İphone 4 Tanıtımı Yapıldı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

Quetzalcoatl bunu yazdı:
    -----------------------------

fenerist07 bunu yazdı:

apple cocuğu koymuş beyler dağılabiliriz.

nokia daha 3 sene önce cıkan iphone'a yetişemezken şimdi apple öyle bir telefon yaptıki akıllara zarar.

O nasıl bir ekran arkadas? dünyanın en yüksek çözünürlü cep ekranı.

Steve'in tanıtımını canlı izledim, insan gözü 300bilmemne birimine kadar kontrastı algılıyor biz garanti olsun diye 326 yaptık diyor, adam resmen dalga geçiyor.

hd video kaydı da gelmiş, iphone iyide kamerası yok yeaawww diyenlerin artık bahanesi kalmadı

1ghz a4 işlemcide gelmiş hayırlı olsun. pil %40 büyümüş

üstelik bu kadar özelliğe rağmen zaten İNCE olan alet 1/4 oranında daha da incelmiş, bu nasıl teknoloji arkadaş?

ve en yeni özellik, mühendislik okuyanlar bilir: jiroskop

nasıl bişi bu? diyenler için geliyor.

http://www.youtube.com/results?search_query=iphone+4+jenga&aq=f  (ilk video)

adamlar çıtayı öyle bir attı ki ileriye, zaten 3 senedir iphone RAKİPSİZ di. Htc rakip olmak için her ay telefon cıkarıordu, google kutusuna kadar taklitten ibaret, multitouchsuz nexus one'ıyla rakip olmaya calıstı o da tutmadı, şimdi bu modelle artık diğerleri kapatır dükkanı gider. Nokianın bu haline üzülüyorum acıkcası, htc ise elinden geldiğince bişeyler yapmaya calısıyor ama apple'ın teknolojisi hiçbişeyde yok.

htc hd2 ye henüz laf edilemez hocam çünkü bu saydığın iphone 4 özellikleri hd2 de zaten mevcuttu :)

yüksek çözünürlüklü ekranı var demişsin hd2 de bu zaten mevcut. (4.3 inc ekran boyutu ekstrası)

hd kaydı yapıyor demişsin ki hd2 bunu zaten yapıyor 720p video çekimi ve video oynatımı.

1ghz a4 işlemci demişsin hd2 de 1ghz snapdragon işlemci zaten mevcut.

incelik demişsin hd2 zaten ince (11 mm.)

pil ömrü arttı demişsin ki hd2 nin en büyük avantajı pil ömrüdür kullananlara danışabilirsin.(1230 mah)

5 megapiksel kamera koymuşlar iphone 4 e ve ön yüzde de kamera mevcut. fakat hd2 5 megapiksel kameraya ve ön yüz kamerasına zaten sahipti.

yazdığın iphone özelliklerinden hd2 de olmayan tek şey jiroskop tur.

yani kısacası bu sefer htc apple ın önüne geçmiş :) ben hd2 den teknik olarak daha iyi bi cihaz bekliyordum iphone 4 te fakat bakıyorum ki büyük bi kısmı eşit düzeyde.

demek istediğim bu iphone 4 te bulunan özellikleri çok önceden hd2 de görmüştük zaten fazla abartılcak bişey değil yani artık :)

iphone 4 durumları eşitledi fakat hamle sırası htc ye geldi ve hiç kuşkum yok bomba gibi bir telefonla iphone 4 ü ezik geçicekler.  

peki sana soruyorum, o çok yüceğğğ 1ghz snapdragon işlemci, ile nfs shift, fifa10, sims, redalert3, splintercell, nova gibi psp kalitesindeki oyunların hangisini oynayabiliyorsun? veya mevcut olan sensörlerle kaç tane araba yarısı oynadın iyi bir kalitede?

iphone sadece multimedya olarak gerideydi, simdi onuda tamamladı, olay bitti.

htc nin bundan sonra yapabileceği tek şey işlemciyi 1.2 ye cıkarır, kamerayı 8e cıkarır vs vs, yani yan özelliklere oynar, ki o alete 3ghz işlemcide gelse hala tavla oynattıktan sonra bir işe yaramaz.

alt yapı apple'da hocam, teknolojide appleda, o ekran kalitesi, o itunes store desteği oldukca sırtı yere gelmez adamların, sadece uzun vadede satmak için yavaş yavaş geliştiriolar, o da her sene yalnızca 1 telefon üreten bir firmanın hakkı. allah askına cokmu zordu bunca yıl 3 yerine 5mp kamera koymak? veya simdi 5 yerine 8 koymak? tabiki değil,

diğerleri bunca yıl bu ek özelliklerde vurdu, simdi htc yine aynısını yapacak, htc 4 cıkar 1.2 ghz, sonra htc 5 cıkar 1.4 ghz 8mp de kamera koyarlar, sonra adı iphone killer olur, yenilik ne ? yok. apple yeniliklerin firması, bu aletlere sensör olayını adam akıllı getiren onlar, multitouchu getiren onlar simdi yine bir yenilik var jiroskop. diğerleri sensörleriyle sadece resimleri yan cevirirken bunda need for speed shift oynuyorsun. simdi jiroskopta geldi gör cıkacak oyunları

dayı gibi bitirelim, mesele 5 yerine 8mp kamera koymak deil, mesele yenilik yapmak, store'unu gelilştrmek, donanımın hakkını vermek.

