İş Hayatına Bayanların Tecavüzü :S
-
YaSevYaTerket_CoM bunu yazdı:
-----------------------------Yaş olarak 1 - 2 ay içinde 27'ye giricem. İşsiz geçen ömrümün 1. yıl'ını + bir kaç gününü geride bıraktım.
Askerden geldikten 1 hafta sonra plastik sektöründe faaliyet gösteren bir firmada muhasebe bölümüne girdim. Bir sene sorunsuz çalıştım. Senemin dolmasına 1-2 gün kalasıya, dediler " Bütçemizi sarsıyorsun ( O zamanlar 500 ytl alıyorum, şirket sermayesi 10.000.000 YTL ) Küçülmeye gidiyoruz, eleman çıkartıyoruz " Eyvallah dedik.
İşten ayrıldıktan sonra Md.rü ziyarete gittim. Baktım muhasebe bölümüne 2 tane 18-20 yaşlarında tic. lisesinden yeni mezun olmuş iki tane çıtır almışlar. Müdürüm bunlar kim, " Finansta çalışan OROSPU ÇOCUĞU ***** isimli şahsın tanıdığı, diğeride satış bölümünde çalışan ****** isimli evde kalmış bir OROSPUNUN yeğeni".
Sonra zar sor bir iş daha buldum. Ayakkabı sektöründe bir firma. 2 bayan bir de benim gibi sapı almdılar. 3 ay sonra duydumki bayanlar kalacak ben çıkacam. Onlar kovmadan ben kaçtım.
En son mercedes firmasında muhasebe departmanında muhasebe elemanı olarak hayatımı ikame ettiriyordum. Ardından aniden yapılan toplantı sonucunda işime son verildi. Gerekçe MYO Mezunu olmamdı. Neyse Can sağolsun dedik, eyvallah dedik çıktık gittik.
Ardından bir formalite için gittiğimde masamda, yüzüne bir batman boya sürmüş, kokana görünümlü, 18-19 yaşlarında, muhasebe - finans - banka - bilgisayardan bi bok anlamadığı belli olan bayanın oturduğunu gördüm. Sordum Meslek Lisesi mezunu idi. Dedimki " Ek-2 bildirgesi için geldim " " O ne " dedi. İçimden dedimki ebenin amı :S
Neyse ordan çıktım, aşağı indim, temizlik işleri özelleştirilmiş, erkek arkadaşlar gitmiş, yeni bayan arkadaşlar gelmiş.
vs.vs.
Aslında burda haksız olan benim. Salak olan benim, aptal olan da benim.
Be sap seni kim napsın?
-----------------------------Aslında muhasebe burosundan başlıyo adam diyor ulan bi sap alcacağıma bi tane kız alırım çay v.s. servisi yapar telefona bakar
bulaşık yıkar daha tertipli olur die...
26 yaşıma gireceğim myo mezunu aöf 4. sınıf örencisiyim şu yaşıma kadar buro ymmm yanı a.ş. şirketler grubu herbi zikimde çalıştım
kesinlikle ve kesinlikle artık kadınlar erkeklerin elinden işgücünü tamamiyle olmasa bile büyük oranda almaktadırlar. bu işe hiçbirşekilde dur diyemeyeceğiz. işverenin ne kadar bize ihtiyacı olursa o kadar kralız. buda işi bilmekle olur. bir yere kadar.. iş hayatımdaki en büyük yaralardan birine barnak bastın hocam. allah hepimize sabır versin.
-
geçende bi reklamcılık şirketine başvurdum grafiker arıolarmış
adama sayıyorm şunu biliorm bunu biliorm sertifikam var falan adam bayan eleman arıorz dedi telefonu yüzüme kapattı...
koduklarım sonrada iş yerinde taciz var falan derler...
sanki başka bişey için işe alınıyolarda...
-
Arkadaşlar Profosyonellik dediğimiz olay olacak bir kere.Bir işi en iyi yapan o işin belgelerine sahip olan öncelikli olacak.Bir işçiyi işten çıkarmak neredeyse imkansız olacak.Yüz kızartıcı suçlar veya terör suçları gibi suç işlemeyen insanın işten çıkarılması imkansız olacak.Aynı devlet memurluğu kurallarını özel sektöre de taşımak gerek.Devletin ,Çalışma Bakanlığının bu konuları takip etmesi gerekiyor.Gidip sağda solda çiftçileri azarlayacaklarına Özel Sektörde çalışan insanların haklarını güvence altına alsınlar.Neden insanlar devlet memuru olmak için kendilerini parçalıyor.Milyonlarca insan KPSS sınavlarına giriyor?Önce bunları sorgulasınlar.Allah izin verirse bende yaş itibariyle 32 yaşını geçtim.Siyaset ile ilgili düşüncelerim de var.Bunun gibi birkaç projem daha var.Bunları toparlayıp sayın genel başkanımızla gündeme taşımak istiyorum.Allah sabır versin kolaylık versin.Hayat çok zor bee
-
hocam gercekten de allah sabir versinn cok zor :-(( hayat zor bee nereye kadar böyle gider bılmıorum insan bazen dıor be inceldiği yrden kopsun ama olmuor işte :(( hacım yıne isyanları oynuyacagıs bu saatlerde ya:'(
-
Konuyu açan arkadaşın bu serzenişine kayıtsız kalmak elde değil. Hak veriyorum, çünkü malesef durum bu.
Ama şu var ki ; elinden iş gelmeyen ama sırf östrojen salgılıyor diye birini işe almak sizce hangi mantıklı efendi işverenin işi olabilir ki ? Zaten iyice yozlaşmış, bayanlarda ve erkeklerde güdüleri tavan yapan saçmalık ötesi garip bir çağda yaşıyoruz. E ekmek parası vs. kavgası da bu düzenin cabası. Genelleme yapmak haddim değil, fakat şunu bilmeliyiz ki dürüstlükten söz etmek de bir hayli zor.. Kadın kadınlığını kullanarak belli bir statü ve kazanç elde etme yolunu seçiyor, çünkü diğeri onun için çok zor geliyor ve yanlış tabi ki bu, savunmuyorum. Ama bu da işverenin işine geliyor.. Danışıklı dövüş bir nevi..
Hal böyleyken de olan iş bilen ama koca göğüslü geniş kalçalı olmadığı için kapıdan çevirilenlere oluyor.
-
Allah sabır versin kardeşim. Bu durumdan bir zamanlar bende çok çektim. Nasıl bir durumdur çok iyi biliyor ve seni anlıyorum.
-
yaşadığın bu kötü tecrübeler, isabetli bir saptama yapmana vesile oldu hocam.
-
Bende Zaman Zaman Kestirmeyi Düşünüyorum xD Kökten İşe Yararmı Acaba Herşey Bi Fındık Kadar Delik İçin Mi ?
-
hocam sende aynısını yapsana , git arastır dul , tipsiz , kadınların sahıp oldugu iş yerleri bul , had birde yaslı :) , sende git iki tatlı söz soylersın , sende orda işe girersin , aynı tktıgı sende yap hacı , jigolo olma ama , işi bilirsin sen anladın
-
Hoca memleket or***** dolu, ne yapıcaksın. Allah cümlemizin yardımcısı olsun.