İntihar Eden Japon Ressamın 24 Tablosu
-
sistemin kölesi olmayı vurgulamış.
-
Dunyada batsan hasta olsan zengin olsan sonucu gorebiliyorsun. Yanliz ölürsen sonu belli degil. olumu secmek zekice degil
-
RETRET bunu yazdı
insanların çalışması saçma, bence insanların yapacağı şeylerin yüzde 80 ini makineler yapabilir. insanlar da bu makinelere bakar ve programlar olay biter, bir insanın 6 saatten fazla çalışması saçma, ülkemizde 9,5 saat bazen 10 saat asyada 12-13 saat acayip çalışma süreleri amk. bir de eğitim çalışma süresinin dışında tutuluyor yaşamaya zaman kalmıyor soktumun dünyasında.
evet abi 6 saat fazla bile diyon ama insanlara boş zaman verirsen düşünmeye başlarlar. bu da bizi yönetenlerin istemediği tek şey.
-
Prometheus bunu yazdıRETRET bunu yazdı
evet abi 6 saat fazla bile diyon ama insanlara boş zaman verirsen düşünmeye başlarlar. bu da bizi yönetenlerin istemediği tek şey.
ya ne olursa olsun sikko bir sistem var su an.
calısan her insan aynı seyi söylüyor ak : "ögrenciligin tadını cıkar, buldugun bos zamanı ileride bulamayacaksın."
e haklılar da biraz. sabah 8/9, aksam 5/6, yok mesaisiydi yok trafigiydi hadi 7 diyelim.
bu sekilde haftasonları dısında insan yasadıgından ne anlayabilir ki.
-
Andrei bunu yazdıPrometheus bunu yazdıRETRET bunu yazdı
ya ne olursa olsun sikko bir sistem var su an.
calısan her insan aynı seyi söylüyor ak : "ögrenciligin tadını cıkar, buldugun bos zamanı ileride bulamayacaksın."
e haklılar da biraz. sabah 8/9, aksam 5/6, yok mesaisiydi yok trafigiydi hadi 7 diyelim.
bu sekilde haftasonları dısında insan yasadıgından ne anlayabilir ki.
iki tecrübeyi de kısa zaman önce yaşamış biri olarak söylüyorum, az bile diyorlar. bir de o haftasonları var ya nah sana ait. dinlenmekle geçirebilirsen ne ala. sadece evde oturma isteğini bile tatmin edemiyorsun ne gezmesi ne hayatı? ha bir de esnek iş saatleri diye birşey duyduğunda koşarak uzaklaş. aylık 10bin lira veriyoz deseler gene de kaç. türkçesi gecen gündüzün olmayacak şeklinde çevrilir.
-
haftasonu olayını az cok biliyorum kendi is yerimizden ötürü, dedigin gibi oluyor aslında.
kendi isinin patronu olmadıgın sürece o alarm sike sike kurulacak. he kendi isin olsa da teoride yine aynı seyleri yapıyorsun ama arada fark var tabi.
-
Andrei bunu yazdı
haftasonu olayını az cok biliyorum kendi is yerimizden ötürü, dedigin gibi oluyor aslında.
kendi isinin patronu olmadıgın sürece o alarm sike sike kurulacak. he kendi isin olsa da teoride yine aynı seyleri yapıyorsun ama arada fark var tabi.
kendi işin olsa zoruna gitmez en önemlisi o. ayrıca büyük ihtimalle herhangi bi maaşlı işten kazanamayacağını kazanırsın öyle ya da böyle. çalışırken hel kazandırdığın paraları görünce deliriyosun. üç kişiyle aylık 500bin net kar kazandırıp bin lira maaşla çalışmak gibi birşey var mesela. yaşadım bunu. hergün demişimdir keşke başka bi pozisyonda çalışsaydım da sayıları görmeseydim hiç olmazsa.
-
itfaiyeci bunu yazdı
sistemin kölesi olmayı vurgulamış.
-
raylar varsa intiharda vardır.
-
Sisteme tepkisini iletmiş intiharla olayı daha da büyütmüş,
mesajının her yere ulaşmasını sağladı bence.