Amphetamine Logic.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek

@RootB 

hocam işin içine apple store u sokarsan olay farklı bi boyuta gider çünkü htc nin uygulama adına bişey yapmasını beklemek saçmalık olur adamlar yazılım olarak windows mobile ile çalışıyo ve windows mobile ın eline bakıyo ve windows mobile uygulama adına apple store un 10 da 1 i kadar çalışmıyo bile :)  apple ın avantajı burdan geliyo işte.  fakat cihazın özellikleri bakımından olaya bakarsak yani teknik olarak düşünürsek iphone 4 fazla bi yenilikle gelmedi demek istiyorum getirdiği yeniliklerin %90 ı zaten hd2 de mevcuttu.

fakat tekrar ediyorum apple store olayı aşmış bir durumda bir de windows mobile ın uygulamalarına bakalım ya da bakmayalım rezillik çünkü :)

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

Quetzalcoatl bunu yazdı:

fenerist07 bunu yazdı:

apple cocuğu koymuş beyler dağılabiliriz.

nokia daha 3 sene önce cıkan iphone'a yetişemezken şimdi apple öyle bir telefon yaptıki akıllara zarar.

O nasıl bir ekran arkadas? dünyanın en yüksek çözünürlü cep ekranı.

Steve'in tanıtımını canlı izledim, insan gözü 300bilmemne birimine kadar kontrastı algılıyor biz garanti olsun diye 326 yaptık diyor, adam resmen dalga geçiyor.

hd video kaydı da gelmiş, iphone iyide kamerası yok yeaawww diyenlerin artık bahanesi kalmadı

1ghz a4 işlemcide gelmiş hayırlı olsun. pil %40 büyümüş

üstelik bu kadar özelliğe rağmen zaten İNCE olan alet 1/4 oranında daha da incelmiş, bu nasıl teknoloji arkadaş?

ve en yeni özellik, mühendislik okuyanlar bilir: jiroskop

nasıl bişi bu? diyenler için geliyor.

http://www.youtube.com/results?search_query=iphone+4+jenga&aq=f  (ilk video)

adamlar çıtayı öyle bir attı ki ileriye, zaten 3 senedir iphone RAKİPSİZ di. Htc rakip olmak için her ay telefon cıkarıordu, google kutusuna kadar taklitten ibaret, multitouchsuz nexus one'ıyla rakip olmaya calıstı o da tutmadı, şimdi bu modelle artık diğerleri kapatır dükkanı gider. Nokianın bu haline üzülüyorum acıkcası, htc ise elinden geldiğince bişeyler yapmaya calısıyor ama apple'ın teknolojisi hiçbişeyde yok.

htc hd2 ye henüz laf edilemez hocam çünkü bu saydığın iphone 4 özellikleri hd2 de zaten mevcuttu :)

yüksek çözünürlüklü ekranı var demişsin hd2 de bu zaten mevcut. (4.3 inc ekran boyutu ekstrası)

hd kaydı yapıyor demişsin ki hd2 bunu zaten yapıyor 720p video çekimi ve video oynatımı.

1ghz a4 işlemci demişsin hd2 de 1ghz snapdragon işlemci zaten mevcut.

incelik demişsin hd2 zaten ince (11 mm.)

pil ömrü arttı demişsin ki hd2 nin en büyük avantajı pil ömrüdür kullananlara danışabilirsin.(1230 mah)

5 megapiksel kamera koymuşlar iphone 4 e ve ön yüzde de kamera mevcut. fakat hd2 5 megapiksel kameraya ve ön yüz kamerasına zaten sahipti.

yazdığın iphone özelliklerinden hd2 de olmayan tek şey jiroskop tur.

yani kısacası bu sefer htc apple ın önüne geçmiş :) ben hd2 den teknik olarak daha iyi bi cihaz bekliyordum iphone 4 te fakat bakıyorum ki büyük bi kısmı eşit düzeyde.

demek istediğim bu iphone 4 te bulunan özellikleri çok önceden hd2 de görmüştük zaten fazla abartılcak bişey değil yani artık :)

iphone 4 durumları eşitledi fakat hamle sırası htc ye geldi ve hiç kuşkum yok bomba gibi bir telefonla iphone 4 ü ezik geçicekler.  

HD 2 de ön kamera mı var la :| Ben niye bilmiyorum ? :D

Ayrıca pilden şikayetçiyim. 1 gün anca yetiyo :/

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

görünüşe bakılırsa tiksindiğim iphone güzel bir sürümü yapmış.

