İş Görüşmesi Önerileri
-
literatur bunu yazdıessan bunu yazdıliteratur bunu yazdıessan bunu yazdı
şu kadar istiyorum deme onun yerine siz değerli yönetimin takdirine bırakıyorum diyebilirsin.. ısrar ederlerse şuanda aklımda maaş konusu yok tek düşüncem işe yerleşip şirketin gelişmesine katkı sağlamak diyebilirsin..
Essan abi benim ergenliğim gençliğim hep bu sitede geçti. Yıllarca da entrylerini okuduk. Bu abi tecrübeli falan derdik, ki öyledir de. Sen böyle şeyler yazmazdın abi, bir şey mi oldu noldu?
sıkıntı yok çok şükür hocam.. mesajım ne gibi üslup konusunda biraz sert mi oldu :) yazılım departmanına gidecek arkadaşa farklı sorularda yöneltebilirler adı üstünde şirket işe girecek arkadaşı sınayabilirler bu yüzden her şeye hazırlıklı olmakta fayda var..
Abi yazdığın çok romantik geldi işin açığı. Şirketi ilerletmek istiyorum falan... Ne bileyim yani. Kimse inanmaz ve ciddiye almaz gibi geliyor bunu.
Demezler mi iclerinden "Bu entel kim amina koyum, tavirlara bak herifteki."? Bence derler. Ustte da bahsi gectigi gibi aile gibi yonetiliyor bir cok sirket. Ve bu uslup kurumsal xd.
-
Ne yap yap kendin ol. Yapmacik davranma
-
-
Eski bir İK çaylağı olarak, adaylarla yaptığım görüşmelerden cebime koyduğum birkaç izlenimimi paylaşmak istedim,umarım faydası olur..
Öncelikle ofise / şirkete girişiniz çok önemli . Şey..ben şunun için geldim de..eee.. gibi cümlelerden kaçınmakta fayda var.Yürürken veya görüşme yapacağınız odaya doğru ilerlerken daima yol verin. Kadın/erkek/büyük/küçük farketmez. Siz misafirsiniz ve takip eden taraf olmalısınız.
Özgüveninizden bir tık daha önemli bir şey var ki o da ÖZGEÇMİŞİNİZ. Pırıl pırıl yazılmış,detaylar düşünülmüş olmalı. Bu zamanda sadece diplomanın yeterli olmadığını, üzerine eklediğiniz alanınıza göre uzmanlık sertifikalarınız, başarı belgeleriniz ve ekstra dillerinizin olduğu belgeleri söylememe gerek yoktur umarım?.. ( eklemediyseniz hala geç değil, kurslara kayıt olun ve görüşmede mutlaka altını çizin)
İlk günden inovasyon,motivasyon, karşılıklı katkı sağlamak gibi klişe geyikler yapmayın. Gerçekçi olun.
Ben bu işi istiyorum. Kariyer anlamında bana çok şey öğreteceğini düşünüyorum gibi amaç odaklı,dolaylı anlatımlardan uzak cümleler kurmaya dikkat edin.
Şirketi, iç ve dış bağlantılarını, şubelerini, operasyon bilgisini mutlaka araştırarak gidin. Hatta kuruluş hikayesini bilip kendi başarı hayalinizle bazı benzerlikler koyarak bahsederseniz etkili olacağına eminim.
Ücret konusunda;Evet, hepimiz gelecek kaygısı, maddi telaş içerisindeyiz ama elinizden geldiğince odağınızı öğrenmeye,kendinizi geliştirmeye alın. Bu tarz kuruluşlara başvuruda bulunmaya özen gösterin.
Bedavaya çalışacak haliniz de yok elbette :)
Çalışma saatleri,mesai ücretleri, sigorta(özel ve genel), net maaş brüt maaş gibi önemli sayılara da dikkat etmenizde fayda var :)
-
Chardonnay bunu yazdı
Eski bir İK çaylağı olarak, adaylarla yaptığım görüşmelerden cebime koyduğum birkaç izlenimimi paylaşmak istedim,umarım faydası olur..
