folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder İnternet Sorunumu En Uyguna Nasıl Çözerim?



İnternet Sorunumu En Uyguna Nasıl Çözerim?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2005
    Erkek

    vodafone kullanan bir sim kart varsa 179 tl sinirsiz paket veriyor.
    Bana ne var kisminda gozukuyor bende varsa sim kart bir dene.Bunlarin disinda yeni hat alip kampanyali yuksek gbli paketlere bakabilirsin eski numarani birakip.
    En kotu Bimcell hediyeli paktetleride bir secenek.

    Aklima baska bisi gelirse yazarim.

     

     


    ## sen istiyor duj verecek yüz daha
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2003
    Erkek

    Bir mürid buglu sınırsız tarife yapıyordu 


    Syntax error..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GuArDiAn55
    GuArDiAn55's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2015
    Erkek

    Çok sinirlendim. Ucuza paket niye yok ulan? İnternet Servis sağlayıcıları, her sene milyarlarca tl para kazanıyor. Ama pandemide öğrencilere ilaç gibi gelecek uygun fiyatlı sınırsız paketler satışa konulmuyor. Bi bakayım dedim türkiye telekomünikasyon pazarı ne alemde? Arkanıza yaslanın kendinize bir çay koyun uzun bir yazı olacak.

    Turkcell 2020 2. Çeyrek finansal raporuna göre 2019 net kâr 3.2 milyar ₺

    Turktelekom 2020 2. Çeyrek finansal raporuna göre 2019 net kâr 2.4 milyar ₺

    Vodafone Türkiye açıklamamış net kârını.

    Turkcell+Turktelekom ikilisi 1 yılda 5.6 MİLYAR TL NET KÂR elde etmiş. Bakın giderler çıkarıldığında bu kadar kâr elde etmişler paranın miktarına bakın. Kimlerin cebine gidiyor ulan bu para? Parayı kıranlar servetlerinin küçücük bir kısmı ile sorunları çözebilecekken neden sessiz sedasız duruyorlar?

    Chapter 1: Turkcell ile başlayalım.(Turkcell=Turkcell İletişim Hizmetleri Anonim Şirketi)

    Turkcell İletişim Hizmetleri Anonim Şirketi, 15 ocak 1993 yılında, İstanbul Vergi Dairesinde marka tescili yapılarak kurulmuş. Çukurova holding sahibi Mehmet Emin Karamehmet ve MV Holding sahibi Murat Vargı ikilisi kurmuş.

    Araştırdıkça vay anam neler dönmüş diyorum. Çünkü 2020 yılında yani günümüzde Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. sahipleri turkcell.com.tr’ye göre şöyle;

    • %51 Turkcell Holding A.Ş. (Karmakarışık bir geçmiş gerçekten. Boş vaktimde daha da araştırmak istiyorum. Mehmet Emin Karamehmet’e haciz felan gelmiş. Google'da çok enteresan haberler çıkıyor. Sonra satılmış falan günümüzde ise Turkcell Holding A.Ş. isimli yeni bi holding kurulmuş %51 hissesi bunların. Bu firmanın sahiplerine geleceğiz.)
    • %0.05 Çukurova Holding (Kurucu Mehmet Emin Karamehmet’in hala %0.05 büyüklüğünde bir hissesi mevcut. Hatıra olarak mı tutuyor acaba merak ediyorum. Turkcell holding A.Ş. de çok daha fazla hissesi bulunuyor. Değineceğiz.)
    • %48,95 Halka Açık (Borsalarda işlem gören miktar)

    kap.org.tr’ye göre ise şu şekilde;

    • %51 Turkcell Holding A.Ş.
    • %7.11 CITIBANK N.A.
    • %41,89 Diğer

    Özetlersek; Günümüzde Turkcell’i yöneten firma %51 ile Turkcell Holding A.Ş. ismindeki firma.

    Turkcell İletişim hizmetleri A.Ş. Yönetim kurulu ise şu şekilde;(Bu kurul çok ta önemli değil. Turkcell Holding A.Ş. ne derse o olacak zaten üstünlük onlarda. O firmada alınan kararları aynen tekrar dosyalayacaklar. Ne güzel iş dimi? :P)

    Bülent Aksu (Yönetim kurulu başkanı. Aynı zamanda hazine ve maliye bakan yardımcısıymış.)