Sıradaki telefonum olabilir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

Blitz bunu yazdı:

YaRaMaZ bunu yazdı:

guzel begendim bunun tipini fiyati biraz dussun alcam:P

:D daha ne düşçek hacı :D

299 dolar diyo :D bi milyardı lan bunun eski versiyonları :D

hocam o amerika fiyatıdır ve verizone, at&t gibi operatörlerin anlaşmalı fiyatıdır.

türkiyeye 1500 tlden aşağı gelirse götümü keserim :D

http://kocaer.me
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiSeptiK
    AntiSeptiK's avatar
    Erkek

o6u2 bunu yazdı:

Blitz bunu yazdı:

YaRaMaZ bunu yazdı:

hocam o amerika fiyatıdır ve verizone, at&t gibi operatörlerin anlaşmalı fiyatıdır.

inşallah doğubankda 1499.99 tl olur o zaman görürüm ben seni bakalım nası kesiceksin. :F

"Seni hiç tutamadım, ama hissediyorum. Hiç konuşmadın, ama seni duyuyorum. Seni hiç tanıyamadım, ama seni seviyorum."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

@fenerist07

Hocam ne zaman telefonla ile ilgili bir konu açılsa iPhone'u savunuyosun. iPhone'da o kadar bi bok yok, abartma.

Çok fena saçmalamışsın :) PSP kalitesinde oyun demişsin, iPhone oyunlarına :D Komedisin hoca, PSP'nin onda biri bile olamaz iPhone oyunları. O yorumuna gülüp geçiyorum sadece :)

Ayrıca iPhone multimedya olarak neyi tamamlamış ? Hala 4 megapiksel kamera içeriyor. HD 2 de 5 megapiksel kamera var. Çok mu zordu 3, 5 ya da 8 mp kamera koymak demişsin. Koysunlar da görelim o zaman. Çok zor veya değil, adamlar yapmıyo işte, daha neyin lafını yapıyosun ? Müşteri sana en iyi kameralı telefonu sorduğunda, HD2 yi gösterip, "ama efendim istese iPhone da 8 megapiksel kamera koyar, bunun önemi yok" mu diyeceksin ? Adamların 4 megapiksel üstü kamerası yok işte, neyin lafını yapıyosun hala ?

Altyapının Apple'da olduğun söylemişsin, ekran kalitesinden bahsetmişsin. iPhone 4 ün ekran kalitesini görmedim fakat HD 2 ile yarışamayacağını düşünüyorum. iPhone 3Gs zaten HD 2 nin yanında çocuk kalır. HD 2 deki ekran kalitesi hiçbir şeyde yok !

Bir de HTC nin sürekli telefon çıkardığını söylemişsin. Nolmuş yani çıkarıyosa ? Dezavantajı nedir ? Adamlar her ay telefon çıkarıyo olabilir ama bundan 2,5 - 3 ay önce çıkardıkları telefonu iPhone yeni çıkarmaya başladı. Ve Quetzalcoatl nin de dediği gibi hamle sırası HTC'de, eminim HD 3 ile s*kip atacaktır iPhone 4 ü.

Tamam iPhone'u iPhone yapan App. Store'udur. Ona bir lafım yok. Marketplace'in milyon katı daha kaliteli App. Store. HD 2 den üstün olduğu tek özelliktir belki de iPhone'un... Tabi sen de haklısın, sırf App. Store'daki uygulamalar için bile tercih edilebilir iPhone, gerçekten çok güzel uygulamaları var.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Conquer
    Conquer's avatar
    Erkek

almanyada,kontratsiz 600$ a satsinlar,acilen bi tane alirim.

bu 4ü güzel yaptilar bu sefer..

Hiçbir gerçek,bir şizofrenin yalanıyla başa çıkamaz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    thanatosus
    thanatosus's avatar
    Erkek

HTC hiç kullanmadım,zamanında iphone 2g vardı o zamandan beridir hastayım telefona,gerek uygulamaları gerekse kullanımı,dokunmatiği bazında acaip memnundum.Uçakta üzerine kaynar çay döktüm hala daha film oynatıyordu,tık demedi :D 

Artı olarak ha 5 mp kamera ha 8 mp ha 18 mp kameraya sahip olması önemli aletin,çektiğiniz fotoğrafı net ve kaliteli çeksin yeter.Bir kere aldığınız şey bir telefon fotoğraf makinesi değil,sanki herkes profesyonel fotoğrafçı her gün artistik pozlar çekiyorsunuz?Eğer çektiği fotoğrafla ölçülecekse gidin fotoğraf makinesi alın onunla öttürün boruyu :) Anlamıyorum neden her telefoncuya gittiğimde telefondaki en önemli unsur kamerasının megapikseli gibi yansıtılıyor.

Şunu da söyleyeyim piyasadaki bütün markaları kullandım neredeyse ama applestore'daki gibi kaliteli,işe yarar,eğlenceli ve bol çeşit uygulama çıkaranını görmedim.

O kadar çok işimi görmüştü ki zamanında İphone 2g hala bir tutkum vardır iphone serisine karşı :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

AntiSeptiK bunu yazdı:

o6u2 bunu yazdı:

Blitz bunu yazdı:

YaRaMaZ bunu yazdı:

inşallah doğubankda 1499.99 tl olur o zaman görürüm ben seni bakalım nası kesiceksin. :F

tamam kanka iki jilet atarım eğer 1499 tl olursa :D

http://kocaer.me
Toplam Hit: 5778 Toplam Mesaj: 49