Öncelikle ofise / şirkete girişiniz çok önemli . Şey..ben şunun için geldim de..eee.. gibi cümlelerden kaçınmakta fayda var.Yürürken veya görüşme yapacağınız odaya doğru ilerlerken daima yol verin. Kadın/erkek/büyük/küçük farketmez. Siz misafirsiniz ve takip eden taraf olmalısınız.
Özgüveninizden bir tık daha önemli bir şey var ki o da ÖZGEÇMİŞİNİZ. Pırıl pırıl yazılmış,detaylar düşünülmüş olmalı. Bu zamanda sadece diplomanın yeterli olmadığını, üzerine eklediğiniz alanınıza göre uzmanlık sertifikalarınız, başarı belgeleriniz ve ekstra dillerinizin olduğu belgeleri söylememe gerek yoktur umarım?.. ( eklemediyseniz hala geç değil, kurslara kayıt olun ve görüşmede mutlaka altını çizin)
İlk günden inovasyon,motivasyon, karşılıklı katkı sağlamak gibi klişe geyikler yapmayın. Gerçekçi olun.
Ben bu işi istiyorum. Kariyer anlamında bana çok şey öğreteceğini düşünüyorum gibi amaç odaklı,dolaylı anlatımlardan uzak cümleler kurmaya dikkat edin.
Şirketi, iç ve dış bağlantılarını, şubelerini, operasyon bilgisini mutlaka araştırarak gidin. Hatta kuruluş hikayesini bilip kendi başarı hayalinizle bazı benzerlikler koyarak bahsederseniz etkili olacağına eminim.
Ücret konusunda;Evet, hepimiz gelecek kaygısı, maddi telaş içerisindeyiz ama elinizden geldiğince odağınızı öğrenmeye,kendinizi geliştirmeye alın. Bu tarz kuruluşlara başvuruda bulunmaya özen gösterin.
Çalışma saatleri,mesai ücretleri, sigorta(özel ve genel), net maaş brüt maaş gibi önemli sayılara da dikkat etmenizde fayda var :)
yazılanların fazlasının da fazlasına dikkat ediyorum :) peki ben neden hala işsizim? :D
cillop gibi, duru, anlaşılır ve kendince de dolu gibi cv var.
diğer genel görgü ve nezaket kuralları falan desen o noktada da pek fazla bi barzoluğum yok gibi.
kendi halinde az buçuktan prezentabıl, eli ayağı düzgün bi tip de sayılırım vs. vs...
eee! peki neden ben oğluma bir flüt alamıyorum? neden!
https://www.youtube.com/watch?v=SjxghLRXmsk
ps: bu arada hoşgelmişsiniz eski ik'cı müride hanım :)
edit: konu sahibi mürid ne yaptı acaba?
-
tacir bunu yazdı
izledim. adamın yaptığı şeyler kısmen doğru ve bence de yapılması gereken şeyler. (ses tonu açma, duruş, el sıkışma vs )
ancak dikkatimi çeken iki nokta var.
1- kravatı çok uzun :)
2- nasıl olsa gerçek bir mülakat değil diye kendine aşırı bir özgüveni var, o sebeple aşırı rahat.
misal: masanın üstüne ellerini koyması gibi :)
-
cann bunu yazdıChardonnay bunu yazdı
yazılanların fazlasının da fazlasına dikkat ediyorum :) peki ben neden hala işsizim? :D
cillop gibi, duru, anlaşılır ve kendince de dolu gibi cv var.
diğer genel görgü ve nezaket kuralları falan desen o noktada da pek fazla bi barzoluğum yok gibi.
kendi halinde az buçuktan prezentabıl, eli ayağı düzgün bi tip de sayılırım vs. vs...
eee! peki neden ben oğluma bir flüt alamıyorum? neden!
https://www.youtube.com/watch?v=SjxghLRXmsk
ps: bu arada hoşgelmişsiniz eski ik'cı müride hanım :)
edit: konu sahibi mürid ne yaptı acaba?
Sizin işsiz olmanız konusunda üzgünüm, tüm bu özellikler dışında biraz nasip de var tabi işin içerisinde. Umarım en kısa sürede siz de kendinize en uygun işi bulursunuz
Bu arada hoş buldum,teşekkür ederim :)