İphone Da Wifi Ağını Paylaşmak?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

selamlar,

ipad i ağa bağlayayım derken bilgisayardaki interneti götürdüm :) cisco routera bağlanıp login olması gerekirken radius server timeout hatası veriyor.. internetsiz kaldım gibi.. Allah tan telefonda internet var, oradan wifi yi kullanabilyorum aynı zamanda 3g-4g de var. şimdi telefondan kişisel erişim noktası ile interneti paylaştım ama bu paylaştığım şey benim 3g den kullanıyor. bilgisayarda connectify tarzı bi şeyle wifi paylaşımı yapılıyor bunun iphone tarafında karşılığı nedir..

şimdi teorik olarak wifiye bağlandığımda wifi yayını yapamam o yüzden alternatif olarak bluetooth ya da usb kalıyor ama hiç sorun değil. yeter ki telefonun bağlandığı wifi yi bir şekilde bilgisayarda kullanayım.. 

hücresel veriyi kapattığımda (3g için), bağlantı kesiliyor maalesef.. şuan bilgisayara usb ile bağlı telefon

network sorumlusuna mail attım da adam 2014 ocağa kadar tatildeymiş :) (sanırım 2015 demek istemiş) o yüzden kaldım böyle :D 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

yok mu böyle bi şey denemiş olan.. hala telefonun internetine mahkumum.. :))

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legendary
    legendary's avatar
    Erkek

ben iphonu wifiden nete bağlayıp pcye bluetooth ile veriyorum bazen. 

Kişisel erişim noktasına girince Bluetooth ve USB kullanarak bağlanmak için diye bir bilgi de var. 

5s bu arada

Edit : 

legendary tarafından 06/Ağu/14 23:57 tarihinde düzenlenmiştir

yaratıcılık uçmak değil konmaktır...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hele şükür biri cevap yazmış :) 

sağol hocam, o dediğin seçenekleri biliyorum ama nedense artık gelmiyor onlar.. önceden yanlız usb, bluetooth ve usb gibi şeyler geliyordu ama şimdi yok..

şimdi ben usb ile kişisel erişim noktasından bağlıyorum ama hücresel i kapatınca kişisel erişim de kapanıyor.. yani wifi paylaşımı yapmıyor.. bendeki iphone 5.. bi ayar falan da göremedim ios 7.0 ya da 7.1 yüklü

edit: evet hocam o resimdeki ekran bende de var ama bi ayar yok?

unbalanced tarafından 06/Ağu/14 23:58 tarihinde düzenlenmiştir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

şuan bluetooth ile bağlandım ama yine hücresel i kapatınca, kişisel erişim noktası menüsü pasif oluyor.. ve bağlantı gidiyor.. yani wifi yi değil de 3g yi kullanıyor

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

aradığımı buldum sonunda ama telefonun jailbreak olması gerekiyor

http://intelliborn.com/mywi.html

belki bi gün biri de benim gibi ararsa diye vereyim link..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Bunlar hep zibidi gibi ayfon kullandığından oluyor:D Benim android wifi üzerinden ağa bağlanıp, usb üzerinden bilgisayara route edebiliyor:)

Ben olsam sorunu çözmeye odaklanırdım. 

Olaylara karışmayın!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam valla bu apple a iyi küfür ediyorum.. şerefsizler o kadar kısıtlamışlar ki, 2 haftadan beridir bir wcf servisini ios projesine eklemeye çalışıyoruz, kaç takla attık ama hep bi noktada çakıyor.. 10 dan fazla büyük sorun çıkardı hepsini aştık ama yine bi şeyle önümüzü kesiyor... öyle bi sistem yapmışlar ki elin kolun bağlı.. 

çözüme odaklandım, yarın arayacağım halletsinler.. başka bir wifi buldum bu binalardan birinden, aynı şekilde ona da login olunmuyor, yani genel bir problem var gibi görünüyor.. işin ilginci telefondan daha önce login olmuştum ve onu kullanabiliyorum..yani login olmuş bir cihazda sorun yok, login olmamış ya da süresi dolmuş (haftada 1 kere yeniden login olman gerekiyor)larda login olmak sıkıntı.. adamda tatile çıkacak zamanı buldu

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Neden WCF? İlla sorun çıkacaksa araya bi restful konulamaz mı proxy gibin:) Şaka la şaka, benim gibi fakirler ayfonu ayosu bilmiyor da boş boş konuşuyor.

Olaylara karışmayın!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hala projeye adam gibi servisi bağlayamadım, dinamik proxy oluşturmuyor diyordu onu aştık, şimdi bindinglerde problem var.. mono xamarin kullanıyoruz.. mono nun kendi frameworkunda system.servicemodel sınıfı var, ama onda wshttpbinding yok, .net frameworkdakini ekliyorum bu sefer de serviste sıkıntı çıkıyor, mono da olmayanlar zırlıyor.. ikisini de aynı anda ekleyemiyorsun çünkü ikisinin de namespaceleri aynı :) 

bunun gibi böyle çelişkide bir sürü problemle karşılaştık.. şirkette servise bağlanamıyorum harici ip den gelmem lazım, vpn kullanıyorum, bu sefer windows-mac os arası simulatordeki iletişim kopuyor, vpn kullanmıyorum bu sefer servise bağlanamıyorum..

illallah ettirdi beni 

hocam hazır bir tane wcf servisi var, proje yöneticisi onu kullanmak istedi, iki de bir kod yazmayalım diye.. o olmadı maalesef.. sonra kendi yazdıkları bir servis var web servisi, onu ekledik ama o da olmuyor.. loginde sıkıntı çıkarıyor.. winformda problem yok ama ios projesi ... olmuyor bi türlü

unbalanced tarafından 07/Ağu/14 02:25 tarihinde düzenlenmiştir

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

ondan önce servisin adresini çözmüyormuş o yüzden servis eklenmiyordu.. adam buldu hosts dosyasına yazdı servis eklendi. bu seferde eklenen serviste 2 tane class görünmüyor .. onlar da bağlanmak için gerekli olan class lar.. şaka gibi valla.. neyse ondan vazgeçtikten sonra şimdi diğer web servisi denerken bu sefer ios tarafında sorun çıktı.. aynı hosts dosya işlemini mac os da yaptım çalıştı ama sonra başka bir hata çıktı, neymiş messageencoding türü uymuyormuş, onu da geçtim mtom yaptım bi şekilde, bu sefer de mono versiyonundan mı artık neyden mi kaynaklı invoke ettiği fonksiyonları implement edemiyor

bu kadar lanet bir işi hayatımda boyunca yapmadım.. yamalı bohça gibi valla

Toplam Hit: 2060 Toplam Mesaj: 14