folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder İş Merkezlerinin Elektrik Sistemi Hakkında

İş Merkezlerinin Elektrik Sistemi Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Öncelikle belirtmek istiyorum ki bunu sadece merak ettiğim için soruyorum.

Büyük iş merkezlerinde volta atarken bir çoğumuzun başına gelmiştir. Elektrik kesildiği an jeneratör sistemi devreye girmektedir.

Benim merak ettiğim nokta ise bu jeneratör sisteminin nasıl çalıştığıdır.

Ve bu jeneratör sistemini nasıl bir müdahale yapılırsa çalışması olanaksız kılınır?

Yani öyle bir şey yapılsın ki iş merkezindeki hiç elektirik sistemi iflas etsin. Hiç bir şekilde açılmasın [?]

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
    fazla prison break izleme.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

jenaratörler şu mantıkta çalışırlar basitcene anlatim.Sen evine iş yerine vs gelen elektrik hattını(faz) bir denetlici sistem üstünden geçirmen gerekir.Bu durumda sistemimiz jenaratör oluyor.Jenaratörlerin 2 temel işlemi vardır ilki elektrik kesildiginde kendi güç kaynaklarıyla sistemi beslemek ikinciside voltajın ani artış ve düşüşleri dengelemek sistemi korumaktır.En basit tanımı bu.Daha detaylı bilgi vermek gerekirse sorabilirsin.

nasıl bozucagına gelirsen üstüne su dökebilir yakabilir bomba koyabilirsin....jammer felan filan yalan:D

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanliay
    kanliay's avatar
    Erkek
    apartman merdivenlerine koyulan lambalar var elektrik kesildiğinde devreye girer.ona benzer şekilde çalışıyor ama kendini elektrik akımıyla doğrudan beslemezler sadece jeneratörün devreye girmesi için bi anahtar görevi yapar.çoğu mazotla çalışır mazotu boşalt çalışmasın :))

Gemiler mi batacak??O zaman batsın!!!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Whybe
    Whybe's avatar
    Erkek
    hocam sıkı bi soygun planın mı var :D

üşeniyorum,öyleyse yarın..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    -----------------------------

jenaratörler şu mantıkta çalışırlar basitcene anlatim.Sen evine iş yerine vs gelen elektrik hattını(faz) bir denetlici sistem üstünden geçirmen gerekir.Bu durumda sistemimiz jenaratör oluyor.Jenaratörlerin 2 temel işlemi vardır ilki elektrik kesildiginde kendi güç kaynaklarıyla sistemi beslemek ikinciside voltajın ani artış ve düşüşleri dengelemek sistemi korumaktır.En basit tanımı bu.Daha detaylı bilgi vermek gerekirse sorabilirsin.

nasıl bozucagına gelirsen üstüne su dökebilir yakabilir bomba koyabilirsin....jammer felan filan yalan:D

Güç dengesini nasıl ayarlıyor ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Swool bunu yazdı:

sandman bunu yazdı:

Güç dengesini nasıl ayarlıyor ?

Türkiyede 220 V ve toleransta sanırsam %10'luk bir degişimdi yani degerler 242V ve 198V arasında olmalı...Bu iki degerin arasında olmadıgı zaman gücü kesip kendisi devreye giriyor.Böyle olmalıydı çok elektrikle ilgilenmiyorum:)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    Dengeyi sağlamak için küçük bir düşüş olduğunda jeneratör devreye giriyor, normal elektirik kompile kesiliyor mu? Dengeyi nasıl sağlıyor o zaman ? Normal elektirik kesintisinde de aynı işlevi görmüyor mu?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Swool bunu yazdı:
    Dengeyi sağlamak için küçük bir düşüş olduğunda jeneratör devreye giriyor, normal elektirik kompile kesiliyor mu? Dengeyi nasıl sağlıyor o zaman ? Normal elektirik kesintisinde de aynı işlevi görmüyor mu?

evet görüyor abi ama ikisini farklı durumlar sayıyoruz.Birinde güç hiç yok öbüründe dengesiz ve sisteme zarar verebilir düşüncesi var.Yoksa etkileri aynı

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    Anladım fakat dengeyi sağlıyor yazmışsın, bu durumda elektirikte düşme ya da yükselme olduğunda o düşüklükte ya da yükseklikte jeneratör elektrik desteği görmüyor mu? Elektrik kompile kesilir ve jeneratör devreye girerse denge faktörü ortadan kalkmaz mı?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

benim burda dengeden kastım şu.Fazda hala elektrik var(tamamen kesilmesinin aksine) ama 220v yerine 300V geldigini düşünelim en iyi ihtimalle sigorta atar en kötü ihtimallede bir kaç ampül patlar.Jenaratörde sistemi(artık içerde hangi aletler varsa) dengede yani 220v tutmak için kendi enerjisini kullanır.Tabii kavramlarda hata yapmış yada farklı bir anlam kullanmış olabilir gerci ama temelde böyle.Demişsinki yüksek yada düşük girdiginde elektrik destegi verse benim bildigim zaten sabit bir 220V yok süreki dalgalanıyor ama dedigim gibi bir tolerans seviyesi var.Var sayalım 190V'a indi sistem sürekli 190V kalmıyor bazen 200V çıkıyor bazen 180v iniyor şimdi 2 sorun var burda 1. sorun sürekli degişen bir Volt degerimiz var buda jeneratorün ayarlamasını zorlaştırır aynı zamanda bazen güvenli sınıra çıkıp bazen altına düşebilir böyle bir durumda jenaratör kendini bir kapatıp bir acar sapıtır sonunda:D

neyse dengeden ne kastettimi umarım anlamışsındır abi.

edit:uykusuzluktan ne yazdıgımı ben anlamadım.S

Toplam Hit: 2453 Toplam Mesaj: 19