    Hüseyin Aydın (Yönetim kurulu üyesi. Aynı zamanda Varlık Fonu A.Ş. yönetim kurulunda.)

    Afif Demirkıran (Yönetim kurulu üyesi. Akp dış ilişkileri başkan yardımcısıymış.)

    Nail Olpak (Yönetim kurulu üyesi. Akp ye yakın oldukça fazla kuruluşun yöneticiliğini yapıyor.)

    Christopher James Powell(Yönetim kurulu üyesi. Alfa Telekom Turkey Limited’in çatı şirketinde yönetici.)

    Ingrid Maria Stenmark(Yönetim kurulu üyesi. Sonera Holding B.V. Yönetici)

     

    Chapter 2: Kim ulan bu Turkcell Holding A.Ş.

    Bir ara Türkiye Varlık Fonu A.Ş. bu şirketin hisselerine sahip olmuş. Sonra rus firması Alfa Telekom’a satmışlar falan. Ayrıntılı araştırma gerekli gerçekten. Ortada fena bir durum var. Bir şirketin yönetimi için başka bir şirket kurulmuş. Ne saçma iş bu böyle? Turkcell Holding A.Ş. ortaklık yapısı ise davalarla falan dolu. Devlet yani Türkiye Varlık Fonu A.Ş. da işin içinde.

    Kap.org.tr’ye göre Turkcell Holding A.Ş. hisse dağılımı an itibari ile şu şekilde;

    • %25,92156862745098 Alfa Telekom Turkey Limited
    • %47,09803921568627 Sonera Holding B.V.
    • %26,98039215686275 Çukurova Holding

    Yönetim kurulu, bu 3 ortakların hisselerine oranla oluşturulmuş. Şahısların isimleri şu şekilde;

    Mustafa Kıral

    Ingrid Maria Stenmark

    Robert Wilhelm Andresson

    Hannu Matti Makinen

    Sally Pryce

    Gülsün Nazlı Karamehmet Williams

    Hasan Tuvan Yalım

    Yabancıların kazanması için 3 kuruş paramızı aptal hızlarda fahiş fiyatlara paket alarak internete giriyoruz, telefonda konuşuyoruz, mesajlaşıyoruz... Ulan kimse de çıkıp aga biz ne yapıyoruz dememiş. Mehmet Emin Karamehmet sen nasıl bir dehasın ki telekomünikasyon pazarı oluşturmuşsun. Ve ayrıca sen nasıl bir (buraya hakaret gelecek dava felan açar diye yazmak istemiyorum bunlar çok zengin hayatımı bitirirler) borç batağına düşüp yabancılara hediye etmişsin resmen Turkcell'i? Hükümet ile olan ilişkilerin ne derecede bu batışta rol oynuyor vs. Bi yakalasam çok sorum var. :D

    https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/varlik-fonu-turkcellin-en-buyuk-hissesini-satin-aldi-5880785/ şöyle de haziran 2020 haberi mevcut.

    Haberi özetlersek;

    Sonera holding B.V.(Telia Company) %47,09 oranındaki hissesinin %24.2’sini 530 milyon dolara Türkiye Varlık Fonu A.Ş. ye satacak. Karamehmet ailesi batmış valla nasıl olmuş bilmiyorum. Adam cidden digiturk, turkcell vb. kafası çalışan adam kredi batağına düşmüş. Ziraat bankasından 1.6 milyar dolar kredi almış. Teminat olarak turkcell’deki hisselerini göstermiş. Şimdi habere göre Çukurova Holding de hisselerini varlık fonuna satacakmış. Gazeteciliğin hakkını vermiş haberi kim öğrendiyse gerçekten.

    2020 yılında tamamlanacakmış satın almalar.

    Kısacası Turkcell’in sahibi Türkiye Varlık Fonu olacak. Satın alımlar sonrası %51 olacak Türkiye Varlık fonunun oranı.(Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Elde ettiği hisseleri niye ruslara (Alfa Telekom) sattı? Ne kadara sattı?)

