İphone 3Gs Teknik Yardım. Acil Lütfen Yardım Edin
-
arkadaşlar, telefon yurt dışından geldi. uzun süredir kullanıyorudm. sürümünü bilmiyorum ama içerisinde çok fazla ve önemli bilgiler mevcut
telefon bi anda takıldı. kapattım telefonu ve telefon kafayı yedi. açılırken elma ekranına geliyor ama ilerlemiyor. internetten biraz araştırdım.
restore felan diyorlar. ama restore yapmaya korkuyorum. içindeki bilgiler gitmemeli. birde jb ve unlock u ben yapmamıştım.
onların nasıl yapılacağı konusunda da hiç bir fikrim yok.
yardım ederseniz çok sevinicem. lütfen..
-
jb li sürüme patch attıysan normaldir ?
-
hayır telefon normal çalışıyordu. birden takıldı ve ben yeniden başlatmak için kapattım. bir daha da başlatamadım. elma ekranında kalıyor.
-
hiç mi kimse bilmiyor :|
-
yakın zamanda backup yaptıysan pc de o bilgileri bulabilirsin merak etme. tabi bilgiler derken takvim , kişiler , mesajlar ve notlar olduğunu varsayıyorum
-
hiç back up yapmadım :|
-
Telefonla ilgili tüm özellikleri yaz FW , sürüm ne zaman alındı vs. ona göre tavsiye verelim
edit: hiç backuplamadıysan FW'ı eskidir . Eğer 3.1.2 ise aşağıda verdiğim yöntemi dene .
http://www.blackra1n.com/blackra1n.exe
bunu indir
C:\Program Files\Common Files\Apple\Apple Application Support
bu klasörün içine at (pcde itunes yüklü olması lazım)
teli pcye bağla kapalı olarak . programı aç , önce teli sonra make it ra1n e bas . ekranda bi herifin resmi gözükçek korkmana gerek yok. tel açılırsa blackra1n diye bi program gözükcek en sonda wireless olan yerde onları yükle. bittiğinde hem jbli olmuş olur hem de pcye bağlayıp backup yapma şansın olur . burdakileri yapabilirsen hemen backupını al bilgilerin .
not: işe yaramazsa az da olsa bilgilerini kaybetme ihtimalin var onu göze alarak yap
-
alli bunu yazdı:
-----------------------------
Telefonla ilgili tüm özellikleri yaz FW , sürüm ne zaman alındı vs. ona göre tavsiye verelim
-----------------------------telefon 1 buçuk sene önce alındı. FW sürümü 3.0.2 gibi bişey olması lazım dı. america dan app store dan Türkiye ye geldi.
geldiği zaman jb ve unlock yapıldı. cyndia ve blackra1n.
-
Gharzvog bunu yazdı:
-----------------------------alli bunu yazdı:
-----------------------------telefon 1 buçuk sene önce alındı. FW sürümü 3.0.2 gibi bişey olması lazım dı. america dan app store dan Türkiye ye geldi.
geldiği zaman jb ve unlock yapıldı. cyndia ve blackra1n.
-----------------------------blackra1n varsa yukarda anlattığım yöntemi deneyebilirsin . boot ederek açıyor telefonu . bende de aynı sorun var hala daha . telefonu kapatınca itunes resmi geliyor donuyor . yukarda ki yöntemle açıyorum .
-
hocam telefonu görmüyor. çıldırıcam ya :|
-
Gharzvog bunu yazdı:
-----------------------------hocam telefonu görmüyor. çıldırıcam ya :|
arkadaslar forumda elbet bi yerlerde vardır da burayada yazmak istedim çunku bu aralar telefon kitlendi elma cıkıyo başka bişi cıkmıyo itunes görmüyo gibi sorular çoğaldı o yuzden yazayım.. bu tip kitlenmelerde restore yapmak için telefonun itunes u görmesi lazım kapalıyken bu olasılık yok tabi ama home tuşuna basılı tutarken telefonumuzu pc ye baglayalım telin ekranında itunes kablo iconlarını görene kadar home a basmaya devam edelim sonucunda tel recovery mode a geçicek ve itunes teli görecek restore da yapabilcez.. İngiliz anahtrindan alıntı hocam bunu dene itunes logosunu görünce telde, dediğim yöntemle blackra1n yap