folder Tahribat.com Forumları
linefolder Android - IOS Programlama
linefolder İos İçin İstediğiniz Uygulama Var Mıdır?

İos İçin İstediğiniz Uygulama Var Mıdır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

seyahat ettigim yerlerin km sini harita uzerindeki cizgisini suresini ortalama hizi haftalik gezi ise kamplama yerlerini gosteren bu ozetin tamamini sosyal medyada paylasabilecek bir uygulama yap.

bu dediklerimin hepsi endomondo saglik uygulamasinda var fakat amac saglik olunca 130km kosuyorum 2milyon kalori yakiom diye hesaplio hem indi bindi yapamiom.

sen bunlari direk seyahat ve dolasma adi altinda koy 0.99 cent e de kalorisini  gostersin bisiklet yuruyus ise.

araba ile gidiliosa aracin modelini girelim benzin tuketimini sonuc olarakta yol maliyetini cikartsin.

hadi optum.

caps

http://picload.org/image/lipraoa/screenshot_2014-06-20-00-55-32.png

şu uygulama çıkarsa önce ayfon alır sonra da bu uygulamayı alırım, yine de çok büyük konuşmıyım da yaparsan patlar hocam uygulaman

test 1 2
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaniSokucu
    CaniSokucu's avatar
    Erkek

Hocam nereden, nasıl çalışıyorsun bu derslere nereden ulaşıyorsun? Bende başladım internette iki üç video izledim bi şeyler yapmaya çalışıyorum sanal macte.

Şafak 1152!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@panxer, yapılır elbet hocam ama ben haftaya işe başlayacağım o yüzden çok zaman olmayacak, ara ara iş yapacak adam değilim maalesef o yüzden yarım kalır ama fikrin hoşuma gitti de işin çıkmaz noktaları olabilir gibi geliyor bana özellikle hesaplama konusunda.. ama yardımcı olurum dersen düşünürüm ben de :) swift değil hocam obj. C ile yapıyorum.. swift e baktım da daha yeni bir dil ve dökümantasyonu muhtemelen yetersiz olacak, takıldığım yerde işin içinden çıkamam..

@bordomavi, hocam ios un sdk sini bilmiyorum yani bu tarz şeylere izin vermiyor mu bilemiyorum.. android de bu aralamalar konusunda çok şey kısıtlıydı, daha önce bir hocaya proje yapıyordum, izin yok diye yapamadım bu da ses kayıtla ilgili bi şeydi.. onu aşanlar da sadece mikrofonu kaydediyor bu sayede az da olsa hoparlörden gelen sesi alabiliyorlar.. android böyle iken ios daha kapalı sistem olduğu için izin verileceğini düşünmüyorum..

ama baktım şimdi de yapılmış zaten demek ki yapılabiliyormuş.. bilmiyorum izin olayını v.s.

https://itunes.apple.com/us/app/call-recorder-free-record/id637819447?mt=8

@hsyn, evet fikir güzel ama yardım gerekiyor hocam bu işe.. ios da yeniyim ve biraz zamanımı alacak gibi.. google maps olayında sorun yok, her zaman google un apileriyle aram iyi olmuştur zaten android için de maps tabanlı bi şeyler geliştirdim sorun yok hatta günlük 100 bin limiti de aldım.. ama yine de gerek tasarım gerek bu hesaplama gerekse fikir konusunda desteğe ihtiyacım olacak. 

@canisokucu, hocam internette yığınla kaynak var :) ben "yazılımcı" nickli arkadaş sayesinde bi kaynak buldum ona baktım güzel ve sade anlatıyor.. ama yeterli değil tabii.. zaten temelim olduğu için benim çok sorunum yok. işte syntax a alışmak mesele ondan sonra ios un kütüphanelerini bilmek lazım bu ns ile başlayan zımbırtılar.. onun dışında form tasarımı eğlenceli görünüyor ama her kontrol için bazı spesifik özellikler falan var.. bunlar da pratikle kazanılır.. sana ben bi pm atıyorum

pm den vazgeçtim konu açayım da faydalansın arkadaşlar :)  

unbalanced tarafından 20/Haz/14 02:41 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

hocam yardımdan kastın projenin planlaması eksik gidikleri olması gereken şeyleri ise sonuna kadar yardımcı olur tbt ailesi ile mükemmelleştirir pisayasaya öyle sunarız da ben programlamadan zerre anlamam, ben sadece şu şöyle olsa güzel olur bu böyle olsa şöyle iyi olur diyebilecek biriyim. 

Araçların ne kadar benzin yaktıgı ile insanların ne kadar kalori yaktıgı mantıgı aynı hocam , bir veri tabanı oluşturup veya bulup araçların şehir içi ve dışı ortalama tüketimini baz alacaksın , insan için ise zor da olsa hazır bir veri tabanı bulunabilir sanıyorum 1km yürüyen insan ne kadar yakar bisikletli ne kadar yakar , dediğim gibi bu yakma olayı ( insan ve araç için ) ücretli olacak hesaplamalar dışında kalan

seyahat planlama , seyahate devet etme , hangi bölgelerde durulacağı , mola verileceği veya yemek yeneceği gibi ( ki bu uygulamayı otobus firmaları hatta şirketler firmalar bile kullanabilir uygun hale getilirse biraz da kurumsal düşünmek lazım ) eklemeler yapılabilmeli.

Ayrıca eklediğimiz arkadaşlarımızın yol güzargahlarını görebilmeli , izin verdiğimiz kişilerin o an hangi rotada oldugunu anlayabilmeliyiz , örnek veriyorum antalyadan istanbula giden bir rota ve denizliden istanbula giden bir rota , yollarının nerede kesiştiğini görüp orada birleşebilirler. 

Hocam uygulamaya işlevsellik katmak kolay :) 

Hatta şunu bile diyeblirim geçen gün 2 mevki arası uzaklık iddasına girdik , bizim elimizde senin uygulama olsa hedef belirtip uzaklıkları ve bize maliyetini belirleyip kapak edebilirdim karşı tarafı , he ne yaptım ? endomondo ile de olsa yolu ölçtüm biçtim kafa hesabı yaptım. Arada az da olsa KM farkı çıktı. 

Edit : He bunları google maps zaten gösteriyor diyenlere kırsalda yürüdüğünüzü düşünün diyorum , gps sizi anlık olarak takip eder , google maps ana yolları takip eder.

Edit 2 : Hocam kickstarter da proje aç sen en iyisi biz br kaç dolar gift yapalım : D canım çekti bak , tabi emeği geçenlere bi ismimi yazarsın : ) 

PanxeR tarafından 20/Haz/14 03:12 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

panxer yazılım alanında yardım beklemiyorum hocam, fikir öneri gidiş yolu .. yani bu fikri sen söyledin :) bana uzak bi konu kalori hesaplama bilmem ne v.s. ama varsa bi formülü şuyu buyu ben yaparım yazılımla o sorun olmaz..

sabah kalktığımda yazını daha iyi okurum ona göre tekrar bir şeyler yazarım.. bu kickstarter ı da hiç duymadım ona da bakarım neymiş.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 1960 Toplam Mesaj: 16