İş Fikirleriniz

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csabanci
    csabanci's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2015
    Erkek
    ptchicko bunu yazdı

    Topraksız tarım konusu güzel ancak ciddi bütçeleri olan bir konu. Bu konuda yapılmış bir fizibiliteyi inceleme imkanım oldu. Rantabl yatırımın 100 dönüm ve üzerinde olmasını gerektiriyor. Japonların yaptığı bir araştırmada, İzmir-Dikili'den Çanakkale-Küçükkuyu ilçesi arasındaki sahil kesiminin tüm dünyada topraksız tarım için en uygun bölge olduğu ve şiddetle tavsiye edildiği belirtilmiştir. Bu doğrultuda Dikili de 56 dönüm üzerine ilk tesislerini kuran bir firma şu anda 1500 dönümlük alana kadar yatırımlarını arttırmış ve arttırmaya devam etmektedir. Bölgenin en büyük avantajı kiralanabilir durumda pek çok kamu arazisi bulunmkta ve bölgede hemen her yerden jeotermal enerji kaynağına erişilebilir durumda olmasıdır. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük Büyükbaş Hayvan çiftliklerinin bölgede olması gübreye (sıvılaştırarak verilecek besin) ulaşımın rahat olamsını getirmekte.

    Türkiye Kalkınma Bankası'nın anonim şirketlere önemli destekleri bulunmaktadır.   

    Seni şiddetle takip ediyorum dostum güzel bi düşünce lakin para gerek. biz kucuk insanız kosgep vs vs uğraşılmaz ki ama gayet güzel düşünülüp planlanarak yapılsa süper bi proje derim.


    Evrim içi mürit..laugh is live..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zande
    Zande's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Mayıs/2012
    Erkek

    Hocalar;

    Bu topraksiz tarim isini biraz daha aciklarsaniz sevinirim. Soyle bir google amcaya danistim; faydali birsey oldugu belli. Ancak o karisimlari hazirlamak icin resmen lab lazim :)

Toplam Hit: 1971 Toplam Mesaj: 13
site fikir