folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İrana Nasıl Şeriat Geldi

İrana Nasıl Şeriat Geldi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=85460598604&ref=nf

7 dakikalık kısa bir film

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Erkek

uzun metrajlı filmini tavsiye ederim hocam bende vardı kaybetmediysem uplarım..

Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cicuta-douglasii
    Cicuta-douglasii's avatar
    Erkek

jicheal mackson (:

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

linki kopyalayıp yapıstırmaya üşendim ama persepolisi izleyin :D

Amphetamine Logic.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexelebek
    alexelebek's avatar
    Erkek

Filmin ismi "persepolis".113 dk tamamini izlemek isterseniz burdan buyrun. Fransizca ses, ingilizce altyazi. 

Another day another death another sorrow another breath...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mercan
    mercan's avatar
    Erkek

iran şeriatla yönetilmiyor ki.

Vikipedi :

ŞeriatArapça kökenli bir sözcük olup; "yol; mezhep; metod; âdet; insanı bir ırmağa, su içilecek bir kaynağa ulaştıran yol" anlamına gelir. İslam dinindeki terimsel anlamı ise "ilâhî emir ve yasaklar toplamı", "İslam'ın kutsal kitabı Kur'an'ın âyetleriİslam dininin peygamberi olan Muhammed'in söz ve fiilleri (sünnet/hadis) ve İslâm bilginlerinin görüş birliği içinde bulundukları hususlara dayanan ilâhî kanun"dur.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mosquit0
    mosquit0's avatar
    Erkek

alexelebek bunu yazdı:
    -----------------------------

Filmin ismi "persepolis".113 dk tamamini izlemek isterseniz burdan buyrun. Fransizca ses, ingilizce altyazi. 

bende bunu dıycekdım tam cok guzel gercekten cnbc de izlemişdim vakti zamnında :|

adaletin bu suçu önleyemiyecek olduğunu düşünüyorsan yargıçda sen ol cellad da
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Valla yönetimi falan bilmem ama adamlar bilime manyak para harcıyormuş.

Bugün bütünleme sınavım vardı üniversiteye gittim. Amcamın yanına çıkayım dedim. Biyoloji bölümünde doçent. Çıktım işte odasında çok güzel ambalajlanmış metal kutular vardı.

Amca ne bunlar dedim. İrandan geldi bir bilimadamı göndermiş. Böcekleri teşhis etmem için. Neyse açtım baktım falan konuşuyoruz.

Ya amca dedim bizim arkadaşlar iranın bilimde zerre kadar gelişmediğini iddaa ediyorlar falan dedim. Halt etmişler dedi. İran'ın bilime harcadığı parayı türkiye dahil avrupada kaç ülke harcamıyor dedi.

Adamlar gerçekten bilime önem veriyorlarmış.

...

Şeriate gelince günümüzde bir ülkenin şeriatle yönetilmesine karşıyım. Çünkü şeriat çok çarpıtılmış artık. Saltanat gibi birşey olmuş.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Erkek

iranın şeriatı kolpa şeriat. hatunlar tonla makyajı yapıp sadece saçlarını usulen kapatıyo, hani dostlar alışverişte görsün mü derler ne derler. uyuşturucu satmanın cezası idam ama rahatlıkla uyuşturucu temin edilebiliyo. eşcinselliğin cezası idam (öyle biliyorum) ama yine bi ton eşcinsel var.

ayrıca mut'a nikahı denen bi zımbırtı varki; resmen fuhuşa dini kılıf. adamlar geneleve imam koymuş diye duymuştum.

bilim konusuna gelince;

milli otomobil firmaları var,

o kadar ambargoya rağmen nükleer teknolojiye sahipler,

yine o kadar ambargoya rağmen uzaya kendi yaptıkları uyduyu yolladılar,

ileri düzey füze teknolojisine sahipler.

bunların yanında üniversiteye kotla girmeyi yasaklayacak bi zihniyete sahipler mesela.

c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

66albay bunu yazdı:

ayrıca mut'a nikahı denen bi zımbırtı varki; resmen fuhuşa dini kılıf. adamlar geneleve imam koymuş diye duymuştum.

mut'a nikahı başlı başına ayrı bir konu zaten... nasıl bir zihniyettir arkadaş. hangi abazan kanun yapmış bunu, nasıl bir çelişkidir ?

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Erkek

NovalgiN bunu yazdı:

66albay bunu yazdı:

mut'a nikahı başlı başına ayrı bir konu zaten... nasıl bir zihniyettir arkadaş. hangi abazan kanun yapmış bunu, nasıl bir çelişkidir ?

bildiğim kadarı ile;

ekiden askeri seferler şartlar dolayısı ile 4-5 yıl hatta daha fazla sürebiliyomuş. sefere giden asker düz duvara tırmanmasın:D diye böyle bi uygulama getirilmiş.

ama şartlar değişip seyahat süreleri azalınca sünni mezhepler 400 yıl kadar önce kaldırmış bu mevzuyu.

şiilerde devam.....

c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
Toplam Hit: 3286 Toplam Mesaj: 19