İnternette Tam Gizliliği Sağlamak?
-
noname bunu yazdıh2run bunu yazdı
vps guvenlimi ?
Bir VPS için güvenlik kriterleri nelerdir?
hojucuk bunu yazdıonce kullandigin internet servis saglayicisinin seni izledigi portlari bulur kapatirsin, uzerinede proxy ile vpnye baglanirsin.
yontem ve gizliligin sinirlari gereklilige yahut zorunlu acikliga (servis saglayicin ile olan baglanti en aza indirgenecek sekilde) gore ayarlanabilinir
yil 2013 olmasina ragmen , cred1t card ve kids p0rn tum hiziyla devam etmekte. gambazlananlarda genelde ya cd satisindan ya banka islemleri sirasinda , ya da supheli hayat tarzi nedeniyle patliyor.
gizli kalmak icin ayik olmak lazim. yoksa soyadi agaci gibi dallar uzanir , cicek acar en ufak byte kadar. dallanip budaklanmadan budaya budaya yol alacaksin, log yok. gecmis yok. kullan ve yok et seklinde.
Neler yapacağımdan ziyade nasıl yapacağım bilgisi lazım be usta :/
torpedo_XL bunu yazdınoname bunu yazdıDevilRullz bunu yazdıBazı VPN sağlayıcıları bunu kendileri sunuyor. Eğer sunmuyorsa, PeerBlock ile yapabilirsin
Abi kendi VPN sağlayıcım olmak istiyorum, bilgin var mı?
Hocam kendi vpn sağlayıcım olmak istiyorum derken kendi pc in üzerinden mi vpn oluşturup internete çıkacaksın. Böyle birşey yaparsan eğer normal internete girmekten hiçbir farkı olmaz.
Ha eğer Türkiye'de pc i var onda vpn server kurup o pc üzerinden nete çıkacak diyorsan o olabilir.
http://www.howtogeek.com/135996/
burada windows ortamında nasıl vpn server kuracağın anlatılıyor.
Aynı şekilde direk bağlantılarını da çeşitli telif hakkı savunucularının izlemesinden korumak istiyorsan PeerBlock kullanabilirsin.
Aşağıdaki konuda resimli anlatımını yapmıştım:
www.tahribat.com/Forum-Peerblock-Internette-Gezinirken-Maksimum-Gizlilik-2-178218/
Eyvallah usta, buydu aradığım (Y) Win7 için olanı var mı, fark ediyor mu acaba?
Hocam ben win 7 64bit te sorunsuz kullanıyorum, vpn kurarken aynı adımları win7 de yapsan yeterli
torpedo_XL tarafından 26/Eki/13 17:33 tarihinde düzenlenmiştir -
noname bunu yazdıDevilRullz bunu yazdı
Bazı VPN sağlayıcıları bunu kendileri sunuyor. Eğer sunmuyorsa, PeerBlock ile yapabilirsin
Abi bence sen VPN nedir bi öğren
-
Tam gizliliğln yazılımla çözümü yoktur. Fiziki çözümü vardır. Yani başkasının internetinden başka bir bilgisayardan gireceksin. Bilgisayarı değiştiremiyorsan tarayıcıda farklı bir profille gireceksin. Linux da konguelor mu ne buna benzer adı olan bir tarayıcı vardı. Kendini girdiğin web sayfalarına internet expolerer yada firefox gibi tanıtıyordu.
Bakanlığın biri tübitak a internette yüksek güvenlik nasıl olur diye sormuş cevap olarakta fişi çekeceksin almıştı. Yani internette en güvenlisi internete girmemektir. Sende bu mümkün değil bu nedenle başkasının netinden gireceksin.
Orası almanya. Cafe, park vb.de buraya nazaran daha çok free internet yada kablosuz ağ vardır. Onlardan gir. -
manhyak bunu yazdınoname bunu yazdıDevilRullz bunu yazdı
Bazı VPN sağlayıcıları bunu kendileri sunuyor. Eğer sunmuyorsa, PeerBlock ile yapabilirsin
Bildiğimi düşünüyorum, proxylinin bir kaç level üstü diyebilirim mesela. Sen özetle bir de hocam?
noname tarafından 26/Eki/13 21:40 tarihinde düzenlenmiştir -
noname bunu yazdımanhyak bunu yazdınoname bunu yazdıDevilRullz bunu yazdı
Bildiğimi düşünüyorum, proxylinin bir kaç level üstü diyebilirim mesela.
yaw bence proxy hicbi bok degil ya :) en ıyı VPS gelıyor bana.
-
Olgunisik bunu yazdıTam gizliliğln yazılımla çözümü yoktur. Fiziki çözümü vardır. Yani başkasının internetinden başka bir bilgisayardan gireceksin. Bilgisayarı değiştiremiyorsan tarayıcıda farklı bir profille gireceksin. Linux da konguelor mu ne buna benzer adı olan bir tarayıcı vardı. Kendini girdiğin web sayfalarına internet expolerer yada firefox gibi tanıtıyordu.
Bakanlığın biri tübitak a internette yüksek güvenlik nasıl olur diye sormuş cevap olarakta fişi çekeceksin almıştı. Yani internette en güvenlisi internete girmemektir. Sende bu mümkün değil bu nedenle başkasının netinden gireceksin.
Orası almanya. Cafe, park vb.de buraya nazaran daha çok free internet yada kablosuz ağ vardır. Onlardan gir.Abi ne çok biliyonuz ya :(
-
h2run bunu yazdınoname bunu yazdımanhyak bunu yazdınoname bunu yazdıDevilRullz bunu yazdı
Bildiğimi düşünüyorum, proxylinin bir kaç level üstü diyebilirim mesela.
yaw bence proxy hicbi bok degil ya :) en ıyı VPS gelıyor bana.
Bunu mu demek istediniz; VPN
-
DevilRullz bunu yazdıOlgunisik bunu yazdıTam gizliliğln yazılımla çözümü yoktur. Fiziki çözümü vardır. Yani başkasının internetinden başka bir bilgisayardan gireceksin. Bilgisayarı değiştiremiyorsan tarayıcıda farklı bir profille gireceksin. Linux da konguelor mu ne buna benzer adı olan bir tarayıcı vardı. Kendini girdiğin web sayfalarına internet expolerer yada firefox gibi tanıtıyordu.
Orası almanya. Cafe, park vb.de buraya nazaran daha çok free internet yada kablosuz ağ vardır. Onlardan gir.Abi ne çok biliyonuz ya :(
Ne demek istedin la? :)
@Olgunisik; Park cafe vb.den gireyim de, sabah akşam onlaynım ben, cafede mi yaşayayım..
-
noname bunu yazdıDevilRullz bunu yazdıOlgunisik bunu yazdıTam gizliliğln yazılımla çözümü yoktur. Fiziki çözümü vardır. Yani başkasının internetinden başka bir bilgisayardan gireceksin. Bilgisayarı değiştiremiyorsan tarayıcıda farklı bir profille gireceksin. Linux da konguelor mu ne buna benzer adı olan bir tarayıcı vardı. Kendini girdiğin web sayfalarına internet expolerer yada firefox gibi tanıtıyordu.
Ne demek istedin la? :)
Hem kesin konuşuyor hem de mışlı mişli :) Internetteki gizliliğin olmayışını tübitaka vs bağlıyor. Sanki CIA'den NSA'den falan bilgi almış.
-
usta benım bıldıgım VPN farklı VPS farklı .. vpn sanırım programla dırek pc nın ip i degişiyor. VPS ise direk yurt dişindan baska bir bilgisayara baglanip iş yapıyorsun.