İş Bulmak %100 Garantili.
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------
Antikky bunu yazdı:
Sektörde ne kadar mühendis olamamış/okuyamamış yada hadi diyelimki kendi ideali doğrultusunda okumamış adam var hepsinin ortak görüşü bu temelde yazılar.
Hiç boğaziçi mühendislik mezunu adamdan bu tip bir cümle duyamazsınız.Emin olun.Okuyabiliorsanız adam gibi mühendis olun,öss zamanı tercih yapacak adamlar varken butip konular insanları yanlış yönlendiriyor.Okulun,okumanın orda sizin gereksiz olarak gördüğünüz mühendislik matematiğinin sandığınızdan çok daha büyük faydaları olduğu bilinen bir doğru.
Yapabilecek hiç birşeyiniz kalmadıysa ancak bir fark yaratma aracı olabilir.Yoksa asla amacınız bu olmasın.
-----------------------------Ben Muhendisim hocam büyük sirketlerdede calistm kendi procelerimi de yaptm sattım
Muhendise bol bol matematik yüklerler evet ama türkiyede pek uygulamasını görmez kimse. Ben çok nadiren üni bilgisi kullandım o da hep kendi projelerimde (Mesela müzik yapan proram yapmaya giristim, fourier transform kullandım datayı frekansa cevirir frekansı da notaya çevirdim) Böle bişeyi üni bilgisi olmadan kafadan yapmanız çok zordur (Muziktende anlamak lazim o ayri) herşeyin de hazırını bulamazsınız eğer alanında öncü bir proje yapıyorsanız.
Fakat ne yazıkki bu tip birşeyi türkiyede sizden isteyecek firmaya hayatınız boyucna zor denk gelirsiniz. Malesef muhnedis arayan birçok firma elemana mühendislik dışında her işi yüklüyor.
Tahribata takılan herkezin bilgisayarla arası iyidir nerdeyse. Fakat türkiyede herkezin arası iyi değildir bunu unutmayın.
Diyelim ki bilgisayarla işiniz yok sabun yapacaksınız yada 1000 derecenin ustunde erimeyen ısı yalıtma malzemesi ureteceksiniz. İşi kimya mühendisine mi verirsiniz? Teknik lise mezununa mı verirsiniz? yoksa kendini çok geliştirmiş kendince çok proje yapmış bi adama mı verirsiniz? eğer işin nasıl yapıldığı hakkında hiç bişi bilmiyorsanız emin olun seçim mühendis yönünde olacaktır.
Ayrıca büyük firmaların gözünden bakarsanız bir insan kaynakları bölümü var. Ellerinde standart bir liste vardır bilg muh ne alir? 5 senelik bilg muh ne alir? 10 senelik ne alir? kimyaci ne alir? mekatronikci ne alir? gibi... herkezin her işi bilmesi mümkün değil bunun için kendinizi göstermek için iş basvurusuna gidince ben bunu yapmıştım diyebileceğiniz birşey olmalı.
Ben açık söyleyeyim istediği para ne olursa olsun kendi firmama yazılım/bilgisayar Mühendisi almam. Teknik lise yada 2 senelik uni mezunu alırım. fakat piyasada benim gibi dusunen adam yok işin gerçeği =)
-----------------------------Konu programcılık değilk,sistem olayı Cisco,MS,Sun türevi sertifikası olan adamların mühendisleri küçümseyip,"bizim bi arkadaş var mühendis ama adam rj45 le rh11 i ayıramıyor adam" tarzı ezme konusudur.Ben olaya çok daha evrensel olarak bakıyorum.Bu sertifika işi belli turollerin elinde çok güzel işleyen bir çark haline gelmiş.Kurstada veriyorlar gazı siz kralsınız siz sistemcisiniz mühendis nedirki diye.
Sonra yardır gitsin.Meslek konuşucaksın.
Mühendislik,saygın ve edinilmesi güç bir meslektir.
Benim çevremde ki mühendisler kaliteli işini iyi bilen ve yapan saygın insanlar.Asla 2 yıllık mezun adamla yada teknik lise çıkışlı adamla bir tutamam.
