İrana Nasıl Şeriat Geldi
-
http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=85460598604&ref=nf
7 dakikalık kısa bir film
-
uzun metrajlı filmini tavsiye ederim hocam bende vardı kaybetmediysem uplarım..
-
jicheal mackson (:
-
linki kopyalayıp yapıstırmaya üşendim ama persepolisi izleyin :D
-
Filmin ismi "persepolis".113 dk tamamini izlemek isterseniz burdan buyrun. Fransizca ses, ingilizce altyazi.
-
iran şeriatla yönetilmiyor ki.
Vikipedi :
Şeriat, Arapça kökenli bir sözcük olup; "yol; mezhep; metod; âdet; insanı bir ırmağa, su içilecek bir kaynağa ulaştıran yol" anlamına gelir. İslam dinindeki terimsel anlamı ise "ilâhî emir ve yasaklar toplamı", "İslam'ın kutsal kitabı Kur'an'ın âyetleri, İslam dininin peygamberi olan Muhammed'in söz ve fiilleri (sünnet/hadis) ve İslâm bilginlerinin görüş birliği içinde bulundukları hususlara dayanan ilâhî kanun"dur.
-
alexelebek bunu yazdı:
-----------------------------
Filmin ismi "persepolis".113 dk tamamini izlemek isterseniz burdan buyrun. Fransizca ses, ingilizce altyazi.
-----------------------------bende bunu dıycekdım tam cok guzel gercekten cnbc de izlemişdim vakti zamnında :|
-
Valla yönetimi falan bilmem ama adamlar bilime manyak para harcıyormuş.
Bugün bütünleme sınavım vardı üniversiteye gittim. Amcamın yanına çıkayım dedim. Biyoloji bölümünde doçent. Çıktım işte odasında çok güzel ambalajlanmış metal kutular vardı.
Amca ne bunlar dedim. İrandan geldi bir bilimadamı göndermiş. Böcekleri teşhis etmem için. Neyse açtım baktım falan konuşuyoruz.
Ya amca dedim bizim arkadaşlar iranın bilimde zerre kadar gelişmediğini iddaa ediyorlar falan dedim. Halt etmişler dedi. İran'ın bilime harcadığı parayı türkiye dahil avrupada kaç ülke harcamıyor dedi.
Adamlar gerçekten bilime önem veriyorlarmış.
...
Şeriate gelince günümüzde bir ülkenin şeriatle yönetilmesine karşıyım. Çünkü şeriat çok çarpıtılmış artık. Saltanat gibi birşey olmuş.
-
iranın şeriatı kolpa şeriat. hatunlar tonla makyajı yapıp sadece saçlarını usulen kapatıyo, hani dostlar alışverişte görsün mü derler ne derler. uyuşturucu satmanın cezası idam ama rahatlıkla uyuşturucu temin edilebiliyo. eşcinselliğin cezası idam (öyle biliyorum) ama yine bi ton eşcinsel var.
ayrıca mut'a nikahı denen bi zımbırtı varki; resmen fuhuşa dini kılıf. adamlar geneleve imam koymuş diye duymuştum.
bilim konusuna gelince;
milli otomobil firmaları var,
o kadar ambargoya rağmen nükleer teknolojiye sahipler,
yine o kadar ambargoya rağmen uzaya kendi yaptıkları uyduyu yolladılar,
ileri düzey füze teknolojisine sahipler.
bunların yanında üniversiteye kotla girmeyi yasaklayacak bi zihniyete sahipler mesela.
-
66albay bunu yazdı:
ayrıca mut'a nikahı denen bi zımbırtı varki; resmen fuhuşa dini kılıf. adamlar geneleve imam koymuş diye duymuştum.
-----------------------------mut'a nikahı başlı başına ayrı bir konu zaten... nasıl bir zihniyettir arkadaş. hangi abazan kanun yapmış bunu, nasıl bir çelişkidir ?
-
NovalgiN bunu yazdı:
66albay bunu yazdı:
-----------------------------mut'a nikahı başlı başına ayrı bir konu zaten... nasıl bir zihniyettir arkadaş. hangi abazan kanun yapmış bunu, nasıl bir çelişkidir ?
-----------------------------bildiğim kadarı ile;
ekiden askeri seferler şartlar dolayısı ile 4-5 yıl hatta daha fazla sürebiliyomuş. sefere giden asker düz duvara tırmanmasın:D diye böyle bi uygulama getirilmiş.
ama şartlar değişip seyahat süreleri azalınca sünni mezhepler 400 yıl kadar önce kaldırmış bu mevzuyu.
şiilerde devam.....