    Turkcell’in %51 hissesine sahip şirketin %24,2 si 530 milyon dolar değerindeyse turkcell’in kaç liraya yabancılardan satın alındığını hesaplarsak; Turkcell’in piyasa değeri 4.294.279.695 dolar. Yaklaşık 4.3 milyar dolar değer biçmişler Turkcell’e. Turkcell 2.2 milyar adet hisseden oluşuyor. Borsa istanbulda 1 turkcell hissesi 15,3 tl 2.2 milyar ile çarpıp dolara çevirirsek 4.326.478.149 dolar ediyor. Vay arkadaş 32.198.453 dolar indirim yapmışlar kârdayız ve ek olarak turkcell yerli olmuş oluyor yeniden. En başında yerli olmamasının sebebi zaten varlık fonu. ruslara (alfa telekom) sattın. Hükümetin kontrolünde olacak tabi.

    Öf be. Çok bunalttı bu araştırma. Kısacası Alfa Telekom ve Sonera Holding gibi (hakaret) yüzünden ben kendi ülkemde internete fahiş fiyatlar ödüyorum sefasını bu (hakaret) çekiyor. Kapitalizm yanlış uygulandığında sonuçları nereye gidiyor görüyorsunuz.

    Christopher James Powell, Ingrid Maria Stenmark, Robert Wilhelm Andresson, Hannu Matti Makinen, Sally Pryce bu beş ismi unutmayın.. Buldunuz enayileri, kaptınız şirketin yönetimini. Elbet gün gelir devran döner. imkansızlıklar ile çok aşırı yavaş olabilir ama elbet bir gün siz de bir bakmışsınız geleceğin teknolojileri için bizlere para ödemek zorunda kalacaksınız. Elbet bir gün..

    Türk telekom'u araştırmak dahi istemiyorum.. aşağı yukarı aynı senaryo.

    Buraya kadar okuduysanız okuduğunuz için teşekkürler. 3 saat falan uğraştırdı. kimse okumasa dahi en azından 3.2 milyar ₺ paranın % kaçı kimlere gidiyor bunu öğrenmiş oldum. 

    Hatalardan da ders çıkartalım, olur da ilerde firma kurup büyütürseniz;

    1- Firmanızı yabancılara asla satmayın.(ölü firmaya fahiş fiyatla alıcı bulursanız koy a. sat gitsin tabi o ayrı konu :d)(misal oyun firmaları :d piyasayı çinlilere kaptırmamak için(tencent) amerikanın devasa para harcamaları sonucu devasa rakamlara satıldı. yoksa kim ne yapsın 10 adet hyper casual oyun geliştirmişsin 168 milyon doları kim verir amk? yatın kalkın çin'e dua edin yerli oyun girişimcileri. bir de amerikanın çin'e olan nefretine. peak games'i ayrı tutuyorum peak games çok aşırı ucuza gitti bence. adamların oyunları zaten devasa gelir düzeylerine ulaşmış, daha da ulaşacak oyunlar çıkartırlardı iş modelleri buna çok müsait.)

    2- Firmanızı asla devlete satmayın. Anlık döviz ihtiyacı için gözünün yaşına bakmaz yabancıya satarlar. Acısını vatandaşlar çok ağır öder. (mevcut hükümetin ekonomi işleyiş modeli şu şekilde bence; devleti, devletin elindeki şirketleri satarak anlık olarak rahatlat. yabancı şirketlerin senin vatandaşını sömürmesine göz yüm. sen devletin kasasını biraz rahatlatınca şirketi geri al. devlet vatandaşa hizmet edeceğine vatandaş devlete hizmet etsin. devleti şirket gibi yönetmek bu oluyor. sonuçlarını da görüyoruz. Çok yazık çok..)

    Konu amacından sapsın rahat rahat konuşalım şu konuları. Konuşulmayınca kimsenin haberi olmuyor. Konunun çözümü de yok zaten. Her türlü para gidecek.


    HACKEROKAN!
Toplam Hit: 9872 Toplam Mesaj: 14
internet