İnternette Sorgulanan İsimlerin Başkası Tarafından Alınması.
-
Merhaba,
Ben zaman zaman aklima gelen guzel isimleri sorgulatiyor, not aliyorum belki ilerde lazim olur diye. Ama bir sure sonra alacakken sorgulattigimda baskasi tarafindan alinmis gorunuyor. Bu tur durumlarla karsilasan arkadaslar oldu mu acaba?
Sorgulattigim site: www.sistemhost.com
Konuyla ilgili bu firmaya mail attim, ama bizde bu tur seyler olmaz dediler. Ben de yapsam ben yaptim demezdim zaten.Sizlerin basina geldi mi bu tur durumlar acaba? Bu konuda guvenilir domain ismi sorgulama sitesi var midir?
Kolay gelsin..
-
Domain sorgulamalarının açılmasından beri var olan bir durum.
Çoğu kişininde başına gelen bir durumdur.
Domain firmaların %90 ı log tutar çatır çatırda alıp satar.
-
who.is den sorgulatsanıza hocam. böyle sitelerden sorgulatıyorsunuz. who.is en azından türk değil, hemen yumulmaz diye düşünüyorum
-
Peki bunun guvenli sekilde sorgulanacagi bir sistem var midir?
Bu tur durumlar sadece Turkiye'de olabiliyordur diye tahmin ediyorum.
-
benimde başıma geldi, isimtescil den sorgulatmıştım baktım alınmış, yabancılardan sorgulatıyorum artık
-
DawnOfDarkness bunu yazdı
Peki bunun guvenli sekilde sorgulanacagi bir sistem var midir?
Bu tur durumlar sadece Turkiye'de olabiliyordur diye tahmin ediyorum.
Domain pazarı aşırı kar getiren bir borsadır. Asıl türkiyede prof. internet alemiyle ilgilenen kişi sayısı az olduğu için türkiyede az bu durum.
Yurt dışında korkudan kendi scriptini yazan adamlar bile tanıyorum bu yüzden.
-
hocam tukticaret.net Türkiye de bu olayın ilk örneklerindendir.:)
-
HolyShit bunu yazdı
who.is den sorgulatsanıza hocam. böyle sitelerden sorgulatıyorsunuz. who.is en azından türk değil, hemen yumulmaz diye düşünüyorum
eyvallah.
-
Bu durumda vardigimiz sonuc tr de domain sorgulatmicaz artik. godaddy.com da sorgulatiyorum bazen de. Bakalim insallah almazlar.
-
Çakal Türk sitelerinden iş yapmayın diye bas bas bağırıyoruz ama, iş yapmayı bırak domain sorgulaması bile yapılmayacakmış demekki.
İş yapmayın bırakın batsın şerefsizer..
Ben pahalı bile olsa yabancı firmaları tercih ediyorum şahsen, kafam rahat.
-
trampfd bunu yazdı
Çakal Türk sitelerinden iş yapmayın diye bas bas bağırıyoruz ama, iş yapmayı bırak domain sorgulaması bile yapılmayacakmış demekki.
İş yapmayın bırakın batsın şerefsizer..
Ben pahalı bile olsa yabancı firmaları tercih ediyorum şahsen, kafam rahat.
Kendi insanimiz kazansa kötü olmaz, ama neden isini duzgun yapmak varken cakalliga kacilir ki anlamis degilim..