Kaldıki burada bireyleri karşılaştırmıyorum özellikle belirteyim,bakın gecen günlerde Firex hocam bi procesini gösterdi hepimiz hayran kaldık.Yapılması oldukca güç bir şey yapmış.Bir çok mühendisin ciddi uğraşması gerek bu tip birşey için.Firex mühendis değildir...Ayteğin bahsettiği şey budur.
-
kendini geliştiren adam aç kalmaz mesajını vermek için fazla dolandırmışsın bu bir.20 li yaşlarda birisinden ziyade iş hayatında yogrulmuş birinden bekklediğim bir konudur bu iki sağol genede buda üç
-
abartmasaydin keske %100 garanti biraz ucmus.
-
işe bilgisayar ve mühendislik yönünden bakmışsınız, burası da zaten çoğunlukla o branş adaylarının bulunduğu bir platform, ben muhasebeciyim.
ancak; meslek ne olursa olsun insan kendini geliştirebiliyorsa diğer insanlardan farklı özellik katabiliyosa kendine ozaman iş sorunu çekeceğini sanmıyorum. malum, Ülkemiz'de bilimle sanatla uğraşalım, buluş yapalım desek acımızdan ölürüz, ee aç mucit de olmaz. bu da beyin göçüne sebep oluyor. zaten milletçe tembelliğe alıştırılıyoruz.
özellikle Devletin politikası da son zamanlarda sosyal transferler ile yatırım, ticaret destekleneceğine insanlar hazıra alıştırılıyor. kömürünü ver, ayda her çocuk başı 30-40 ar lira ver. böyle vasıflı insan elde edilemez ki.
vasıfsız insan çok olduğundan, kendi vasfımızı özelliklerimizi önce tesbit edip geliştirmeli, diğer insanlardan farkımızı fark edip, doğru yerde kullanıldığı zaman başarılı olunabilir. diye düşünüyorum.
-
Antikky bunu yazdı:
Konu programcılık değilk,sistem olayı Cisco,MS,Sun türevi sertifikası olan adamların mühendisleri küçümseyip,"bizim bi arkadaş var mühendis ama adam rj45 le rh11 i ayıramıyor adam" tarzı ezme konusudur
-----------------------------Antikky senin ne demek istediğini şimdi daha iyi anlıyorum. Ama şahsi görüşüm o sertifikaları almanın hemen iş bulmanı sağlayacağı yönünde falan değil.
Benim gözümde cv'deki bir artıdır. Evet bir artıdır fazlası değil.
Sana hak veriyorum bir iki sertifika alıp büyük adam olduğunu düşününler çoğunlukta. -
Aynen öle...
O sertifikayla muhendise artizlik yapan adamlar muhendisin yanında aynı artizligi yapamazlar yanlız arkamızdan yaparlar =) Cisco sertifikası alıp dünyayı ciscodan oluşuyor görenler vardır.
Genelde 5 senelik deneyimi olan bu tip adamlar kendilerini yeni mezun muhendislerle karsilastirirlar yanliz. karsilastirma da sadece kendi bildikleri konulardadır.
-
HolyOne bunu yazdı:
Aynen öle...
O sertifikayla muhendise artizlik yapan adamlar muhendisin yanında aynı artizligi yapamazlar yanlız arkamızdan yaparlar =) Cisco sertifikası alıp dünyayı ciscodan oluşuyor görenler vardır.
Genelde 5 senelik deneyimi olan bu tip adamlar kendilerini yeni mezun muhendislerle karsilastirirlar yanliz. karsilastirma da sadece kendi bildikleri konulardadır.
-----------------------------şimdi tabiki mühendis bir adam ile mühendislik okumamış bir şahsı aynı kefeye konulmaz ama mühendislik okuyupta kendni geliştirmemiş bir adam ile mühendislik okumamış ama kendini geliştirmiş adam mühendis okumuştan daha çok bilgiye , tecrübeye sahiptir. Adamların teorileri müthiş fakat bu güne kadar kaç tane kimsenin daha önce yapmadığı projeyi tek başına yürütebilmiş?
isnisnalar hariç tabi işini iyi yapan kendini geliştirmiş mühendisler vardır ki Bunlar elini sallasa ellisi. Herhangibir işe girip bildiklerini yaptığı projeleri söylese geri çevrilme olasılığı yok