folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder IP Blacklist'e Düşmesi (E-Posta İle Alakalı)

IP Blacklist'e Düşmesi (E-Posta İle Alakalı)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

Selamlar,

İlgilendiğim bir domain ile ilgili bir ip blacklist e düşmüş. Nedeni de muhtemelen SPF kaydı yapmadan o domain'e ait bir eposta kimliği ile smtp2go servisi üzerinden otomatik eposta göndermem (maksimum 200 tane felan, o da birkaç günde, ara-ara). SPF kaydı yapmadım çünkü domain panele erişimim yok.

Ama burada bir tutarsızlık var. Aynı şeyi mesela smtp ayarlarından sender kısmını admin@tahribat.com olarak yapsaydım tahribat.com da mı blacklist e düşecekti?

Yoksa sorun bununla ilgili değil mi?

RockZs tarafından 24/Kas/16 15:50 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Hocam bildiğim kadarıyla ip blackliste düşüyor, domain değil. O yüzden bulunduğun sunucu ip kara listeye düşmüştür.

Yanlışım varsa yamultun.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoneInsane
    GoneInsane's avatar
    Erkek

İlgili domain adresinin PTR, A, SPF kayıtlarını yapman gerekiyor hocam, yoksa bu problem ile sıklıkla karşılaşır genelde 25 mail'in üzerinde global dünyada domain ip adresi blacklist e alınır. 

Ve temizlenmesi en erken 48 saat sürüyor. 

GoneInsane tarafından 24/Kas/16 16:06 tarihinde düzenlenmiştir

Ben her şeyden önce TÜRK milliyetçisiyim. Böyle doğdum, böyle öleceğim. Mustafa Kemal Atatürk
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    GoneInsane bunu yazdı

İlgili domain adresinin PTR, A, SPF kayıtlarını yapman gerekiyor hocam, yoksa bu problem ile sıklıkla karşılaşır genelde 25 mail'in üzerinde global dünyada domain ip adresi blacklist e alınır. 

temizlenmesi için kullanıcı olarak birşey yapmak gerekir mi?

ontedi bunu yazdı

Hocam bildiğim kadarıyla ip blackliste düşüyor, domain değil. O yüzden bulunduğun sunucu ip kara listeye düşmüştür.

Yanlışım varsa yamultun.

Evet, IP düşmüş fakat domain'in ip adresi. Burda şöyle bi' durum var, ben email i domain'in durduğu ip 'den göndermiyorum, ayrı bir vps de çalışan nodejs process inden smtp2go aracılığıyla gönderiyorum. Aynı şekilde o zaman senden kısmına admin@tahribat.com yazsam o da spam e mi düşecek? anlamadığım bir nokta var ama neresi..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoneInsane
    GoneInsane's avatar
    Erkek
    RockZs bunu yazdı
    GoneInsane bunu yazdı

temizlenmesi için kullanıcı olarak birşey yapmak gerekir mi?

ontedi bunu yazdı

Yanlışım varsa yamultun.

Evet, IP düşmüş fakat domain'in ip adresi. Burda şöyle bi' durum var, ben email i domain'in durduğu ip 'den göndermiyorum, ayrı bir vps de çalışan nodejs process inden smtp2go aracılığıyla gönderiyorum. Aynı şekilde o zaman senden kısmına admin@tahribat.com yazsam o da spam e mi düşecek? anlamadığım bir nokta var ama neresi..

Pm deyiz. 

Ben her şeyden önce TÜRK milliyetçisiyim. Böyle doğdum, böyle öleceğim. Mustafa Kemal Atatürk
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

mail çıkışı yapan ip adresi blackliste girecektir

kaldırmak için aşağıdaki linki kullanabilirsin

https://www.spamhaus.org/lookup/ 

tam emin olmamakla beraber farklı bir link daha vardı diye hatırlıyorum, bilen müridler o adresi atarsa ordanda blacklistten kaldırma talebinde bulunabilirsin

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    Genki bunu yazdı

tam emin olmamakla beraber farklı bir link daha vardı diye hatırlıyorum, bilen müridler o adresi atarsa ordanda blacklistten kaldırma talebinde bulunabilirsin

mail çıkışı yapan ip adresi blackliste girmemiş hocam. çıkışı smtp2go dan yapıyorum, oraya komutu da alakasız bir vps den gönderiyorum. domain le, domaine ait adresi "sender" olarak belirtmem dışında bir ilgisi yok ama ne hikmetse domain'in host edildiği sunucu ip si giriyor. ilginçlik de burada. neyse belki de başka birşeyden kaynaklıdır sorun, bilemiyorum.

adres için sağol..

RockZs tarafından 24/Kas/16 16:48 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek
    RockZs bunu yazdı
    Genki bunu yazdı

mail çıkışı yapan ip adresi blackliste girmemiş hocam. çıkışı smtp2go dan yapıyorum, oraya komutu da alakasız bir vps den gönderiyorum. domain le, domaine ait adresi "sender" olarak belirtmem dışında bir ilgisi yok ama ne hikmetse domain'in host edildiği sunucu ip si giriyor. ilginçlik de burada. neyse belki de başka birşeyden kaynaklıdır sorun, bilemiyorum.

adres için sağol..

kendine bu sistem üzerine bir mail atıp , mail kaynağındaki source ip adresini bir kontrol edermisin.

maili smtp2go üzerinden bile atsan kendine dedike ip hizmeti almadığın sürece source ip adresini senin sunucunun ip adresi olarak gösterebilir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    Genki bunu yazdı
    RockZs bunu yazdı
    Genki bunu yazdı

adres için sağol..

kendine bu sistem üzerine bir mail atıp , mail kaynağındaki source ip adresini bir kontrol edermisin.

maili smtp2go üzerinden bile atsan kendine dedike ip hizmeti almadığın sürece source ip adresini senin sunucunun ip adresi olarak gösterebilir

Evet "X-Originating-IP:[XXX.XXX.XXX.XXX]" ve "Received: from 127.0.0.1  (EHLO a1i128.smtp2go.com) (XXX.XXX.XXX.XXX)" olarak blocklanan ip adresi belirtilmiş. Ayrıca Received-SPF: softfail (transitioning domain of <domain.name> does not designate XXX.XXX.XXX.XXX as permitted sender) diye olmak üzere mailin kaynak kodunda 3 yerde domain'in ait olduğu IP adresi geçiyor.

smtp2go ya emri verdiğim VPS in public ip adresi yok, 127.0.0.1 olarak geçmiş.

smtp2go niye sender da belirmek dışında başka hiçbir yerde kullanmadığım adresi source-ip olarak gösterir ki..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

İşini görürse mailgunun webapiyi kullan hocam böylelikle sunucunun ip adresi gözükmez hemde daha hızlı calısır

Genki tarafından 24/Kas/16 17:41 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    Genki bunu yazdı

İşini görürse mailgunun webapiyi kullan hocam böylelikle sunucunun ip adresi gözükmez hemde daha hızlı calısır

Eyvallah hocam sağol. Onda da dedicated-ip için 60 papel istiyorlar, bilginize. Ama bundan sonra mailgun ı denerim, ücretsiz paket için limitleri smtp2go dan 10 kat felan daha fazla.

Toplam Hit: 2189 Toplam Mesaj: 13
spam