folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder İphone 4 Hakkında Bir Kaç Soru Yurt Dışından Getirme Hakkında



İphone 4 Hakkında Bir Kaç Soru Yurt Dışından Getirme Hakkında

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ekim/2008
    Erkek

    elminster bunu yazdı:
    -----------------------------

    Amerikadan almış ve unlock için bekleyen biri olarak elimden geldiğince aydınlatayım seni hocam.

    Best buy dan kontratsız olarak 16 GB Iphone 4 aldım 600 dolar'a.

    Kontratsız alınca USA dışında kullanmak için unlock yaptırman gerekiyor.

    Telefonun versiyonuna göre Iphone 4 modeleri için IOS 4.0.2'ye kadar unlock mevcut şu an.

    IOS 4.1 olan (benim telefon mesela) işletim sistemleri için daha unlock çıkmadı.

    Sen amerikadan Iphone 4 getirtirsen unlock yapmak zorundasın.

    Ama mesela İngilter'de Iphone 4 satışları direk fabrikadan kilitsiz olarak yapılıyor yani unlock falan uğraşmana gerek kalmıyor.

    Ama dediğim gibi USA den alınanlar için unlock şart.

     

    Gelelim at&t kartı olmadan unlock yapamazsın söylentisine.

    Öyle birşey yok hocam.

    Olsa bile zaten sen Iphone'u alınca içinden at&t kartını çıkartmıyorlar.

    Sadece o kartın aktivasyonunu yapmıyorlar o kadar, kart yine telefonun içinde.

    Hatta bende hala duruyor o kart.

    Durum şudur TR'de 1800 verip kontratlı alırsın GSM firmalarından başın ağrımaz.

    Ama USA'den yaklaşık 900 TL gibi bir fiyata alırsın ki onu da unlock yapman gerekir.

    Sorun olursa çekinme...

     


    -----------------------------

    anladım hocam yani yapılıyor sonuçta peki bir şey daha sorcam dil seçeneği olarak nasıl türkçe yapcağız bu telefonu... ve sende 4.1 sürümü varmış nasıl aktivasyon yaptın o zaman ?


    Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek

    Su an piyasadaki butun iOS versiyonlari jailbreak edilebiliyor, 4.1 de dahil. Problem su ki iOS 4.1 ile birlikte yeni baseband upgrade de geldi, iPhone 4 kullanicilari custom firmware sayesinde baseband'i upgrade etmeden firmware guncellemesi yapabildiler, ancak benim gibi keko iphone 3GS kullanicilari 4.1'e upgrade ettiginde baseband 5.14.02'ye yukseliyor. Su an 5.14.02 (3GS) / 2.10.04 (4) basebandleri haric tum cihazlar unlock edilebiliyor. Bu ay icerisinde iOS 4.2 piyasaya cikacak, dev team'in soyledigine gore 5.14.02 icin unlock hazirmis, iOS 4.2 ciktiktan sonra bir iki gun test falan edip sonra piyasaya sureceklermis, 2.10.04 baseband ise biraz daha zaman alacak. iOS 4.2'nin jailbreak edilebilecegi su an kesin goruluyor, yeni bir exploit bulunamasa bile ellerinde shatter adini verdikleri boot seviyesinde calisan bir exploit mevcut. Su an 4.1 firmwareli telefon alirsan greenpoison ya da limerain ile jailbreak ve haktivasyon yapabilirsin. Yani telefonu ipod touch gibi kullanabilirsin, gorunuse gore bir kac hafta icinde unlock hazir olacak zaten. Ha yalniz iOS 4.2 ile birlikte iPhone 4'e yeni bir basband gelecek yani, alacagin telefon yeni basebandli olursa daha uzun sure beklersin unlock icin.


    while (1<2)
Toplam Hit: 2731 Toplam Mesaj: 13