İphone Da Wifi Ağını Paylaşmak?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

...şirkette servise bağlanamıyorum harici ip den gelmem lazım, vpn kullanıyorum, bu sefer windows-mac os arası simulatordeki iletişim kopuyor, vpn kullanmıyorum bu sefer servise bağlanamıyorum...

...hocam hazır bir tane wcf servisi var, proje yöneticisi onu kullanmak istedi, iki de bir kod yazmayalım diye.. o olmadı maalesef.. sonra kendi yazdıkları bir servis var web servisi, onu ekledik ama o da olmuyor.. loginde sıkıntı çıkarıyor.. winformda problem yok ama ios projesi ... olmuyor bi türlü...

İlki için, routerda ip loopback'i açmak lazım. Olay şu: http://serverfault.com/questions/55611/loopback-to-forwarded-public-ip-address-from-local-network-hairpin-nat

wcf servisinin önüne, mümkünse dışarı erişimi olan sunucuya, wcf servisini restfula çeviren bir .net uygulaması yazılabilir sanıyorum. restful servise de başka bir ip atanır, iOS'lar hariç kimse varlığının farkına varmaz:) Aklıma başka bir fikir gelmedi:S

Olaylara karışmayın!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Hocam adamların router ına erişemiyorum ki ayar yapayım. Ben bi AP aldım, normalde kablolu internet var ethernet için yani, ama Bendeki mac de ethernet yok o yüzden ap ile wifi yayını yapıyorum. Siteye girmeden önce adamların sitesinden login olmam gerekiyor (172.17.0.1) işte sorun login olamamam. Sanırım eski cookilerin üzerine yazıldı yoksa haftada 1 kere olmam gerekiyor .. radius server timeout hatası veriyor zaten biraZ bekletiyor bağlanamıyorum.. Sorun benim ap de değil, çevrede şifresiz bi wifi buldum bağlandım aynı ip ye yönlendirdi (üstte verdiğim) orada da login olamadım. Yani sorun bu adamlardan kaynaklı. Arıyorum ama açan yok böyle şansın içine edeyim...

wcf olayına gelince ben zaten deneme amaçlı bi ara katman yazmıştım ama adamlar direk bağlantı istiyorlar haliyle böyle bi şeyi gereksiz görüyorlar.. Bu servislerin hiç biri olmazsa en son get-post işine dönecek iş :))

unbalanced tarafından 07/Ağu/14 10:47 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

sabah aradım ilgili bir kişiyi, burada yapabilecek kimse yok ama tatilde olan network sorumlusuna bildirirm acilen size dönüş yapar dedi, hazırlandım üniversiteye gidip oradaki interneti kullanacaktım, bi ipad de deneyeyim dedim son kez bi baktım login olabildim :)

tabi kendi kendime konuşmuş gibi oluyorum ama ne bileyim bir "günlük" havası oluştu

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 2061 Toplam Mesaj: 14