bilim dünyası ve bir yerde bulunan şey diğerinde de hemen kullanılabliyor.

örnek vermek gerekirse sen bebekken yürümeyi konusmayı 1 yılda söküyosun. ama seni 20 yasında düzgün bir egitime soksak kuantum fiziğini öğrenirsin 1 yılda. gibi :)

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

İnsanlar daha mutlu, sosyal ve çalışkan olurlardı.

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

bence asil soru internet olmasaydi olmamali.

Bunun asil tarihcesi elektirigin tarihcesi ile baslar. Elektrikli aygitlarin üretilmesi internetin temelidir.

Nasil ki para olmasaydi ne olurdu demenin sacmaligi gibi. Cunku insanoglu ticareti degis-tokus üzerine yaptigi icin para olmasaydi onun yerine yine evrensel bir arac dogacakti.

Kisacasi herseyin dogumu birbiriyle baglantili. Bagimsiz dusunmek yanlis.

not: benden önce Horbador'da bu konuya deginmis.

Florenzi tarafından 20/Eki/14 16:00 tarihinde düzenlenmiştir

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

para olmasaydı keşke

ZalımMadam.10.07.24
Toplam Hit: 5525 Toplam Mesaj: 43