İntihar Eden Japon Ressamın 24 Tablosu
-
Tetsuya Ishida 2005 yılında kendisini bir trenin altına atarak intihar etti. Tablolarından kendi yüzünü kullanan sanatçının intihar sebebinin eserlerinde gizli olduğu söyleniyor.
Makineleşen dünya ve insandan kurtularak, bir balık olarak özgür okyanusta yaşamayı hayal etmiş.anlamış ki hayalleri sadece küvetteki su ile sınırlı, imkansızlığı trenin önüne atlayarak imkan haline getirmiş.Dolayısıyla İçinde bulunduğumuz dünyayı çok doğru bir şekilde göstermiş...
-
Zaten meydana getirdiklerini kalitesizleştiren, yine onu meydana getiren. Gerçekten kayda değer, değerli ve mükemmel bir şey meydana getirdiğin zaman, çıkıp bir çatıdan kendini atman ya da kaza sonucu hayatını kaybetmen gerek.
-
apartman çocuğu işte
acıyorum zavallılara
-
onu bunu bilmemde bok yoluna niyazi olacağım bu adamla aynı sebepten
-
adamın büyük kaygıları varmış, kaymış..
-
Çizimler gayet iyide adamın durumu fenaymış
-
insanların çalışması saçma, bence insanların yapacağı şeylerin yüzde 80 ini makineler yapabilir. insanlar da bu makinelere bakar ve programlar olay biter, bir insanın 6 saatten fazla çalışması saçma, ülkemizde 9,5 saat bazen 10 saat asyada 12-13 saat acayip çalışma süreleri amk. bir de eğitim çalışma süresinin dışında tutuluyor yaşamaya zaman kalmıyor soktumun dünyasında.
-
bu resimler normal bi kafadan çıkamazdı zaten
-
Zekiymiş rahmetli... Çok beğendim...
-
resimlere bakınca intihar edesi geliyor insanın, çizen bu kadarını çizene kadar iyi dayanmış (:
edit: bu arada resimler aklıma şunu getirdi
http://www.youtube.com/watch?v=tfw0KapQ3qw
istanbul art culture society gibisinden seçmeli bir dersimiz vardı ünide, hocamız izletmişti sağolsun.
tamamını izlemek isteyenler youtube'a "charlie chaplin modern times" yazabilirsiniz.
muaythaist tarafından 06/Ara/13 23:49 tarihinde düzenlenmiştir -
mekanikleşmiş insanlar.. gayet iyiymiş
özellikle diziler genç beyinleri çok etkiliyor. dizilerin asıl amacı reklam çekip para kazanmak değil hepsinin bir amacı var. insanların büyük kısmının kişiliğini diziler oluşturuyor. özgün ve özgür kişilikler yetişmiyor.