İran"Da Son Model İdam

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

abi bir kişinin idam edilmesi mi daha kötü sonuçlara yol açabilir yoksa tekrar isyan çıkıp binlerce insanın ölmesi mi?

islam zorluk dini değildir. aksine kolaylık dinidir. ben sana demiyorum asalım keselim biz müslümanız onlar kafir diye ama bu elebaşları öldürülmezse iflah olmazlar diyorum. osmanlı ne ki demişsin 600 yıl yaşayan bir imparatorluk. bu kadar zenginlikle bu kadar büyüyüp 600 yıl yaşayan bir imparatorluk. ve osmanlı'da da bu uygulanmış. eğer sistem işlemeseydi bu imparatorluk bu kadar sene yaşayamazdı bence.

peygamber zamanlarına gelelim. 4 halife döneminde yalancı peygamberler çıkmış bir sürü mesela. hz. vahşi de müseymele isminde bir yalancı peygamberi öldüren kişi. ve bu kişi peygamber efendimizin rüyasında cennet ile müjdelenmiş 2 kişiden biri. öldürüymeseydi bu peygamber kimbilir kaç kişiyi daha peşine takacaktı ve imanını alacaktı.

üstüne basa basa söylüyorum tekrar: burda bahsettiğim elebaşları idam etmek, gruba üye herkesi değil. islam da zaten kanlı bir din değil, toplumun en huzurlu şekilde yaşamasını sağlayacak bir dindir.

. . .. . ... .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek
    peki farzedelim ki herhangi bi suctan idama carptirilan kisi ya gercekten masumsa??? orda yan bastik iste...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slmarlq
    slmarlq's avatar
    Erkek
    Adamların PKK lı Oldukları veya Yandaşı Oldukları idda Ediliyor Yani KEsin mi Değil mi O Bile Değil. Böyle REzil Bi Ülkedende Bu Beklenir Zaten... Geçen Yıllarda Görmedinizmi Allaha Küfür Ettiği İddasıyla idam Edilecekdi Berber Halbuki Etmediğini Söylüyor... Bir Kişinin Sözüyle ADam ASılmaz Ki Yazıktır Günahtır...

Bu zamanda en çok azraile güveneceksin.En azından niyeti belli...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    Buremba bunu yazdı:
    -----------------------------

abi bir kişinin idam edilmesi mi daha kötü sonuçlara yol açabilir yoksa tekrar isyan çıkıp binlerce insanın ölmesi mi?

islam zorluk dini değildir. aksine kolaylık dinidir. ben sana demiyorum asalım keselim biz müslümanız onlar kafir diye ama bu elebaşları öldürülmezse iflah olmazlar diyorum. osmanlı ne ki demişsin 600 yıl yaşayan bir imparatorluk. bu kadar zenginlikle bu kadar büyüyüp 600 yıl yaşayan bir imparatorluk. ve osmanlı'da da bu uygulanmış. eğer sistem işlemeseydi bu imparatorluk bu kadar sene yaşayamazdı bence.

peygamber zamanlarına gelelim. 4 halife döneminde yalancı peygamberler çıkmış bir sürü mesela. hz. vahşi de müseymele isminde bir yalancı peygamberi öldüren kişi. ve bu kişi peygamber efendimizin rüyasında cennet ile müjdelenmiş 2 kişiden biri. öldürüymeseydi bu peygamber kimbilir kaç kişiyi daha peşine takacaktı ve imanını alacaktı.

üstüne basa basa söylüyorum tekrar: burda bahsettiğim elebaşları idam etmek, gruba üye herkesi değil. islam da zaten kanlı bir din değil, toplumun en huzurlu şekilde yaşamasını sağlayacak bir dindir.

demekki hepsini asamamış ki yıkıldı. osmanlının son döneminde cıkan isyanlar ve savaşın etkisi ile yıkıldığı gerçeğini unutmamak gerekir. ülkede binlerce hukuk dışı olay görüyoruz en basitinden daha geçen gün tvde cıktı polis bara önce esrar saklıyo sonra onu bulup adamı yakalıyor bu tip olay sadece buz dağının görünen kısmı bir de görünmeyen kısmı var! buradan yola cıkarak asmak çok saçma kaldı ki ülkede sadece böle bir olayın var olduğu iddaa edilse bile hemen asılıyor ya adam sucsuzsa o zaman hesabını kim verecek? gerekli tedbirleri alınırsa emin ol binlerce insan ölmez!

ayrıca bir konuda acıklık getirmek istiyorum insanın imanı alınmaz! eğer müslümanlığı gerçekten anlayabilmişse zaten o kişi safsatalara inanmaz ama biz kutsallığı o kadar çok abartıyoruz ki onu araştırmak anlamaya calışmaktan cok uzağız din oldumu katıksız kabul ediyoruz herşeyi... zaten bu yüzden de yanlış bilgilerle dolu ve diyanet bunları temizlemekle uğraşıyo...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

osmanlı'da yükseliş döneminde arada bir yerderde isyancılar çıkıyordu ver bastırılıyordu. ama son dönemde insanların çoğu bozulunca ve isyancılar çok fazla baş gösterince araya yabancı güçler de girince yıkılmak kaçınılmaz oldu. ancak 600 yıl onlarca milleti bir arada tutmak kolay değil, bunu unutmayasın.

gerçek müslümanın inanmayacağı konusunda haklısın kardeşim ama çok saf insan var.adam yıllarca dinin bütün gereklerini yerine getiriyor biri aklını çelince de tamamen değişebiliyor. bunlara mahal vermemek o bölgenin dini liderinin görevi.

ya suçlu değilse diyorsunuz ama düşünün bir: halifesiniz, kulağınıza falan yerde yalancı peygamber olduğu kulağınıza geliyor. siz de adamlarınızı toplayıp o falan yere gidiyorsun ve görüyorsun ki o yalancı peygamber denilen kişini de arkasında ordu sizi bekliyor ve sizinle savaşıyorsunuz. şavaşı yendiniz ve adam elinde. sence bu adamın suçsuz olma ihtimali var mıdır?

bugün dönen olaylara gelince onlara hiç girmeyelim. çünkü bu konu uzar gider.. şimdiden "!" işaretlerini kullanmaya başlamışsın zaten birazdan birbirimize gireriz, konu kitlenir, 1'er günlük ban yeriz. :)

. . .. . ... .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek
    bunun dinle dincilikle ne ilgisi var . Terörü bitirmek isteyen adam aynen böyle savaşır

herşeyin bir şeyi vardır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

elevator bunu yazdı:

xz bunu yazdı:
    bunun dinle dincilikle ne ilgisi var . Terörü bitirmek isteyen adam aynen böyle savaşır

konu din olunca hopluyorsun... terör olunca ırkçıbaşısın ...

dinine göre hareket et. HZ.Muhammed derki;hiç bir ırkın hiç bir ırka üstünlüğü yoktur...

konuya gelince.. haketmişler!!ne farkeder nasıl asıldıkları ? ha ciple ha miple ..

ya sana kemik atan varmı mk , ne sataşıon durduk yere muhammet mi dedik din mi dedik ? haketmşler tabi beter olsunlar

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 9847 Toplam Mesaj: 68