İphone 5 İle İlgili
-
hocalar anlamadığım 139 -399 $ arası amerika satış fiyatı diyordu yanılmıyorsam tl ye çevirdiğin zaman max 1.200 lira yapsın
neden biz türkiyede bu cihazı neredeyse 2 katı fiyatına satın alıyoruz ?şuan iphone 4s fiyatı 1500-1900 lira arası değişiyor. iphone 5 i direk kafadan 3.500 e felan verirler herhalde ?
vergisi cartı curtu eyv ama bu kadarda .kilmezki be abi ondan sonra vay efendim kaçak telefon..
-
o kampanyalı fiyatı normal fiyatları 650 dolar
-
139 - 399 $ kontratlı fiyat. Tıpkı bizim turkcell vodafone veya aveadan aldığımız kampanyalar gibi düşün. Biz küçük taksitlerle büyük meblağ ödüyoruz. Orada bu rakama aldığın cihazda sim kilidi var. Sadece o sim ile kullanılabiliyor. O yüzden ucuz. Ve en erken 2 senesonra açılıyor sim kilidi...
-
dediğin fiyatlar da taahüt olayı varmış, lak diye 1.200 liraya verirler mi hiç.
-
bide onlar belli tarifeler alıyorlar mesela + 100 tl aylık tarife parası sms konuşma paketi gibi
-
Hocam (atyorum)
10 bin lira araba Türkiye 'ye geliyor değil mi ?3-4 bin kdv, üstüne 7 bin civarı ötv. Oluyor sana 21 bin falan.
ORda adamlar kdvli fiyattan (vergilerle) 649 dolara satıyor. Üst üste bieniyor. Tabi unun taşıma şirketi var, dğaıtımcısı var osu var busu var. GEliyor 2 bine.
-
eyvallah hocalar kafamı açtınız .. kızmaya başlamıştım bende :) teşekkürler herkese..
-
Öte yandan ABD'de kontratsız satış fiyatı 649 dolardan başlayan iPhone 5'i yurtdışından alacak olanlara toplam maliyeti en az 1.368 TL olacak. 16 GB için 649 dolar, 32 GB için 749 dolar ve 64 GB için 849 dolar olarak belirlenen kontratsız ABD satış fiyatları üzerinden yüzde 8'lik eyalet vergisi alınıyor. Buna ek olarak Türkiye'de bu yaz uygulamaya giren harçla birlikte kayıt işlemi sırasında 100 TL de ödenecek. Bu şekilde yurtdışından iPhone 5 alanların cebinden 16 GB'lik model için 1368 TL, 32 GB için 1564 TL ve 64 GB'lik model içinse 1759 TL çıkacak.
kaynak:habertürk
-
döviz kuru ile ilgili bir olay senin ülkenin parası daha $ ile sidik yarıştıracak değere sahip değil anlayacağın :)
tabii birde siktiğmin kdv ve ötv :) bu vergi türlerini bulanın ta a.k... -
Sana maliyet muhasebesi ve vergi hukuku derslerini öneririm müridim. Cevabını kendin bulacaksın. :)
-
konu niye gizli ben de onu anlamadım :)