İphone 4 Hakkında Bir Kaç Soru Yurt Dışından Getirme Hakkında
-
Arkadaşlar direk konuya giriyim...
Benm cuma günü yakınım amerikaya gidiyor. Ve bi tanıdığım abime apple storede fiyat sordurdum az önce 16 gb kontratsız iphone 4 600 dolarmış eyalet vergisi hariç.
Şimdi ordaki kadın demişkki bunu başka ülkeye göndersenizde aktivasyon yapmadan kullnamazsınız demiş... Sanırım at&t kartı ile yapılıyor bu... bu kartıda öle gidiyim bi kart çıkartıyım diyincede vermiyorlar kontratlı veriyorlar 2 yıllık. şimdik yurt dışından bu kart olmadan alan arkadaşlar varmı ? Yada önerisi olan
-
Genelde her operatorun prepaid card'i olur, bizim kontorluler gibi. Buyuk ihtimalle AT&T'nin de vardir. Ya da eger yoksa kontrati olan herhangi birinden AT&T kart odunc alip aktivasyon yapip oyle getirebilir yakinin. Hem kontratsizsa unlocked olmasi lazim zaten, aktivasyon isi garip geldi. Eger unlocked ise ve illa aktivasyon istiyor ise iphone 4 icin hali hazirda bulunan jailbreak programlari haktivasyon da yapiyor ama eger fabrika unlocked ise. Yine de iyice ogren sen.
-
nokia 1100 kullan.daş gibin tel.geçen araba gaymasın diye tekerleğe koydum .bildiğin daş yaa! arada bi bira neyin açıyom açıcak olmayınca.bana mısın demiyo.! epılda neymiş? olm tekeri elma tutar mı hiç! ben kaçtım.!
-
kivanc bunu yazdı:
-----------------------------nokia 1100 kullan.daş gibin tel.geçen araba gaymasın diye tekerleğe koydum .bildiğin daş yaa! arada bi bira neyin açıyom açıcak olmayınca.bana mısın demiyo.! epılda neymiş? olm tekeri elma tutar mı hiç! ben kaçtım.!
-----------------------------hay Allahım yaa :D iyi güldürdün beni hoca :)
-
hocam unlock yaparak istediğin hattı kullanabiliyosun
-
manhyak bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------burda unlock yapmk için işte at&t kartı lazım diye bişey duydum okartıda kontratsız alınca vermiolar
-
archair23 bunu yazdı:
-----------------------------manhyak bunu yazdı:
-----------------------------burda unlock yapmk için işte at&t kartı lazım diye bişey duydum okartıda kontratsız alınca vermiolar
at&t kart satıyorlar 15 liraya. ya da en kötü telefoncuya unlock ettirirsin. -
benim kuzende amerikadan gelirken blackberry almış gelmiş. aktivasyon şeysinden dolayı kullanamazsın falan demişler aynen. burda götürmüş bi telefoncuya, halletmişler. sadece cihaz şuan gprs-edge ile falan internete girmiyo artık :D
-
best buy dan alınandan farkı ne ki apple store dan ? yanı ordaki bi best buydan alırsan kontratsız felan burada unlock yapıp kullanırsın dıye bılıyorum..
-
Amerikadan almış ve unlock için bekleyen biri olarak elimden geldiğince aydınlatayım seni hocam.
Best buy dan kontratsız olarak 16 GB Iphone 4 aldım 600 dolar'a.
Kontratsız alınca USA dışında kullanmak için unlock yaptırman gerekiyor.
Telefonun versiyonuna göre Iphone 4 modeleri için IOS 4.0.2'ye kadar unlock mevcut şu an.
IOS 4.1 olan (benim telefon mesela) işletim sistemleri için daha unlock çıkmadı.
Sen amerikadan Iphone 4 getirtirsen unlock yapmak zorundasın.
Ama mesela İngilter'de Iphone 4 satışları direk fabrikadan kilitsiz olarak yapılıyor yani unlock falan uğraşmana gerek kalmıyor.
Ama dediğim gibi USA den alınanlar için unlock şart.
Gelelim at&t kartı olmadan unlock yapamazsın söylentisine.
Öyle birşey yok hocam.
Olsa bile zaten sen Iphone'u alınca içinden at&t kartını çıkartmıyorlar.
Sadece o kartın aktivasyonunu yapmıyorlar o kadar, kart yine telefonun içinde.
Hatta bende hala duruyor o kart.
Durum şudur TR'de 1800 verip kontratlı alırsın GSM firmalarından başın ağrımaz.
Ama USA'den yaklaşık 900 TL gibi bir fiyata alırsın ki onu da unlock yapman gerekir.
Sorun olursa çekinme...
-
http://www.youtube.com/watch?v=Apcv0EgsuwU&feature=related
bak burda iphone4 olan memnuniyeti dile getiriyor :D